Lasagne recept voor in de slowcooker óf in de oven

Een heerlijk lasagne recept wat je kan maken in de oven of in de slowcooker. Maakte ik voorheen de lasagne volgens dit recept altijd klaar in de oven, tegenwoordig gebruik ik liever de slowcooker omdat de lasagne dan nog net iets smeuïger blijft dan in de oven. Ook de kids vinden het heerlijk. Extra handig: in de slowcooker hoef je er niet bij te blijven voor het beste resultaat! En is het lasagne recept al klaar maar kan nog niet iedereen aan tafel? Geen probleem, de warmhoud stand van je slowcooker zorgt er dan voor dat het lekker blijft totdat je wel aan tafel kan.

lasagne recept

Lasagne recept voor oven of slowcooker

Het lasagne recept is niet moeilijk om te maken, maar je moet er wel wat tijd voor uittrekken. In veel van de slowcooker recepten kan je alles zo in de slowcooker mikken dan zet je de slowcooker aan en hoppa, eind van de dag heb je eten. Met lasagne lukt dat niet op die manier.

Zorg ervoor dat je dus in de ochtend wat tijd hebt om de lasagne te maken, óf dat je dit de dag ervoor alvast doet, dat kan natuurlijk ook.

Ingrediënten lasagne recept

Onderstaande ingrediënten zijn voor het lasagne recept zelf, hieronder vind je apart de ingrediënten voor de bechamelsaus die bij de lasagne hoort.

  • pak lasagnebladeren
  • 500 gram gehakt
  • klein blikje tomatenpuree
  • pakje gezeefde tomaten (500 ml)
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 2 paprika’s
  • 2 stuks prei
  • bakjes champignons
  • 4-5 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels italiaanse kruiden (ik gebruik deze van Pit & Pit, héél lekker)
  • zout naar smaak
  • geraspte kaas

Ingrediënten voor de bechamelsaus die hoort bij het lasagne recept

  • 500 ml koude melk
  • paar eetlepels bloem (50 gr)
  • boter (50 gr)
  • bouillonpoeder naar smaak

Eerste voorbereiding voor het lasagne recept

De eerste voorbereiding die je voor dit lasagne recept doet, geldt in beide gevallen. Of je de lasagne nu klaarmaakt in de slowcooker of in de oven. Hieronder vind je de verdere afwerking voor de slowcooker en de oven.

  • Snipper de uien
  • Snij de paprika en courgette in kleine blokjes
  • Snij de prei in dunne ringen en de champignons in schijfjes
  • Pers de knoflookteentjes

gehakt rullen lasagne recept

  • Bak in een pan het gehakt rustig aan
  • Fruit terwijl in een andere wokpan met een beetje olie de knoflook en ui totdat deze glazig is
  • Voeg de tomatenpuree toe en roer even rustig door
  • Doe daarna de paprika, prei, courgette en champignons erbij
  • Zout naar smaak toevoegen

lasagne recept kruiden

  • Voeg het pakje gezeefde tomaten toe en de italiaanse kruiden
  • Als laatste het gerulde gehakt uit de andere pan toevoegen

lasagne recept basis

De basissaus voor dit lasagne recept is nu klaar. Laat dit even rustig sudderen terwijl je de bechamelsaus maakt.

Bechamelsaus voor Lasagne recept:

  • Smelt de boter in een pannetje
  • Voeg de paar eetlepels bloem toe

bechamelsaus maken

  • Roer rustig door elkaar totdat zich een klont vormt
  • Voeg nu -al roerende- beetje bij beetje de koude melk toe en blijf roeren totdat alle klontjes weg zijn. In eerste instantie zal de klont de melk opnemen, maar naarmate je meer melk toevoegt ontstaat de saus.

hoe maak je bechamelsaus

  • Let op, de saus kan indikken, dus zet het vuur niet te hoog
  • Voeg de bouillonpoeder voor wat extra smaak toe

Lasagne recept verder afwerken in de slowcooker

Nu kan je de lasagne volgens dit recept gaan bouwen in de slowcooker.

  • Vet je slowcooker in met een kwastje
  • Begin met een laagje basissaus met gehakt en groenten

lasagne recept slowcooker

  • Hierna volgen de lasagnebladeren. Met een beetje breekwerk kan je de hele groente/gehakt laag bedekken.

lasagne maken slowcooker

  • Hierover heen gaat een beetje bechamelsaus

bechamelsaus lasagne recept

  • Dan kan je aan de volgende laag beginnen; de groente/gehakt saus, de lasagnebladeren, de bechamelsaus
  • Eindig je lasagne met een laag groente/gehakt saus
  • Strooi de kaas eroverheen

recept lasagne slowcooker

  • Zet de slowcooker op low voor 4 uur
  • Eet smakelijk van dit heerlijke lasagne recept voor de slowcooker

lasagne maken

Lasagne recept verder afmaken voor de oven

  • Verwarm de oven voor op 200°
  • Vet een ovenschaal in met een kwastje
  • Bouw de lasagne zoals hierboven beschreven bij de slowcooker werkwijze van dit lasagne recept
  • Zet ongeveer 40 minuten in de oven om de lasagne te verwarmen
  • Eet smakelijk

Tip voor afwisseling in dit lasagne recept

Je kan qua groenten uiteraard vanalles aan dit lasagne recept toevoegen. Wortels en bleekselderij zijn bijvoorbeeld ook érg lekker in deze lasagnesaus. Kijk gewoon even wat je nog in de koelkast hebt liggen en wat er op moet 😉 .

Wat je ook kan doen is dat je de groentegehakt saus dus een dag eerder maakt. Zo heb je alsnog weinig tijd nodig om de lasagne in de slowcooker te doen de volgende ochtend. Wat ook handig is: maak deze bolognese saus, vries hem in en ontdooi hem voordat je dit lasagne recept wilt gaan maken. Dan ben je ook snel klaar!

Wij maken in sommige blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij op dat moment een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Jij zorgt er mede voor dat we MamsatWork kunnen blijven voortzetten. Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp en zullen nooit iets vermelden waar we niet achter staan.

Over de auteur

8 gedachten over “Lasagne recept voor in de slowcooker óf in de oven”

    1. Hoi Willeke, dat maakt op zich niet veel uit hoor, ik heb volgens mij een 250 grams bakje gebruikt, maar een grote kan er ook vast in. Net wat jij lekker vindt!

    1. Verse lasagnebladen hoeven minder lang in de slowcooker inderdaad, maar de rest moet natuurlijk wel goed gaar zijn. Heb je dat al redelijk voorgegaard in de pan, dan kan je de tijd zeker wel wat verkorten. Ik denk wel dat je nog zo’n 2-3 uur nodig hebt. De slowcooker verwarmd immers maar langzaam. Succes!

  1. Avatar foto
    Natasja De Waard

    Wat een super schotel. Vandaag heerlijk van gegeten. En inderdaad de lasagne bladeren goed gaat en de groenten nog knapperig. Dit komt bij ons zeker vaker op tafel. Dank je wel voor het recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven