Lazy sunday

Vandaag heb ik heel bewust gekozen voor een “lazy sunday”. Niet dat ik nou zo lui ben geweest hoor. Eigenlijk juist niet. Vanmorgen nog de slaapkamer gestoft en inmiddels al weer diverse wassen gedraaid. Ook heb ik me met drie columns opgegeven voor een columnwedstrijd.

Wat ik meer bedoel te zeggen, is dat ik er op deze zondag voor gekozen heb te genieten van dingen die ik leuk vind. De laatste weekenden stonden steeds in het teken van sollicitatiebrieven schrijven. Aangezien ik nogal een Pietje Precies ben en het bij mij niet snel goed is, ging daar erg veel tijd in zitten. En toen ontdekte ik achteraf ook nog een domme fout in één van mijn brieven…..nou, die baan kan ik denk ik wel op mijn buik schrijven. Even een time out dus.

Vanmiddag ben ik dan ook met mijn breiwerk op de bank gaan zitten en heb heerlijke series gekeken die ik op had genomen en nog moest kijken. Mijn breiwerk vorderde terwijl ik tv keek en ik heb er van genoten. Het heeft me goed gedaan even mijn zinnen te verzetten en mijn gedachten af te sluiten voor het solliciteren en alles wat daarmee gepaard gaat.

Komende week ga ik er weer volop tegenaan wat de sollicitaties betreft, maar nu geniet ik nog even van mijn “lazy sunday”.

Jeanne van Dijk, 52 jaar, weduwe, moeder van Mark (1999), uit mijn eerste huwelijk. Mark woont bij mij en gaat om de week een weekend naar zijn vader.
In september 2010 verloor ik mijn baan ten gevolge van de crisis. Wat ik niet meer had verwacht, gebeurde toch: na meer dan twee jaar solliciteren vond ik een nieuwe baan. Sinds januari 2013 werk ik met veel plezier als telefoniste/administratief medewerkster bij een praktijk voor fysiotherapie. Ik doe dit vier ochtenden in de week.
Vorig jaar maart overleed mijn man Wilco aan een acute hartstilstand. Hij was pas 50 jaar. We waren 7 jaar samen, waarvan 5,5 getrouwd. De wond is nog enorm vers en ik worstel er dagelijks mee. Wilco was/is vader van 2 dochters (1995 en 1997).
Eén dag in de week ga ik naar mijn moeder. Ik doe haar administratie en we maken het gezellig samen. Na mijn vaders overlijden in 2011 is dit zo gegroeid. Nu we beiden weduwe zijn, hebben we meer steun aan elkaar dan ooit. Het helpt ons bij de verwerking en dat is heel waardevol.
Het schrijven van blogs voor Mams at Work heeft me duidelijk gemaakt, hoe leuk ik schrijven vind en hoe graag ik het doe. Ik ben ook erg blij met mijn eigen site: Dagelijkse dingen en dromen. Hier kan ik heel veel van mezelf kwijt en dat voelt goed.

2 gedachten over “Lazy sunday”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top