Landal Duitsland, alle parken van Landal per regio op een rijtje

Wij overwegen om komende zomer eens dichter bij huis op vakantie te gaan, ergens in Duitsland. Nu zijn we de afgelopen jaren al een aantal keren met Landal op stap geweest (bv Landal Seawest en onze vakantie in Oostenrijk). Dat is uitstekend bevallen dus ben ik wat rond gaan kijken voor Landal Duitsland parken.

Landal heeft 10 parken in Duitsland, dus er is in principe keuze genoeg. De vraag is nu… welk Landal park in Duitsland gaan we bezoeken?

Landal Duitsland, alle parken op een rijtje

Onderstaande parken van Landal vind je in Duitsland. De eerste 6 zitten redelijk bij elkaar in de buurt in West Duitsland ter hoogte van Zuid Limburg en België.

Dan ligt er nog een Landal park in het midden van Duitsland (Salztal Paradies), een in het noorden richting Denemarken (Travemünde) en eentje in de buurt van Bremen, ter hoogte van Drenthe (Landal Dwergter Sand).

En dan hebben we natuurlijk Landal Winterberg nog, maar die kennen de meeste wel denk ik. Hierboven op de kaart kan je ze terugvinden.

 1. Landal Wirfttal (oranje)
 2. Landal Warsberg (groen)
 3. Landal Hochwald (groen)
 4. Landal Sonnenberg (paars)
 5. Landal Mont Royal (paars)
 6. Landal Eifeler Tor (oranje)
 7. Landal Winterberg (roze)
 8. Landal Salztal Paradies (geel)
 9. Landal Dwergter Sand (rood)
 10. Landal Travemünde (zwart)

Welk Landalpark in Duitsland is het leukst?

Dat is een lastige om te beantwoorden denk, omdat dat natuurlijk heel persoonlijk is. Zelf trekt de zee me altijd heel erg en in dat geval zou eigenlijk alleen Landal Travemünde in aanmerking komen.

De afgelopen vakanties hebben we echter ook veel gewandeld en ook dat is heel goed bevallen. Zoals het er nu naar uitziet gaan we een mooi gebied in Duitsland opzoeken om te wandelen.

Misschien dus het gebied rondom de Eiffel of de Moezel Landal parken in Duitsland. Het zijn daarnaast ook de Landal Duitsland parken die het dichtste bij Nederland liggen. Fijn als je niet zover wilt rijden in je vakantie, of als je misschien een weekend weg wilt óf kerstmarkten in Duitsland wilt bezoeken.

landal park duitsland

Hoe zoek je het Landal park wat het beste bij je vakantieplannen past?

Allereerst check ik zelf welk gebied we graag zouden gaan bezoeken en wat we willen doen. We zoeken natuur, wat leuke stadjes in de buurt en activiteiten om te gaan doen. Daarnaast is een fijn vakantiepark waar alles bij de hand is ook onderdeel van de wensen.

Dat is natuurlijk ook een belangrijk argument om mee te nemen. Ben je op zoek naar de mooiste huisjes? Wil je graag een huisje met een fantastisch uitzicht of dat er genoeg te doen is in de buurt?

En wat denk je van een zwembad voor de kinderen. Is dat een must? Ik zet al deze mogelijkheden voor mezelf in ieder geval op een rijtje, zodat ik bewust kan kiezen uit de Landal parken in Duitsland.

Want dat we voor Landal kiezen is zeker, daar zijn we altijd erg tevreden over.

Wij willen graag:

 • wandelen
 • zwemmen (de kinderen)
 • leuke stadjes in de buurt bezoeken
 • bezienswaardigheden en activiteiten doen

Leuke stadjes in Duitsland

De leukere grote steden in Duitsland zijn: München, Stuttgart, Keulen, Hamburg, Heidelberg, Dresden, Leipzig, Hannover en uiteraard Berlijn. Een heel aantal van die steden liggen helaas niet in de buurt van de Eiffel en de Moezel, behalve Keulen, Heidelberg en Stuttgart, die liggen allemaal op 2-3 uur rijden.

Niet helemaal ‘naast de deur’, maar wat mij betreft wel te doen om tijdens de vakantie in Duitsland een dagje rond te slenteren in een van deze steden!

Behalve de grote steden zijn er echter een aantal kleine stadjes/dorpjes die wel in de buurt van Landal Duitsland parken liggen. En zij zijn wellicht nog veel meer de moeite waard om te bezoeken: Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach, Trier.

Welke Landal Duitsland parken hebben een zwembad

 • Mont Royal (binnenzwembad)
 • Sonnenberg (binnenzwembad)
 • Eifeler Tor (binnenzwembad en buitenzwembad)
 • Wirfttal (binnenzwembad)
 • Winterberg (binnenzwembad)
 • Warsberg (binnenzwembad)
 • Hochwald (binnenzwembad)
 • Salztal Paradies (binnen zwemparadijs)
 • Dwergter Sand (binnenzwembadje peuters)

Landal parken in de Moezel

In de omgeving van de Moezel kan je prachtig wandelen en zijn er tal van stadjes maar ook kastelen te bezoeken. In deze omgeving beveindt zich ook een enorme hangbrug die een bezoekje waard is en zijn er klimparken in de buurt van de parken.

De Landal parken die bij de Moezel in Duitsland liggen zijn onderstaande (paars op de kaart hierboven):

Landal Duitsland parken aan de Eifel

Ook het gebied van de Eifel is prachtig wandelen. Niet voor niets ligt daar het Nationaal Park Eifel in een landschap van Water en Woud. Ook Phantasialand Duitsland is goed bereikbaar vanuit het Eifelgebied en vergeet vooral de Parel van de Eifel niet, Monchau. Onderstaande (oranje op de kaart) Landal Duitsland parken vind je hier:

Landal parken regio Saar/Hünsruck

Groen op de kaart. Een bezoek aan het Werner Freund Wolvenpark is een aanrader volgens Landal en ook Trier is van hieruit goed bereikbaar. Uitgestrekte natuur, varen op het water en kleine stadjes en musea bezoeken kan hier prima.

In Hochwald hebben ze overigens speciale hondenbungalows voor de dierenliefhebbers die hun hond mee uit wandelen willen nemen.

Landal park, regio Harz Duitsland

Ook bij Salztal Paradies (geel op de kaart) zijn er speciale hondenbungalows. Bezoek hier ook de grotten, het Nationaal Park en de stadjes Goslar en Quedlinburg. Of stap in een stoomlocomotief!

Landal park Duitsland, regio Oldenburger Münsterland

Het Dwergter Sand Landal park (rood op de kaart) ligt aan een recreatiemeer met bijbehorend strandje (van de gemeente), het zwembadje wat ze hier hebben is niet noemenswaardig voor wat grotere kinderen. Het speelpark Molli-Bär ligt in de buurt en er is ook een klimbos aanwezig.

Landal park Oostzee

De bungalows liggen hier vlak aan het strand en de omgeving is gericht op natuur en water. Attractiepark Hansa-Park is goed bereikbaar vanuit dit Landal park in Duitsland en ook een tripje met het panorama schip naar Lübeck wordt aanbevolen. Geen zwembad aanwezig hier.

Landal park Sauerland Duitsland

Sauerland is het deel van Duitsland wat voor outdooractiviteiten heel geschikt is. Mountainbikers en wandelaars genieten hier van het afwisselende landschap. Winterberg is ook uitermate geschikt voor een weekendje skiën in de winter bijvoorbeeld.

Ben je in dit Landal Duitsland park dan kan je ook een bezoekje brengen aan het Adventure land Fort Fun en het klimpark.

duitsland landal parken

Mijn eigen voorkeur voor Landal Duitsland

Mijn voorkeur gaat uit naar een van de Landal parken in de regio Eifel of Moezel. Wie van jullie is al eens in deze Landal parken geweest en kan mij laten weten welk park en hoe het park en de omgeving daar bevallen is?

2 gedachten over “Landal Duitsland, alle parken van Landal per regio op een rijtje”

 1. Wat een fijn artikel. Onze meiden zijn 3 en 4 dus wij letten vooral op dat t kindvriendelijk is voor de kleintjes maar uitdagend genoeg. Dus binnenzwembad, leuke speeltuin, evenementen..

 2. Wij zijn twee jaar geleden in Landal de Warsberg geweest. Helaas was het slecht weer… wij vonden de omgeving erg leuk (rodelen, kabelbaan, mooie wandelingen en leuke stadjes) maar het park niet zo. De stacaravan was erg karig ingericht, het zwembad veeeeel te klein (zeker als het slecht weer is en iedereen zijn peuter wil uitlaten) en de service in het restaurant slecht. Ik zou dus iets anders zoeken in die regio 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven