Hoe bevalt Landal Seawest met kinderen en wat is er allemaal te doen?

We hebben het er al jaren over, maar dit jaar stond dan eindelijk Denemarken op de planning. Een verblijf op Landal Seawest, een vakantiepark in Denemarken, gelegen in West-Jutland dichtbij de kust. Ik vertel jullie graag hoe Landal Denemarken ons bevallen is en wat we allemaal gedaan hebben tijdens onze vakantie.

⇒ Direct door naar de Landal Greenparks website

We hebben deze zomer twee weken vakantie gehad. De eerste week zaten we in een safaritent op een Lago Maggiore camping en nu dan -op uitnodiging- in een huisje van Landal Seawest, ook wel Dayz Seawest genoemd. Twee heel verschillende manieren van vakantie vieren kan je wel zeggen. Voor de eerste rij je meer dan 12 uur naar het zuiden en voor deze vakantie ongeveer 12 uur richting het Noorden. Normaal gesproken iets korter overigens, maar we hadden wat pech onderweg met de wegwerkzaamheden in Duitsland. Vanaf Schijndel is Landal Seawest volgens de navigatie in ieder geval bijna 800 kilometer rijden, grofweg 8 uur. Goed te doen dus in één dag.

Landal Seawest vakantiepark Denemarken

Al vaker zaten we op een Landal park en dat is tot nu toe altijd uitstekend bevallen. Vorig jaar gingen we in de vakantie bijvoorbeeld met de kinderen naar Oostenrijk. En ook daar verbleven we in een Landal vakantiepark. Fantastisch schone accommodatie en prachtige natuur. We zijn dan ook erg benieuwd hoe Denemarken gaat bevallen. Wat kunnen we verwachten van de natuur daar en hoe ziet Landal Seawest eruit vergeleken met wat we gewend zijn van Landal?

landal seawest huisjes

Want daar zit natuurlijk wel wat verschil in. Het ene Landal park is het andere niet. Ik ben nog niet eerder een Landal vakantiepark tegengekomen wat niet oké was, daar niet van, maar de voorzieningen kunnen wel wat verschillen. In dit blog dus alles over Landal Seawest en de voorzieningen daar.

Landal Seawest receptie

Als we aan komen rijden moeten we even zoeken naar de receptie 😉 . Tot de dag van vandaag weet ik niet of dat we gewoon niet goed gekeken hebben of dat het toch inderdaad niet staat aangegeven. Maar ga je naar Landal Seawest en zoek je de receptie? Dan moet je gewoon in het zwembad gebouw zijn. Dus direct bij inrijden van het vakantiepark rijd je rechts de parkeerplaats op en kan je door de draaideur het gebouw in. Je komt dan automatisch langs de receptie waar je je kan aanmelden.

Zo gezegd, zo gedaan. Een heel vriendelijke vrouw helpt ons verder en voor we het weten rijden we naar ons huisje. Wij verblijven in huisje nummer 100 (hetzelfde huisje als waar de week ervoor de Bellinga’s zaten komt Lotte later achter).

Denk er overigens aan dat je je verblijf boekt zonder electriciteitskosten, verwarming en het waterverbruik. Deze kosten dien je achteraf nog te betalen, bij de receptie. Voor een gemiddeld gezin met vier personen komt dat op ongeveer € 90,00 per week uit. Goed om te weten!

landal dayz seawest

Aankomst in het huisje op Landal Denemarken

Goed, as usual zijn de kinderen bijna niet te houden. Ze schieten uit de auto richting de voordeur van ons huis en worden helemaal blij als ze het cijferslot zien. Geen sleutel maar een code om naar binnen te kunnen. Leuk! “Ik, ik, ik” klinkt er. “Nee, ikke” klinkt daar weer overheen. “Ja maar ik zei het het eerste”… *zucht*

Ik weet niet hoe dit bij jullie gaat, maar bij ons kunnen ze om de -voor mij- meest onbenullige zaken ruzie maken. Gelukkig is de oplossing nabij! Ik spreek af dat de een de deur altijd mag openmaken en dat de ander de deur altijd mag sluiten. Want bij het vertrekken moet de deur ook weer met de cijfercode op slot. Gelukkig kunnen ze zich in mijn oplossing vinden en de gezonde spanning neemt weer de overhand. Want ook de kamers moeten nog ‘verdeeld’ worden en hoe ziet de rest van het huis eruit? Daar zijn ze natuurlijk ook nieuwsgierig naar.

seawest huisje
landal seawest huisje

Er zijn overigens verschillende type accommodaties op Landal Seawest, wij verbleven in een 6 persoons vrijstaande bungalow, nogal luxe voor 4 personen! Het ontbreekt ons dan ook aan niets. Er is meer dan voldoende ruimte en ook de inventaris is helemaal compleet. Hou er overigens rekening mee dat de huisjes veelal privé eigendom zijn. Het ene huisje is dan ook het andere niet 😉 , er kan nogal wat verschil zitten in het meubilair en dergelijke.

Ik kan verder alles wel benoemen, maar de foto’s geven je al een goede indruk denk ik zo. Oja, één ding nog… ieder huisje heeft zijn eigen wifi en daar worden ze hier ook blij van .

landal huisje seawest

Dikke duim voor het bubbelbad trouwens, daar hebben de kinderen veel van genoten en terwijl kon ik een beetje werken op vakantie! Wij zelf vonden het heerlijk dat er iedere ochtend ontbijt gebracht werd, zo konden we gelijk de dag goed beginnen.

landal seawest ontbijt

De look & feel van dit Landal vakantiepark

Landal Seawest is een compleet ander vakantiepark dan de Landal parken waar we tot nu toe hebben gezeten. Het hele park doet Scandinavisch aan door de bouw van de huisjes en de weidse blik die het park biedt. Je zou ook kunnen zeggen ‘kaal’ maar persoonlijk vond ik het wel wat hebben.

Buiten het open karakter van Dayz Seawest is er overigens genoeg te doen in dit park. Ik zal de voorzieningen eens voor je uiteen zetten.

landal seawest zwembad

Het Landal Seawest tropisch zwembad

Zoals ik al aangaf is ieder Landal park weer anders. Landal Seawest heeft een heel fijn zwembad vinden wij. Niet overmatig groot, maar zéker niet klein te noemen. Het is heel schoon, er zijn twee fantastische glijbanen (eentje die deels donker is en eentje waar je met een grote band in gaat) en jawel… golven! Daarnaast mag je gewoon lekker met een bal in het zwembad spelen, liggen er matten in het water en leuk ander speelgerei. Wil je even opwarmen dan ga je in het bubbelbad, even lezen doe je in de lekkere ligstoelen (waar je geen ruzie om hoeft te maken, er staan er genoeg) en ‘last but not least’ laat je je lekker meevoeren in de stroming van de grot.

Een fijn zwembad dus, lekker overzichtelijk en toch genoeg te doen om je een paar uur in te vermaken. Met betrekking tot het douchen even een ‘waarschuwing vooraf’. Douchen doe je naakt (mannen en vrouwen apart), en ook vóórdat je het zwembad ingaat. Vergeet daarbij niet om ook je haren te wassen (of in ieder geval nat te maken), want anders word je teruggestuurd. Been there, done that 😉 .

landal seawest speeltuin

Indoor en outdoor spelen

Waar ze goed over nagedacht hebben zijn de speelmogelijkheden voor jong en oud. Aangezien het weer in Denemarken niet altijd fantastisch is en zich ook niet even goed laat voorspellen is het fijn dat je binnen en buiten terecht kunt om te spelen.

speeltuin dayz seawest

Er is een behoorlijke speeltuin naast het zwembad met leuke klimtoestellen, gewone trampolines en een airtrampoline. Die laatste kom je trouwens veel tegen in Denemarken.

airtrampoline seawest

Mocht het weer wat minder zijn, dan kan je ook heel goed binnen terecht om je te vermaken. Van badminton tot bowlen en van een binnenspeelparadijs tot aan midgetgolf en biljarten, je vindt het er allemaal.

landal seawest indoor speeltuin

Ik moet heel eerlijk zeggen dat wij hier verder niets mee gedaan hebben. Het was zo’n prachtig weer dat wij juist graag Denemarken introkken om het land verder te verkennen. Alhoewel we de eerste dag wel een duik in het heerlijke zwembad hebben genomen, dat wel.

Restaurants op Landal Seawest in Denemarken

Er zijn drie restaurants waar je uitstekend terecht kunt met het hele gezin. Direct na het zwemmen hebben we een ‘snelle bite’ gedaan in het Diner & Café deel. Heerlijk gegeten daar! Genoeg keuze uit sandwiches, hamburgers, frietjes maar ook bijvoorbeeld zoiets als kebab.

eten landal seawest

We hebben ook een keer gebruik gemaakt van het dinerbuffet in het Family Buffet restaurant. Dat was niet onaardig, maar persoonlijk zou ik daar zelf niet meer voor kiezen, alhoewel de kids ook daar weer lekker gegeten hebben. Ik ben toch meer een à la carte typetje.

Verder is er een Pizzeria Steakhouse waar we graag nog een keertje gegeten hadden, maar helaas zijn we daar niet meer aan toegekomen.

Een van mijn collega bloggers heeft trouwens een blog geschreven over het beste landalpark, misschien ook interessant om eens te lezen?

Wat kan je allemaal doen in de buurt van Landal Seawest ?

Ondanks dat wij onze vakantie halverwege hebben moeten afbreken in verband met het overlijden van mijn lieve papa hebben we in de dagen dat we op Landal Seawest verbleven veel gedaan. Er valt enorm veel te doen en te zien in Denemarken, en wij gaan dan ook graag nog een keer terug om onze vakantie dunnetjes over te doen. Er staat nog teveel op onze to-do lijst.

zandstranden denemarken

Stranden in de buurt

Landal Seawest ligt heel dicht bij allerlei prachtige stranden en duingebieden. Wij zijn zelf bijvoorbeeld op Henne strand geweest.

strand en zee denemarken

Niet alleen het strand zelf is daar heel mooi (en niet al te druk), maar het dorpje zelf is ook gezellig. Je hebt er gezellige winkeltjes, een creperie en leuke terrasjes. Bij aankomst daar speelde er op een van de terrassen een gezellig bandje. Alle reden dus om even te genieten in het zonnetje.

WOWpark Denemarken

WOWpark Denemarken

Wat in ieder geval meer dan de moeite waard is en waar ik ook al uitvoerig over geschreven heb dat is een bezoek aan het WOWpark in Skjern Denemarken. Dit park ligt op een klein half uurtje rijden van Landal Seawest.

zeehonden spotten

Zeehondensafari in Thyborøn

Verder kan je als je omhoog rijdt langs de kust je hart ophalen. Een prachtige vuurtoren, mooie stranden, enorm veel bunkers, zandsculpturen en nog veel meer. Maar daar kom ik nog op terug in een ander blog. Mocht je echter een vakantie naar Denemarken plannen en zoek je nog iets om te gaan doen, dan is de zeehondensafari Jyllandsakvariet wat mij betreft een must see.

ribe denemarken

Ribe

Het oudste stadje van Scandinavië. Het ligt vlakbij Esbjerg en als je de tijd hebt dan is Ribe zeer zeker de moeite van een bezoekje waard. Prachtige straatjes met dito huisjes en de lekkerste ijsjes van heel Denemarken. Lang leve social media, want toen ik een foto plaatste op Instagram kreeg ik die tip over de ijsjes van een volgster. Daar moesten we natuurlijk ook naartoe.

Legoland

Tja, onmisbaar natuurlijk. Als je naar Landal Seawest gaat dan is een bezoek aan Legoland Denemarken natuurlijk voor de hand liggend. Helaas is dat niet meer gelukt. Legoland stond gepland voor de woensdag, de dag dat wij uiteindelijk vervroegd naar huis reden.

⇒ Meer info vind je op de Landal Greenparks website

Ben jij al eens op Landal Seawest geweest en zo ja… hoe is dat jullie bevallen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven