Lego Friends: met Lego maak je vriendinnen, en anders doet papa wel mee

Lego Friends is de favoriet van mijn meisje. Vijf jaar is ze, en het liefst de hele dag in de weer. Uren kan ze met haar Lego spelen. Dagen is ze zoet met bouwen, afbreken en weer opnieuw opbouwen. Haar eerste aanwinst was Emma’s sportwagen. Daarna volgde de Jungle reddingsbasis. Door haar enthousiasme en hang naar creatief bouwen heeft ze nu, als klap op de vuurpijl, het Lego Friends Heartlake winkelcentrum waar ze zich kwaad op kan maken. Super gezellig, en niet alleen voor haar… de hele familie bouwt mee!

Lees ook: Maak je eigen fidget spinner van Legoblokjes!

Lekker Lego-en met papa

Papa doet zoals een papa hoort te doen. Met een lekker muziekje op de achtergrond zoekt hij alle Lego Friends steentjes voor haar bij elkaar zodat zij alleen maar hoeft te bouwen. Want denk maar niet dat hij daadwerkelijk stenen op elkaar mag zetten. Nee, hij mag alleen maar üperen. Niet meer, niet minder. En zoonlief (10) is veranderd in een behulpzame broer in plaats van die pestkop die haar het liefst dwars ligt. Direct na het wakker worden storten ze zich weer in de bouwput om steentje voor steentje prachtige kunstwerken te ontwerpen. Soms met behulp van de bouwinstructies en soms zonder.

Ik kan je wel zeggen dat dit mijn ultieme genietmomentjes zijn. Niet de ochtenden door de weeks, want dan moet ik ze van het bouwen af zien te krijgen om naar school te gaan, wat het nodige gemopper kost. Maar ik kan me geen betere zaterdagochtend en zondagochtend besteding voorstellen. Met een lekker muziekje op de achtergrond rommel ik in huis, terwijl ‘mijn’ drietal alle lego uitstrooit over tafel om de mooiste creaties te maken. Ook de Lego van zoonlief is inmiddels weer boven water. Voertuigen, vliegtuigen en genoeg materiaal om een heel dorp te bouwen. Dat komt goed uit natuurlijk want een winkelcentrum in ’the middle of nowhere’ is ook wel een beetje sneu :).

Lego Friends: daar maak je vriendjes mee

Afspreken bij anderen is er niet meer bij. Dochterlief wil wel hoor, maar haar vriendinnen willen het liefst met ons Lego Friends Village spelen. Hele rollenspellen worden er gespeeld, er worden dieren verzorgd en er wordt druk geshopt, want dat is wat je met vriendinnen doet, toch? Dochterlief heeft na een kijkje op de website van Lego Friends haar wishlist al weer aangevuld. Op naar haar verjaardag voor de volgende aanvulling, haha.

lego_friends_heartlake_winkelcentrum

Lees ook: LegoWorld; van jeugdsentiment tot de toekomst bij één evenement

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven