Hoe voorkom je vroegtijdige slijtage van je laptop?

De meeste mensen gebruiken hun laptop elke dag. Of het nu voor werk of school is, de kans is groot dat de laptop altijd binnen handbereik is. Door dit constante gebruik kan je laptop echter na verloop van tijd slijtage vertonen. Wees niet lui of onvoorzichtig met je laptop.

Als je gaat investeren in een laptop van goede kwaliteit, behandel hem dan niet als een wegwerpbaar stukje technologie dat je gewoon aan de kant kunt schuiven als je er klaar mee bent. Het kopen van een laptoptas is een van de beste manieren om je laptop te beschermen tegen vroege slijtage.

latop slijtage

Vooral als je hem constant meeneemt naar school of werk is de laptoptas onmisbaar. Of als je hem als ondernemer meeneemt op vakantie zoals ik altijd doe. Je hoeft niet veel geld uit te geven aan fancy gadgets of software. Volg gewoon de basisstappen en je laptop gaat gegarandeerd lang mee.

Houd je laptop buiten extreme temperaturen

Je laptop is geen robuust apparaat en moet worden behandeld als het delicate stukje technologie dat het is. Hij kan niet worden achtergelaten in de auto, in direct zonlicht of op een tafel die heet wordt in de zon. Laat je laptop niet te lang in direct zonlicht liggen om overhitting en slijtage te voorkomen.

Hetzelfde geldt voor het achterlaten van je laptop in een vochtige omgeving of in een kamer zonder airconditioning of vriestemperaturen. Als je in de zomer buiten gaat werken, zorg dan voor voorzorgsmaatregelen tegen oververhitting.

Plaats je computer op een open oppervlak, uit de buurt van muren en andere vaste voorwerpen die de warmteontwikkeling binnenin kunnen vasthouden.

Gebruik een laptop koelventilator

Het gebruik van een laptop koelventilator kan slijtage helpen voorkomen als je laptop heet wordt. Dit kan schade aan de hardware veroorzaken. Bepaal hoe groot je koelventilator moet zijn.

Sommige laptops worden geleverd met ingebouwde ventilatoren, maar als de jouwe dat niet heeft, is dit misschien een optie voor jou. Kies tussen USB- of AC-stroombronnen op basis van waar en hoe vaak je het gaat gebruiken en of er stopcontacten in de buurt zijn.

Je kunt je laptop en ventilator meenemen in een laptoptas dames. Op deze manier kun je de ventilator altijd gebruiken als je deze nodig hebt en voorkom je vroegtijdige laptop slijtage.

Maak je laptop regelmatig schoon

Zodra je merkt dat je laptop vuil wordt, kun  je een zachte doek of schermreiniger gebruiken om hem schoon te vegen. Je kunt ook stof en ander vuil wegzuigen met een perslucht. Dit zorgt ervoor dat je ventilator vrij blijft van vuil en andere materialen die oververhitting en dus slijtage van je laptop kunnen veroorzaken.

Voor hardnekkige vlekken op je scherm kun je een antistatische stofdoek of een microvezeldoek proberen die speciaal is ontworpen voor het reinigen van elektronica.

Eet of drink niet in de buurt van je laptop

Het is belangrijk om te onthouden dat vloeistof je laptop kan beschadigen en permanente slijtage kan veroorzaken. Dit betekent dat je vloeistoffen eigenlijk zo ver mogelijk bij je laptop vandaan moet houden. Best lastig natuurlijk, want wie drinkt er nu niet graag een kop koffie bij zijn werk?

Maak je geen zorgen als je een drankje op je dichte laptop morst. Je kunt het schoonmaken met wat ontsmettingsalcohol en een zachte doek of handdoek.

Als er echter vloeistof in het toetsenbord van je laptop komt, zal dit het waarschijnlijk permanent verpesten. Als de vloeistof de binnenkant van je laptop bereikt, moet je dit door een professional laten repareren.

Sluit je laptop regelmatig af en start deze opnieuw op

Wanneer je je laptop voor langere tijd aan laat staan, worden de onderdelen binnenin heet en begint de slijtage. Als je laptop bovendien intensieve software draait of als je meerdere programma’s tegelijk open hebt staan, verbruikt hij meer stroom dan normaal.

Hierdoor kan de batterij na verloop van tijd het vermogen verliezen om een ​​lading vast te houden. Om dit probleem en slijtage te voorkomen, moet je je laptop regelmatig afsluiten en opnieuw opstarten, zodat deze in de slaapstand gaat wanneer deze niet in gebruik is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven