Larisse geeft inspiratie voor als je ondanks je voedselallergie lekker wil eten

Iedereen met een voedselallergie weet hoe lastig het is om op je gemak iets te kunnen eten. Je bent altijd op je hoede. Stel je voor dat er ‘iets’ in zit waar jij allergisch voor bent. Het beheerst je leven en dat weet Larisse, zelf ook allergisch, maar al te goed. Daarom lanceerde zij op vrijdag 19 april naast een nieuwe website, haar eigen productlijn ‘Something Lovely from Larisse’s kitchen’. Heerlijke sauzen, jams, tafelzuurtjes en meer voor iedereen, maar juist voor mensen met een voedselovergevoeligheid.

Lees ook: Genieten van eten ondanks je voedselallergie met deze recepten

Larisse: ervaringsdeskundige op het gebied van voedselallergie

Larisse is tv-kok, culinair schrijver en sinds kort productontwikkelaar en gespecialiseerd in voedselallergie. Haar zoontje Daan had veel voedselallergieën, voor hem maakte ze de lekkerste gerechten. Zijn wens was dat iedereen zo lekker zou moeten kunnen eten.  Na het plotselinge verlies van Daan (hij werd slechts 5,5 jaar oud) richtte Larisse haar bedrijf op, met zijn woorden als missie.

Larisse maakt alle producten zelf, alleen dan kan ze garanderen dat het in een schone omgeving wordt bereid. “Ik haal alles zelf bij de kwekers vandaan. Ik wil alleen de allerlekkerste groente en fruit hierin verwerken.” De potjes met al het lekkers zijn ruim een jaar houdbaar en zijn vrij van de meest voorkomende allergenen. De etiketten op de potjes zijn officieel goedgekeurd en voldoen alvast aan de wetgeving van eind 2014.

Something Lovely; dat smaakt lovely!

Tijdens de productlancering mochten we uiteraard de diverse potjes proeven. Larisse vertelde dat er de komende tijd steeds meer producten bijkomen. “Ik wacht totdat ik van de kwekers het teken krijg dat het fruit rijp en lekker is.” De producten uit de lijn ‘Someting Lovely from Larisse’s kitchen’ hebben allemaal  schitterende namen gekregen: ‘Radishing’, ‘Pretty Pickle’ en mijn favoriet ‘Pumkin meets Spice’.

Heb jij te maken met voedselallergie? Kijk dan eens op de website van Larisse. Je vindt de link bovenaan in dit blog. Naast de webshop waar je die overheerlijke producten kunt bestellen, vind je ook fijne recepten om met deze producten aan de slag te gaan. Een aanrader dus voor iedereen, met en zonder voedselallergie! En een echte eye-opener voor als je gelooft dat jouw voedselallergie het je onmogelijk maakt om lekker te eten. Want hoe rot die allergie ook is: ook met voedselovergevoeligheid zijn er gelukkig nog steeds héél veel dingen om van te genieten 🙂 .

Lees ook: Zelf glutenvrij brood bakken doe je zo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven