Lego idee inspiratie: al bouwend kom je de vakantie wel door!

De vakantie staat weer voor de deur! Wekenlang genieten de kids van hun vrije tijd. Of nou ja… Een paar dagen. En daarna wil de verveling nog wel eens toeslaan. Zéker als je (nog) niet op vakantie gaat. Balen die van jou al als een steen? Dan haal de legostenen er maar eens bij. Want er is totaal geen reden om je te vervelen, als je maar genoeg bouwmateriaal hebt. En met dit toffe overzicht vol Lego inspiratie ideeën hoeven ze zich óók niet meer af te vragen wat ze nu weer moeten maken.

lego inspiratie voor de leukste bouwwerken
Stockfoto van helicopter van lego

Zoek je toffe Lego inspiratie? Check ons overzicht met ideeën en ga voor de challenge!

Lego blijft ontzettend populair bij jong én oud. Dat bleek wel door de populariteit van televisieprogramma Lego Masters dat recentelijk op de buis was. Begonnen de Lego kriebels bij jullie ook op te komen? Dan is het maar goed dat het vakantie is, want zo kan je lekker veel tijd besteden aan je eigen Lego meesterwerk. En om je meteen een leuk idee te geven over wat voor Lego bouwsel er gemaakt zou moeten worden, hebben we een overzicht vol uitdagende, creatieve en soms ook behoorlijk tijdrovende bouwwerken voor je gemaakt. Geen probleem dus om tijdens je staycation lekker aan de slag te gaan!

Lego kopen kan op veel plekken natuurlijk. Hier vind je heel veel lego.

Ga voor de challenge!

Krijgen jouw kinderen nou echt geen genoeg van al dat bouwen? Of zijn papa en mama er stiekem gewoon een tikkeltje aan verslaafd? Ga er dan met zijn allen maar eens goed voor zitten. En zorg vooral voor genoeg bouwmateriaal… Ga voor de Lego Challenge, en maak niet één maar alle bouwwerken van het Lego inspiratie overzicht. Als iedereen zijn steentje bijdraagt moet het lukken!

Lego inspiratie; volop ideeën voor jou

Als de verveling toeslaat komen kinderen vaak vooral inspiratie tekort. En dan is het aan papa of mama om ze weer van een frisse dosis motivatie te voorzien, dit geldt ook voor bouwen met Lego. No worries; onderstaande bouwwerken zorgen er ongetwijfeld voor dat ze zelf ook zin krijgen om de onderste steen boven te krijgen!

We moeten er wel bij zeggen dat we die pareltjes niet zelf gemaakt hebben. Ieder Lego idee is afkomstig van Pinterest en alle credits gaan dus naar hun creatieve makers!

lego inspiratie - bouw een mooi huis
Bron: Pinterest

Huisje, boompje… En nog meer huisjes

Het blijft misschien wel het meest gemaakte Lego bouwsel: huizen. Vinden jouw kinderen het ook heerlijk om met lego steentjes en hun eigen inspiratie een wereld op te bouwen? Dan is een huis bouwen van Lego áltijd een goed idee. Bouw je eigen huis na, van binnen óf van buiten (of allebei)… Of maak eens een boomhut, ook leuk!

Woonkamer van binnen van lego maken
Bron: Pinterest

boomhut maken van lego
Bron: Bol.com

You gotta move: Lego inspiratie voor voertuigen

Een huis bouwen is misschien leuk voor standvastige types… Maar wat als je nou het allerliefst onderweg bent? De wereld verkent, via land, zee of lucht? Dan heb je een goed voertuig nodig! En dat bouw je natuurlijk helemaal zelf. Geen idee hoe je aan dit Lego bouwsel gaat beginnen, dan vind je hier wat inspiratie!

auto's van lego maken
Bron: Lego.com

Deze stoere vierwieler brengt je overal waar je wezen moet, net als de Lego Friends tourbus trouwens. Maar offroad is dan weer geen probleem voor deze jongen, dus er is geen brug te ver.

Moeten je bengels nét wat meer hun creatieve ei kwijt nu het vakantie is? Laat ze dan een zelfbedachte auto ontwerpen. Wie weet hoe ver díe ze wel niet zou brengen. In ieder geval een heel eind hun fantasiewereld in!

De beste stuurlui staan aan wal, maar als je echte zeebenen hebt is het natuurlijk ook een tof idee om een Lego boot te maken met deze inspiratie. Daar kan je een complete bouwset voor kopen, maar het is minstens net zo leuk om voor een eigen ontwerp te gaan! En bovendien willen papa of mama vast wel mee helpen met de constructie. Bouwen jullie meteen aan de gezelligheid!

vissersboot maken van lego

Als je nou niet kan kiezen tussen alle mogelijke vervoermiddelen… Pak het dan gewoon groots aan en maak ze allemaal! Dan ruil je het treinstelsel van papa op zolder in voor onderstaande bouwwerk. Zorg er wel voor dat je genoeg bouwplaten hebt om een hele wereld te creëren vol boten, bussen, auto’s en treinen. Ook de liefhebbers van huizen bouwen kunnen zich bij dit project nuttig maken! Echt mega gaaf hè.

havengebied van lego maken

Lego inspiratie en ideeën voor dierenliefhebbers

Huisjes en boompjes zijn leuk, voertuigen ook… Maar wat is een wereld zonder dieren? En ook in de wereld van Lego mogen ze niet ontbreken. Op Pinterest vind je een heleboel bouw inspiratie om de mooiste Lego beestjes te maken. Lego eagles bijvoorbeeld

arend maken van lego
Bron: Pinterest

Wil je ook aan de slag? Hier vind je heel veel lego.

Maak je eigen huisdier na, of ga helemaal los en maak je zelfbedachte fantasiedier. Ga je liever voor een écht groot project, dan kan je natuurlijk ook een hele dierentuin van Lego maken.

specht maken van lego
Bron: Pinterest
pluto van lego maken
Bron: Pinterest

inspiratie om panda te maken van lego
Bron: Pinterest

Say cheese; inspiratie voor volwassenen lego

Ook een leuk maar vooral een uitdagend idee: maak een foto zo gedetailleerd mogelijk na met Lego stenen.

schilderij inspiratie voor lego
Bron: Pinterest

Een schilderij kan natuurlijk ook, zoals in het (sublieme) voorbeeld hierboven. Misschien iets te hoog gegrepen voor je mini-me… Maar wel leuk om zelf een lego poging te wagen met deze inspiratie! Vergeet niet dat je een foto of schilderij óók in 3D kan nabouwen. Dat is minstens net zo leuk en misschien iets minder uitdagend dan zo’n platte van Gogh.

Bouw idee: maak een zo hoog mogelijke toren van Lego…

Oké, het kinderspel is voorbij. Tijd voor een letterlijk hoogtepunt! En eentje waarbij je wel een beetje je hersens moet gebruiken. We gaan namelijk een zo hoog mogelijke toren van Legostenen bouwen. Pas op, want voor je het weet speel je eigenlijk een potje Jenga in plaats van dat je zit te Lego-en…

toren bouwen van lego idee
Bron: Pinterest

Voor het geval dat jullie van een uitdaging houden: hierboven zie je de recordhouder uit het Guinness Book of Records. Het is wel te hopen dat jullie een heleboel Lego op voorraad hebben als je deze kampioen wil verslaan!

Dit Lego idee is uiteraard wel meteen ideaal voor kids (en ouders) die wel van een uitdaging houden. Wij dagen jullie uit: wie bouwt de aller- allerhoogste blokjestoren?

… En maak een zo lang mogelijke Lego brug

Wie het programma Lego Masters gezien heeft weet dat dit voor zéér spannende beelden kan zorgen. Wie kan de langste Lego brug maken?

brug bouwen, lego inspiratie en een leuk idee
Bron: RTL XL

Een hoge toren bouwen is al heel wat… Maar bij zo’n brug moet je wel erg veel rekening houden met de zwaartekracht. Hoe zorg je voor een zo sterk mogelijke constructie? Om een voorbeeld te nemen aan de echte Lego Masters: de winnende brug kon maar liefst 160 kilo dragen… Helpen jullie naderhand wel allemaal samen met het opruimen van alle steentjes?

Hier vind je heel veel lego.

1 gedachte over “Lego idee inspiratie: al bouwend kom je de vakantie wel door!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven