Personaliseer je laptop en start met pimpen!

In de moderne wereld van vandaag zijn laptops niet alleen hulpmiddelen voor productiviteit, maar ook persoonlijke expressiemiddelen. Een eenvoudige en leuke manier om je laptop te pimpen en personaliseren en je creativiteit te uiten, is bijvoorbeeld door je eigen laptopsticker te maken en bedrukken.

Maar je kan ook aan de slag met washi tape om je laptop te pimpen en wellicht doe je hieronder nog wel meer ideeën op.

Hieronder lees je dus meer over het proces van laptopstickers maken en bedrukken bij drukwerkspecialist Reclameland en enkele andere creatieve ideeën om je laptop te pimpen.

laptop pimpen met deze ideeën

Laptop pimpen; 4 toffe ideeën

Met onderstaande diy ideeën om je laptop te pimpen kan je vast aan de slag!

1. Je laptop personaliseren met een sticker

Creatieve conceptualisatie

Voordat je begint met het maken en bedrukken van laptopstickers, is het slim om een duidelijk idee te hebben van wat je wilt bereiken.

Wil je je laptop versieren met kleurrijke patronen, inspirerende citaten, of misschien toch liever een minimalistisch ontwerp? Of wil je een laptopsticker met je bedrijfslogo om zo reclame te maken voor je eigen bedrijf? En wil je dit subtiel doen? Of wil je dat jouw logo groot over jouw laptop gedrukt staat?

Neem de tijd om verschillende concepten te overwegen en doe bijvoorbeeld inspiratie op van online bronnen zoals Pinterest, je omgeving en natuurlijk je eigen verbeelding voordat je start met het pimpen van je laptop.

Het doel is om iets te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt en een glimlach op je gezicht tovert telkens wanneer je je laptop erbij pakt.

Maak een eigen ontwerp of een standaard sticker om je laptop te pimpen

Als het goed is heb je nu een (globaal) idee van jouw gewenste laptopsticker. Nu is de vraag; ga je deze sticker zelf ontwerpen of kies je toch voor een standaard laptopsticker ontwerp?

Het ontwerpen van je eigen design heeft natuurlijk het voordeel dat je er volledig jouw creativiteit en persoonlijkheid in kwijt kan. Het voordeel van het kiezen voor een standaardontwerp is dat het snel is en je de creativiteit en vaardigheden van anderen kan benutten voor het creëren van het gewenste eindresultaat.

Laat jouw creativiteit de loop

Dit is het spannende deel! Laat je creativiteit de vrije loop en begin met het ontwerpen van je laptopsticker op de computer.

Experimenteer met verschillende kleuren, vormen en lettertypen totdat je tevreden bent met het resultaat. Denk eraan dat eenvoudige ontwerpen vaak het meest impact hebben, dus overdrijf niet met te veel details.

Wanneer je tevreden bent met je ontwerp, upload je het design tijdens jouw bestelling, geef je jouw verdere voorkeuren aan en laat je de stickers afdrukken door een professional.Daarna kan je je laptop thuis pimpen.

Ben jij niet op zoek naar een persoonlijke afbeelding of design en wil jij je laptop een frisse nieuwe look geven? Kies uit één van de sticker thema’s zoals ‘natuur’, ‘patronen’ of ‘sport’ en maak je keuze uit de beschikbare designs.

Creatieve ideeën voor laptopstickers

Wij begrijpen heel goed dat je misschien niet wilt gaan voor een standaard design, maar toch nog zoekende bent voor het ontwerpen van je eigen laptopsticker. Hieronder geven we daarom wat inspiratie met betrekking tot verschillende richtingen waarin je kan denken voor jouw eigen design:

  • Minimalistisch en elegant. Kies voor eenvoudige geometrische vormen en subtiele kleuren om een minimalistische en toch stijlvolle uitstraling te creëren.
  • Natuurlijke invloeden: Laat je inspireren door de natuur en ontwerp stickers met bloemen, bladeren en dierenprints om een vleugje frisheid aan je laptop toe te voegen bij het pimpen.
  • Retro revival: Ga terug in de tijd met vintage patronen, ouderwetse lettertypen en kleurrijke grafische elementen voor een retro-look.
  • Motiverende woorden: Geef jezelf dagelijkse inspiratie door stickers met motiverende citaten of positieve affirmaties toe te voegen aan je laptop.
  • Popcultuur passie: Ben je een fan van films, tv-shows of bands? Ontwerp stickers die je liefde voor je favoriete pop-cultuuruitingen laten zien.
  • Zakelijk statement: Heb je een eigen bedrijf? Gebruik je bedrijfslogo of professionele bedrijfsfoto’s om van jouw laptop een zakelijk statement te maken.

Letop: niet alle stickers zijn even makkelijk te verwijderen van een laptop, twijfel je bij het pimpen van je laptop? Informeer dan eerst even bij de leverancier van de stickers!

2. Je laptop pimpen met washi tape!

Wil je graag zelf aan de slag met het personaliseren van je laptop, maar op een totaal andere manier dan met een complete sticker aan de voorzijde van je laptop? Dan is washi tape een hele toffe oplossing.

Kies een aantal kleuren washi tape uit die je leuk bij elkaar vindt passen en ga aan de slag.

Je kan het pimpen van je laptop zo gek maken als je zelf wilt. Kies bijvoorbeeld voor alleen wat strepen washi tape op de bovenkant van je laptop.

Of ga full monty door zoals je hierboven ziet alle cijfers en letters met washi tap te beplakken. Voor het gemak zie je dat de letters en cijfers weer op de washi tape geschreven kunnen worden na het beplakken van de toetsen.

Je kan op deze manier in allerlei stijlen je laptop pimpen, tof toch?

3. Zelf je stickers maken

Een andere mogelijkheid is om je laptop te pimpen met zelfgemaakte stickers. Ik heb al vaker projecten laten zien die ik met mijn cricut gemaakt heb, zoals bijvoorbeeld een telefoonhoesje maken of kussens bedrukken, maar je kan dus ook heel makkelijk stcikers maken die je op de voorkant van je laptop plakt.

En als je het juiste materiaal (smart vinyl) gebruikt dan zijn ze ook nog eens heel makkelijk te verwijderen. In onderstaande video zie je hoe makkelijk dit gaat.

Uiteraard heb je wel een cricut machine nodig om je project te maken.

4. Laptop pimpen met steentjes

Het makkelijkste is het om zelfklevende steentjes te kiezen als je je laptop wilt pimpen met veel glitter. Je kan ze natuurlijk ook stuk voor stuk lijmen, maar dan heb je goede lijm nodig en de vraag is of ze dan weer goed te verwijderen zijn als je dat wilt.

Zelfklevende steentjes zijn altijd vrij makkelijk te verwijderen. Wat vind je van onderstaande resultaten?

Je laptop pimpen kort samengevat

Zoals je hierboven hebt gezien zijn er meerdere manieren om je laptop te personaliseren en te pimpen met een fantastisch resultaat.

Het een is wat makkelijker om te verwezenlijken dan het ander en ga je helemaal zelf aan de slag dan moet je misschien iets creatiever zijn dan een laptopsticker die je besteld, maar leuk is het wel.

En je kan het natuurlijk gewoon zien als een tof diy project waar je mee aan de slag gaat, toch?

Ik hoop dat we je hebben kunnen inspireren met leuke ideeën!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven