Landelijke stijl in huis mixen met industrieel

Niets zo veranderlijk als een vrouw. In ieder geval deze vrouw. Naarmate we langer in ons nieuwe huis wonen begin ik ook te twijfelen over de keuzes in het interieur. Ons huis staat in het buitengebied en heeft een wat landelijke uitstraling met een ouderwetse touch. De landelijke stijl bij dit huis vinden we heel mooi, maar ik zou het graag met industrieel mixen om een zachte maar toch stoere uitstraling te krijgen. De ouderwetse uitstraling moet er in ieder geval af. Landelijk industrieel wordt het dus.

Een mix van een landelijke stijl in huis met industriële touch

Met een verandering in interieur kan je natuurlijk al heel veel doen om een stoerdere uitstraling te krijgen. Ik vind het dan ook heerlijk om lekker rond te neuzen op internet op zoek naar inspiratie voor de inrichting in huis. Punt is een beetje dat ik heel veel stijlen mooi vind. Ik hou van een landelijke stijl, mits deze niet teveel richting het brocante gaat. Maar ik hou ook van industrieel en ook een scandinavische stijl kan me wel pakken. Verder hou ik van natuurlijke materialen, maar ook van wit, zwart grijs en blauw/groen tinten.

Nu kan je daar natuurlijk best een mooie mix in bedenken, daar ben ik niet bang voor, maar om nu in een keer heel mijn interieur om te gooien, dat gaat hem financieel niet worden. Ik wil dus gebruik maken van de landelijke stijl die dit huis al heeft en daar een industriële touch in verwerken door bijvoorbeeld staal look deuren te gebruiken en andere kleine veranderingen in ons interieur te maken. Het schilderwerk is daar ook al een voorbeeld van (van bruin naar zwart kijkt toch ineens heel anders).

Toch begint een landelijke stijl in huis bij de basis, die moet goed zijn.

Wat is een landelijke stijl precies?

Gebruik van vooral natuurlijke tinten kenmerken een landelijke woonstijl in huis. Wat dat betreft zit ik gebakken met mijn voorkeur in kleuren. De basiskleuren zijn voornamelijk wit, maar ook verschillende soorten grijs en bruintinten combineren. goed. Natuurlijk heb je binnen de landelijke stijl niet alleen te maken met de tinten, maar ook met de materialen. Natuurlijke materialen zijn dan ook van belang voor een landelijke woonstijl. Denk hierbij aan hout en steen, maar ook stof en rotan. Een stoere industriële touch geef je dan weer met het toevoegen van wat staal.

Raambekleding landelijke stijl

Qua raambekleding kan je veel kanten op in je huis als het om een landelijke stijl gaat gelukkig. Houten jaloezieën passen bijvoorbeeld heel goed bij landelijk, maar ook vouwgordijnen zie je vaak in een landelijke stijl voorbij komen.

Bron: Pinterest

Bron: Pinterest

Zelf gaan wij (denk ik) voor duettes in onze woonkamer en keuken. Voorheen hadden we jaloezieën en dat vind ik nog steeds prachtig, vooral voor de lichtinval. Alleen de hoeveelheid stof die erop komt te liggen daar word ik niet vrolijk van. Op zich zijn jaloezieën best goed schoon te maken, maar ik probeer keuzes te maken waarbij ik gezelligheid kan combineren met onderhoudsvriendelijk. Duettes zijn hierin net wat makkelijker. En onze katten zullen daar verwacht ik wat zuiniger op zijn, jaloezieën zijn natuurlijk fantastisch om tussen te gaan zitten met de pootjes.

Onmisbaar voor een landelijke stijl in de woonkamer zijn -naast de duettes- mooie inbetweens. Hiervoor moet ik nog even rustig rond gaan kijken, maar die wil ik wel heel graag toevoegen voor de gezellige touch.

Stockfoto van kussens op bank in landelijke stijl door Alena Ozerova

Vloeren die passen in de landelijke stijl van een huis

En dan de vloer. Hier hebben we gelijk een lastig punt te pakken. Momenteel hebben we een tegelvloer liggen van natuursteen, maar die is niet naar mijn smaak. En ook niet echt landelijk industrieel te noemen. Veel te donker en ontzettend hobbelig. En dan komt direct de vraag ‘wat wil je dan?’. Daar kan ik alleen geen antwoord op geven. En dat komt vooral ook omdat we in de toekomst nog graag een stuk uit willen bouwen. Leggen we nu een nieuwe vloer, dan moet dat in een stijl zijn die we straks ook door kunnen leggen.

Bron: Pinterest

Woonbeton met een landelijke stijl combineren

Een woonbetonvloer (industriële look) zoals hierboven heeft mijn voorkeur, maar dat gaat hem dan niet worden. Die kunnen we na een verbouwing namelijk niet meer doorleggen, dan zou je een hele naad blijven zien en dat vinden we niet zo mooi. Vloertegels zou bijvoorbeeld wel kunnen, of een mooie visgraatvloer ofzo. Alleen een echte houten vloer, daar heb ik eigenlijk niet zo’n trek meer in. Ik wil graag een vloer die makkelijk is in onderhoud, maar toch een landelijke uitstraling heeft.

Bron: Pinterest

Bron: Pinterest

Kies natuursteen en hardsteen voor een landelijke uitstraling als je tegels wilt

Deze vloeren vind ik bijvoorbeeld heel mooi. Belgisch hardsteen en Dallen natuursteen passen uitstekend in een huis met landelijke stijl. En de eerste past ook weer heel mooi bij industrieel, vind je niet? Nadeel: de prijs ligt tussen de € 85,00 – € 125,00 /m² (exclusief leggen). Dat vind ik nogal wat. Een ander nadeel is dat deze tegels vlekgevoelig zijn en in een huishouden met kinderen, een hond en 3 katten is dat wellicht niet zo handig.

Bron: Pinterest

Bron: Pinterest

Houten vloeren en visgraatvloeren

Een andere vloer die goed in een landelijke stijl past in ieder huis is een visgraatvloer. Deze visgraatvloeren van pvc zijn wel enorm onderhoudsvriendelijk en vind ik ook mooi passen bij ons. Industriële aanvullingen kunnen hier ook prima bij, zoals bijvoorbeeld staal look deuren of mooie duettes in een zwart omlijst kozijn.

Bron: Pinterest

Bron: Pinterest

Accessoires in huis bij een landelijke stijl van wonen

Goed, de basis wordt dus gevormd door de vloer en de raamdecoratie, in combinatie met de muren die je standaard wit kan laten of een licht tintje kan geven. Maar ook met accessoires kan je een hoop doen:

  • Voeg grove rieten of rotan manden toe aan je interieur
  • Lekker veel planten passen ook uitstekend in een landelijk interieur
  • Servies, porselein of glaswerk op dienbladen toevoegen
  • Kies voor houten wandplanken in stijl
  • Lekker veel kussens en poefjes of krukjes
  • Spiegels kan je ook goed combineren met een landelijke stijl in huis

2 gedachten over “Landelijke stijl in huis mixen met industrieel”

  1. Het lijkt wel of ik dit heb geschreven. Ik vind keuzes maken moeilijk, en zie door de bomen het bos niet meer. Ik wil ook een landelijk en industriële inrichting combineren. Tegels of pvc, heb nu geoliede deuren wat is daar weer de beste oplossing voor🙈en ga zo maar door. Gr Corina

    1. Hi Corina, dankjewel voor je reactie. Het kan soms echt enorm lastig zijn hè. Ik heb inmiddels een aantal bruine deuren zwart geverfd, dat is wat stoerder en minder ‘ouderwets’ voor mijn gevoel. Over een paar weken starten we met een volgende verbouwing. Er komen 2 stalen deuren in en als we de muren gesloopt hebben die eruit moeten, het plafond eruit is en er gestuct is dan gaan we voor nu een pvc vloer leggen van Ambiant vloeren. Heel veel succes met het maken van jullie keuzes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven