Lazy Sunday of een volgeplande zondag, waar kies jij voor? Mijn avond is heilig!

Er zijn (blijkbaar) nogal wat mensen die zich afvragen ‘Wat te doen op zondag?’. Daar hebben wij nou nooit last van! Ik denk dat ik het de heerlijkste dag van de week vind, ook al is het de dag voordat de week weer begint 😉 . Volgens mij komt dit omdat de zondag voor ons hét moment is dat we écht een beetje relaxen. Ik ben voor een Lazy Sunday! Tuurlijk hebben we regelmatig afspraken staan. Een verjaardag hier, een etentje daar of een familiebezoek. Gezellig, maar gelukkig nooit vroeg in de ochtend. En ook nooit later op de avond!

Lees ook: Wat zijn jouw ochtendrituelen in het weekend?

Heilige momenten voor een Lazy Sunday gevoel

Er zijn bij mij namelijk twee dingen heilig op de zondag. Dat is de zondagochtend en de zondagavond! Ik doe niets liever dan op zondag een beetje rustig de dag starten. Tot 09.00 ongeveer uitslapen (de kinderen zijn dan al beneden) en dan lekker met zijn viertjes ontbijten. Uiteraard nadat de hond uitgelaten is. Of we maken eerst een uitgebreide wandeling en doen daarna een soort van brunch.

lazy sunday wandeling

Het liefst keutel ik naderhand een beetje rond in huis. Kleine klusjes, rommelen in huis en een beetje werken. Maar als we iets plannen, dan plannen we dat in de middag. Hebben we zo’n gevoel van ‘wat zullen we doen op zondag’ of zijn we lichtelijk ‘verveeld’, dan trekken we richting het bos of het strand. Even uitwaaien.

De zondagavond is zo mogelijk nog heiliger dan de zondagochtend. Als we niets gepland hebben dan starten we eind van de middag met een leuke film voor de kinderen en eten we iets makkelijks lekker voor aan tafel. Een soepje bijvoorbeeld. Bij de tv. Om een soort van Lazy Sunday gevoel te creëren. Heerlijk! Even niet teveel moeten en gewoon gezellig samen zijn.

Lees ook: terwijl Nederland in de ban is van superfood, plunder ik mijn voorraadkast

Een Lazy Sunday evening met man

En daarna… daarna begint onze ‘heilige’ avond 😉 . De kinderen worden op tijd naar bed gebonjourd. We halen ze nog even gauw door de douche heen (niet alleen op zondag avond hoor 😉 ) en zorgen ervoor dat ze uitermate op tijd op bed liggen. Lotte gaat gelijk slapen, maar Luc uiteraard niet. Hij is niet helemaal gek hè, die krijgen we om 19.30 niet meer op bed om te slapen.

Maar wat wel in zijn systeem zit is dat hij dan naar boven gaat. Na het douchen gewoon zijn bed induiken en daar nog even lekker tv kijken. Wij hebben dit moment bewust in zijn systeem gebracht en ik zal je vertellen waarom…

Dan begint namelijk ons moment

En daar begint onze avond, ons moment. Een moment waar we allebei naar verlangen, een Lazy Sunday ‘evening’.

Doordeweeks zijn we allemaal druk. Druk met werk, met school, met studeren, sporten en nog meer van dat soort zaken. Het is dan al een kunst om überhaupt op tijd op bed te liggen. Voor iedereen. Vrijdagavond en zaterdagavond liggen de kinderen absoluut niet op tijd in bed. Ze weten dondersgoed dat ze de avond kunnen rekken omdat ze toch niet naar school hoeven, dus dat zijn dan ook een beetje ‘hun’ avonden.

De zondagavond is echter van ons! Vanaf 20.00 zijn de kinderen niet meer beneden te vinden en is de woonkamer van ons. Inclusief de tv, en de openhaard! Jeej!

Lazy Sunday

Wat doen wij op onze zondagavond?

Kaarsjes aan, wat lekkere healthy snacks op tafel en een drankje. De snacks bestaan vaak uit een kaasje met augurk, of wat opgerolde rauwe ham. Afgelopen week had ik lekkere paling gehaald bij de visboer #nomnomnom. Geen wijn op zondagavond, geen thee en ook geen water (wat we ook vaak drinken) maar een lekker frisdrankje. Even onszelf verwennen met een Coca-Cola zero sugar. Calorie-arm, maar wel écht lekker.

lazy sunday evening

En klaar. Klaar om te toasten en even te kletsen over de week die geweest is en de week die gaat komen. Zonder gestoord te worden. Even kort wat plannen trekken om enigszins structuur in de week te brengen. Wie doet er wat? Wie moet er wat? En wanneer?

lazy sunday evening

We beginnen dus voor de haard, om vervolgens de schoenen uit te schoppen en heerlijk samen op de bank te hangen om ons te verliezen in bijvoorbeeld een serie op Netflix. Hingen we tot voor kort nog met onze lippen aan Jax en zijn motor crew, inmiddels hebben we die volledig gezien en zijn we begonnen aan HS13. Ook leuk! Mijn ultieme Lazy Sunday! En ook die van de hond 😉 .

Al is het maar voor een paar uurtjes want op tijd naar bed staat voor de zondag ook voor ons op de planning.

Hoe ziet jullie zondag er uit? Ben jij ook voorstander van de Lazy Sunday voordat je je week weer start? En hoe ‘pak je die in’? Of ben je juist altijd op zoek naar dingen om te doen?

Lees ook: De tijd vliegt als je ouder wordt, waar komt dat gevoel vandaan?

lazy sunday

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven