Landelijk industrieel interieur: zo creëer je een stoere én warme look

Ik ben een heuse interieur junk. Een echte design verslaafde. Ben jij ook zo dol op mooie spullen om je huis in te richten? Dan herken je vast wel mijn volgende probleem. Ik kan namelijk niet zo goed kiezen. Aan de ene kant ben ik dol op de stoere, robuuste look met een industriële touch. Aan de andere kant houd ik ook wel van knus, romantisch en een tikkie kneuterig. Lastig te combineren, zou je denken, Dat dacht ik ook! Tot ik het landelijk industrieel interieur ontdekte. Ideaal voor mensen die van mooi wonen houden, maar het lastig vinden om echt binnen één specifieke stijl te blijven. Want waarom zou je binnen één hokje blijven als je het beste van stijlen kan mixen?

Landelijk industrieel; met harde en zachte materialen in je interieur

In ons huidige interieur heb ik een aantal industriële kasten in gebruik zoals een buffetkast zoals hierboven (in gebruik als drank en glaskast). Maar ook een bakkerskast (in gebruik als diy-stash kast) en nog twee kasten van staal en sloophout. Allemaal vind ik ze even mooi, ook al staan ze er momenteel niet fantastisch bij in verband met de verbouwingen 😉 . Ze zijn wel helemaal naar mijn smaak; industrieel.

Toch hou ik -zoals gezegd- ook heel erg van gezelligheid en dat wil ik dan ook graag met zachte materialen en veel planten in huis bereiken. Een interieur zoals hieronder vind ik helemaal top. Het straalt veel warmte uit, maar heeft toch ook een aantal heel strakke elementen in zich. Iedere ruimte die we in ons nieuwe huis gaan opknappen gaan we in zo’n soort stijl doorvoeren.

Een stoere romantische look met landelijk industrieel interieur

Als je een partner hebt waarmee je je liefdesnestje in samenspraak moet inrichten, kan het soms een hele uitdaging worden. Is je lief dol op kneuterig, maar heb jij het liever strak? Of andersom? No worries. Je kan prima stijlen met elkaar combineren. Let maar eens op!

landelijk industrieel interieur met stenen muren en ijzeren leidingen langs muur
Foto van landelijk industrieel interieur door Christian Hillebrand

Een landelijk industrieel interieur is eigenlijk de perfecte combi, als je het mij vraagt. Je combineert stoer industrieel en warm landelijk. En dat levert een verrassend mooi totaalplaatje op! Op zoek naar inspiratie? Dan zit je hier goed.

prachtige eiken balken met een betonlook vloer en strakke openhaard
Een prachtige combi van stoer, strak en landelijk, bron: Pinterest

’n Landelijk interieur met industriële touch

Deze interieur stijl is dus eigenlijk een combinatie van twee andere designs, die je lekker door elkaar kan mixen. Hieronder zie je waar de stijlen door gekenmerkt worden.

Landelijk interieur met landelijke buffetkast
Landelijk wonen op zijn top, bron: pinterest, Fotografie Claude Smekens voor FDW woningbouw – Landelijk Wonen magazine

Een landelijk interieur:

  • heeft een natuurlijke uitstraling
  • wordt ook gekenmerkt door natuurlijke materialen zoals hout en steen
  • bestaat uit rustige kleuren zoals groen, grijs en gebroken wit
  • hoeft niet strak te zijn. Er worden ruwe materialen gebruikt en veel accessoires
Stalen balken in je interieur
Voorbeeld van een lekker strak industrieel interieur met prachtige stalen spanten, bron: Pinterest

Een industrieel design:

  • heeft een stoere, robuuste uitstraling
  • wordt gekenmerkt door ‘kille’ materialen zoals staal, maar die worden gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout en steen
  • kan gecombineerd worden met heel veel kleuren, maar zal nooit een bonte kermis worden. Zwart komt veel voor in een industrieel design, en geeft ook die stoere look.

Zeker als je nu óf een landelijk, of een industrieel interieur hebt, kan je heel gemakkelijk items toevoegen of met accessoires ‘spelen’ om er een meer gecombineerde stijl van te maken. Denk aan andere lampen, of bijvoorbeeld een nieuwe kast. Maar ook een ander kleurtje op de muur kan veel doen! Voordat je de verfrollers uit de schuur haalt: we hebben nog lekker wat inspiratie voor je op een rijtje gezet.

Hoe creëer je een landelijk industrieel interieur?

Het feest kan beginnen: tijd om eens lekker met de inrichting aan de slag te gaan! Zorg er eerst voor dat de ‘basis’ goed zit. Dus geen al te fel gekleurde muren. Denk ook eens na over je binnendeuren. Staal look deuren creëren meteen een stoere industriële look. Wordt dat je allemaal wat té ingrijpend? Dan kan je ook aan de slag gaan met meubels en accessoires.

Meubels combineren, industrieel en landelijk door elkaar

Het leuke bij een landelijk industrieel interieur is dat je heerlijk aan het combineren kan slaan. Combineer lieflijke, fijne metalen stoeltjes met robuuste stoelen van hout. Of leg er wollige plaids op. Kies items met een landelijke uitstraling, en combineer die vervolgens met stoer en robuust. Je kan hier eigenlijk niet mee de mist in gaan en zal zien dat je steeds beter spulletjes herkent die bij deze stijl passen.

Ook is het leuk om voor een echte blikvanger te gaan, zoals een industriele kast van de foto bovenaan de blog of de kabelhaspel tafel van hieronder. Daar kan je dan de verdere inrichting op afstemmen. Je kan je blikvanger natuurlijk verder afstylen met mooie accessoires.

Toegegeven, mijn kantoor is nog niet af, maar heeft al wel een vleugje industrieel met groen in zich 😉

Accessoires voor bij een landelijk industrieel interieur

Wat in ieder geval niet mag ontbreken in deze interieurstijl is groen. En dan hoef je niet per se voor groene accessoires te gaan. Maar zet wel wat planten neer. Ook kaarsen en houten spulletjes passen goed bij het totaalbeeld, net als zachte kussens of een schapenvachtje.

industriele hanglampen, robuust interieur

Bekijk tenslotte eens je verlichting. Door die te veranderen kan je je interieur ook een hele andere look geven. Heb je een romantisch landelijk interieur dat je graag wat stoerder wil maken? Stijl het geheel dan af met industriële hanglampen en stoere accessoires.

Heb jij een landelijk industrieel interieur en gun je ons ‘een kijkje in de keuken‘? We zijn benieuwd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven