Leef jij je eigen leven ? Nee? Hier vind je tips!

Of streef je ongemerkt van alles na wat anderen zo goed doen?
Als ik naar mezelf kijk dan weet ik het wel… Dingen kunnen áltijd beter of anders. Ik hoef de tv maar aan te zetten, een boek open te slaan of een artikel te lezen …er is altijd wel een expert die mij vertelt of laat zien hoe ik iets nog beter kan doen.

Of het nou gaat over gezond of sportief blijven, over hoe ik mijn werk nog beter kan doen of hoe ik een hip en opgeruimd huis krijg. En als ik eerlijk ben, dan ben ik daar ook behoorlijk ontvankelijk voor.
Je krijgt overal input van anderen! Op verjaardagen, op het schoolplein… En als je je er voor openstelt is het eigenlijk heel vermoeiend. Je kunt van álles najagen en alles kan altijd nog beter.

Ga dat maar eens voor jezelf na. Bepaal jij je eigen tempo? En hoe vrij ben jij om het op jouw manier te doen? Hoe vaak ben je bezig om iets nóg beter te krijgen? En wanneer is het goed genoeg?
Weet je eigenlijk wat je ZELF wilt? En lukt het jou om je eigen leven te leven? Zo ja, dan prijs ik je gelukkig! Raak je jezelf nog wel eens uit het oog, dan raad ik je aan om bij de volgende twee vragen stil te staan:

Op welke gebied moet je veel van jezelf (of van anderen)? Is dat op je werk, thuis, op de school van je kinderen, bij familie, je vrienden, bij de kerk of bij de vereniging?

Pak er één gebied uit. Ga eens na wat je je allemaal nastreeft. En wat anderen van jou verwachten. Stel daarna de vraag hoe JIJ het zou willen. Hoe liggen jouw wensen? Schrijf dat eens op. Kies één of twee dingen van je wensenlijstje en ga proberen de komende weken hier invulling aan te geven! Ervaar hoe het is als je bewust je eigen koers vaart.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven