Landelijke badkamer inrichten; zo kan je de landelijke stijl doorvoeren   

De landelijke stijl die we in interieurs veel tegenkomen beperkt zich niet alleen maar tot keukens of bijvoorbeeld de woon- of slaapkamer. Ook in de badkamer kan je voor een landelijke stijl en een stoere touch kiezen en hebben we inspiratie voor een prachtige inrichting.

Hoe? Dat laten we je graag zien! De volgende vragen komen bij de inrichting van een landelijke en stoere stijl in je badkamer aan bod.

Welke materialen kan je hiervoor gebruiken? Welke landelijke badkamer meubels zijn er? Maar ook komt de vraag naar boven welke kleuren je gebruikt en wat kan je nog meer doen om er een mooie landelijke sfeer neer te zetten?

Wat zijn de kenmerken van een landelijk interieur

Een landelijk interieur houdt van het landleven…logisch natuurlijk. Dat houdt in dat natuurlijke materialen welkom zijn, maar deze ook iets robuusts kunnen hebben. Met zachte kleuren en mooie, ambachtelijke vormen maak je het geheel af. Ook qua stoffen ga je voor zachte materialen.

Materialen die passen bij de landelijke sfeer

Zoals gezegd kies je voor natuurlijke materialen. Hout is natuurlijk een grote bekende en dan met name eikenhout. Verder kan je denken aan leer, bont, linnen, maar ook beton kan prima in een landelijke sfeer.

De kleuren van een landelijk interieur

Uiteraard is de kleurstelling niet anders voor de badkamer dan bij andere vertrekken die je landelijk wilt inrichten.

Zachte kleuren komen hiervoor in aanmerking. Bijvoorbeeld gebroken wit in allerlei nuances, pasteltinten, maar ook mooie aarde- en zandtinten.

Zorg dat je kleuren kiest die niet te veel van elkaar verschillen, zodat de sfeer zacht blijft.  Gebruik geen echt wit. Daarmee wordt het geheel veel te kil en dat is nou juist wat een landelijke stijl niet is, ook niet in de badkamer.

landelijke badkamer met stoere touch

Je badkamer in landelijke stijl

Onderstaande tips kan je doorvoeren om je landelijke badkamer in te richten en een stoere maar rustige sfeer te creëren.

Landelijke badkamermeubels en inspiratie

Natuurlijk zijn landelijke badkamermeubels een must. Je kan hierbij kiezen voor oud of nieuw. In een landelijke stijl kan je prima uit de voeten met oude producten, maar in een badkamer vind je het misschien ook wel lekker om een exclusief eiken badkamermeubel te gebruiken.

Dat kan uiteraard nog steeds in landelijke stijl! Kijk bijvoorbeeld maar eens naar badkamermeubels van Fine Wood Design, die zijn in alle stijlen thuis!

landelijke badkamer inrichten

Maar een groot voordeel van deze sfeer is wel dat niet alles nieuw hoeft te zijn. Oud kan juist ook mooi zijn.

Dus wie weet kan je bij de kringloopwinkel nog een mooi kastje vinden, die je in de juiste kleur verft om zo te matchen met je eiken badkamermeubel. Kies voor natuurlijke materialen. Hout is hierbij uitstekend geschikt.

Steigerhout is uitermate geschikt dankzij het stoere karakter maar is niet altijd even makkelijk te verwerken in je badkamer. Eikenhout voldoet zeker. Heb je genoeg ruimte dan zijn twee wasbakken die verzonken liggen in een houten kast prachtig.

Of kies juist voor waskommen die op een meubel staan, zoals hierboven. Het kan allemaal. Vergeet ook je spiegel niet. Ook hierbij kan je de landelijke stijl extra accentueren door er een brede houten lijst omheen te kopen (of zelf maken?!).

Als je de kans hebt, dan zou een vrijstaand bad prachtig staan in je badkamer. Een bad op pootjes neemt je mee terug in de tijd en past heel perfect bij een mooie, landelijke sfeer. Maar ook een mooie houten afwerking zoals je hierboven ziet is een heel goed idee voor een landelijke sfeer in je badkamer.

Lambrisering voor het landelijke effect in je badkamer

Om je stijl heel mooi naar voren te laten komen is het aanbrengen van een lambrisering een heel goed idee. Normaal gesproken neemt dat ongeveer 1/3 van de hoogte in beslag. Het mooiste is hout. Dit geeft heel veel sfeer.

Zorg dat je het hout zo verft dat het wel tegen een beetje vocht kan, want een badkamer is nu eenmaal een vochtige ruimte. Je kunt ervoor kiezen om naast je bad voor tegels te gaan die je qua kleur aanpast aan de kleur van de lambrisering.

Zo krijg je een mooi geheel met je maatwerk badkamermeubel en tegels werken nu eenmaal beter naast een bad… (of in je doucheruimte). De kleur boven de lambrisering kan je net een andere tint geven.

Zorg dat het niet te bont wordt door voor kleuren te kiezen die zacht zijn. Dan mag je best voor een kleur kiezen die niet heel dichtbij de andere kleur ligt. Alles in gebroken wit en de muren boven de lambrisering in een andere pastel tint of bijvoorbeeld een zandkleur kan prachtig zijn.

Maar ook betonlook op de muur past in een landelijk stoere badkamer, dus doe vooral ook daar inspiratie over op.

De vloer doet ook mee

De vloer beslaat natuurlijk een grote oppervlakte en daarmee drukt het zijn stempel heel erg op de sfeer.

Een tegelvloer is in een badkamer ideaal en door te kiezen voor kleuren die perfect passen bij de landelijke stijl kan het ook prima.

Een natuursteenlook tegelvloer is prachtig en je zou dit ook kunnen kiezen voor de muren! Er bestaan zelfs houtlook tegels, dus wat wil je nog meer?

Om het geheel een robuuste uitstraling te laten houden, kies je voor de vloer bijvoorbeeld voor grote tegels. Er bestaat ook nog zoiets als keramisch parket. Dan heb je geen tegelvorm, maar wel de voordelen van tegels. Het ziet er dus uit als een gewone houten vloer!

Maar ook kleinere tegels kunnen een landelijke uitstrlaing hebben zoals je hieronder rechts ter inspiratie in de badkamer ziet.

Tips voor overige decoratie inspiratie voor je landelijke badkamer

Natuurlijk kan je de sfeer nog meer benadrukken door ook de accessoires echt aan te passen.

Metalen handvatten aan de kastdeurtjes bijvoorbeeld. En handdoeken die je zichtbaar neerlegt hebben uiteraard dezelfde kleurstelling als de badkamer zelf.

Een houten krukje of vintage zeepdispensers en zelfs tandenborstelhouders: het kan allemaal.

Heb je een wand die niet direct erg vochtig wordt? Waarom zou je er niet een aantal foto’s ophangen in mooie, houten lijstjes? Dat maakt de sfeer erg bijzonder. En planten? Ja hoor, natuurlijk. Want natuurlijker kan je het niet krijgen. Uiteraard in een prachtig matchende bloempot.

Een ander leuk idee zijn plankjes die je ophangt aan de muur, natuurlijk van grof hout, en waarop je mooie kleine spulletjes kunt zetten. Glazen stolpjes met zeepjes, bijvoorbeeld. Of puur ter decoratie glazen vaasjes met bloemetjes (echt of nep) of toch een fotolijstje.

Misschien kan je wel foto’s vinden van oude interieurs van vroeger die passen bij jouw eigen interieur. Waarom zou je dat niet als decoratie ophangen? Het zal de landelijke sfeer in je badkamer nog meer naar voren laten komen.

Naast hout zijn ook stenen decorstukken prachtig. Een stenen beeldje of een kandelaar: als je plek hebt gewoon doen!

Struinen op rommelmarkten

Struin eens rond op rommelmarkten! Zeker als je naar rommelmarkten gaat die niet commercieel zijn (dus niet groots opgezet) maar bijvoorbeeld ten gunste van een kerk of vereniging gehouden worden, kan je de mooiste dingen treffen waar geen grof geld voor gevraagd wordt.

Bij een kringloop of op de grote markten weten ze hun prijs wel te vragen. Daar staan immers mensen die voor hun werk verkopen. Dat ligt heel anders bij de jaarlijkse kerkrommelmarkt (om maar een voorbeeld te noemen). Wie weet staat er net een leuk kastje die je voor een paar euro mee mag nemen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven