Lanzarote met kinderen, wat is er te doen en waar moet je op letten?

Mijn man en ik zijn gek op reizen. Voordat we kinderen kregen hebben we al heel wat plekken op de wereld bezocht. Zo reisden we bijvoorbeeld door Thailand met een backpack, bezochten we Indonesië, Brazilië, Dubai, Amerika en vele andere plekken op de wereld. Inmiddels is het reizen iets veranderd door de kinderen, daar vertel ik je graag meer over. En dit keer in het bijzonder over onze vakantie naar Lanzarote met kinderen.

lanzarote met kinderen

Lanzarote met kinderen

Onze passie voor reizen is nooit verdwenen, integendeel. We zijn inmiddels een gezin van vier. Onze dochter van 3 jaar en ons zoontje van 2 jaar nemen we regelmatig mee om mooie plekken te bezoeken of om leuke uitstapjes te maken. Zelf werk ik als leerkracht in het basisonderwijs. Regelmatig gebruiken we vakanties om erop uit te gaan, waarop ik de vraag krijg of dat nog wel kan met jonge kinderen. Ja, als je in mogelijkheden en oplossingen denkt is naar mijn mening bijna alles mogelijk. En dus ook naar Lanzarote met kinderen.

met kinderen naar lanzarote

Is Lanzarote kindvriendelijk?

Vorig jaar reisden we begin mei naar Lanzarote met ons gezin. Een geweldig eiland met veel verschillende landschappen en diversiteit. Onze kinderen gingen mee. Of Lanzarote wel zo kindvriendelijk was wist ik niet. Vooraf had ik me niet goed ingelezen, maar het feit dat het een zeer aangenaam klimaat heeft -zeker ook voor kinderen- trok ons aan.

Kaapverdië met kinderen is ook leuk!

De diversiteit van Lanzarote

Het eiland heeft een zeer grote diversiteit. Je kunt er vulkanen bekijken, prachtige standen bezoeken maar ook lekker rust opzoeken in de natuur of langs de kust. De “maanlandschappen” die ontstaan zijn door de vulkaanuitbarstingen op het eiland zijn indrukwekkend. Genoeg te doen dus op Lanzarote met kinderen.

lanzarote vakantie kinderen

Tips voor reizen op Lanzarote met kinderen

Ik zal jullie een aantal tips geven voor het reizen met kinderen in Lanzarote. Allereerst moet je natuurlijk vliegen met kinderen om er te komen. Ter plekke huurden wij een auto voor bijna twee weken zodat we alle vrijheid zouden hebben tijdens onze vakantie.

Zelf verbleven we in Costa Teguise. Vanaf ons hotel kon je makkelijk en snel bij de boulevard komen. Daar waren verschillende (grotere) speeltuinen waar de kinderen heerlijk konden spelen. Het verbaasde me dat ze ook veel toestellen hadden die gericht waren op de echt jongere kinderen, denk aan baby schommels en lage glijbaantjes en klimtoestellen.

Ga je naar Lanzarote met kinderen dan moet je wél rekening houden met de hoeveelheid wind die er soms staat. Het is aan te raden om ook wat warms mee te nemen voor de kinderen (en voor jezelf). Het eiland is 62 kilometer lang en 21 kilometer breed. De locatie waar wij zaten was ideaal omdat je van daaruit makkelijk zowel naar het zuiden kunt rijden als het noorden. Als je reist met jonge kinderen zou ik ook een draagzak of rug drager aanraden. Let er wel op dat ergonomisch dragen hierbij wel van belang is.

vakantie Lanzarote met kinderen

Welke plekken op Lanzarote zijn de moeite waard?

Ga je op vakantie naar Lanzarote met kinderen dan is het natuurlijk heerlijk om een beetje te relaxen. Maar het is óók fijn om met de kinderen wat highlights te bezoeken van Lanzarote. Zelf bezochten we met de huurauto een groot gedeelte van het eiland. De hoogtepunten van het eiland zijn we zo ongeveer allemaal afgegaan.

 1. Cactussen tuin (jardin de cactus). Een grote tuin waar allemaal verschillende soorten cactussen worden verbouwd.
 2. Haría (bergdorpje met mooi uitzicht)
 3. El golfo (klein plaatsje aan de westkust. Bijzonder vanwege de grote rotsformaties).
 4. Lago de los clicos. Een oude krater, half ingestort in de zee, bijzonder vanwege zijn groene kleur. Dit ligt bij El Golfo.
 5. Los hervideros (grotten waar je langs kunt lopen aan de kust).
 6. Papagayo beach (playa de papagayo). Een prachtig stukje strand. Bovenaan heb je een restaurantje waar je lekker wat kan eten of drinken. Je moet wel een stukje “off-road” voordat je er bent, maar het is zeker de moeite waard. Met auto is het geen probleem om er te komen.
 7. Playa del carmen (breed zandstrand)
 8. Playa calero
 9. Cala prinseca ico. Langs de oostkant van het eiland in het noorden. Tussen Punta Mujeres en Orzola vind je prachtige stranden die vaak ook nog lekker rustig zijn. Als je de hoofdweg volgt zie je ze aan de rechterkant als je richting Orzola rijdt. De combinatie met het witte zand is geweldig. Een visnetje mee voor de kinderen en een emmertje en ze kunnen zelf visjes vangen.
 10. Timanfaya nationaal park. Je kunt in een bus dit stuk bezoeken. Vele oude vulkanen. De omgeving is fantastisch en echt een bezoek waard als je met kinderen naar Lanzarote gaat. Nadeel is wel dat je in de bus moet blijven (vanwege veiligheid). Maar het voordeel is dat het niet erg lang duurt en de kinderen in een bus met airco zitten.
 11. Cueva de los verdes. Een grot die de moeite waard is. Een draagzak of draagdoek voor kinderen die niet kunnen lopen is wel een must. Sommige stukken moet je bukken.
 12. Mirador del rio. Een fantastisch uitzichtpunt op 475 meter hoogte. Je hebt er een restaurantje waar je wat kunt drinken of eten. Een mooie plek voor een bakje koffie met de kinderen.

Kindvriendelijke hotels op Lanzarote

Een aantal hotels op Lanzarote staan als zeer kindvriendelijk bekend:

Zit je liever in een appartement op Lanzarote met kinderen dan kan je hieronder eens kijken:

Op vakantie met kinderen

Na vliegen naar Lanzarote met kinderen zijn we de afgelopen maand begonnen met een nieuwe manier van reizen: kamperen met de caravan. We reisden een maand door Oostenrijk, Slovenië en Italië. In mijn volgende blog meer over het kamperen met jonge kinderen, tips en welke spullen handig zijn om mee te nemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven