LEGO World, een fantastisch ervaring voor het hele gezin

Van de week kondigende we het al aan: Lego World. Nu is het 16 oktober en even is mamsatwork overgenomen door “papsatwork” (omdat mama aan het werk was) en opgetogen vertrekken mijn man en kleuterdochter naar Utrecht. Want het is niet zomaar een donderdag, het is vandaag de opening van Lego World in de Jaarbeurs in Utrecht!Lego World

Ondanks dat de treinen niet op tijd rijden en ze de aansluiting missen, zijn ze nog ruim op tijd binnen gelukkig.

LEGO World in stukjes

Binnengekomen begint het spektakel. Er zijn grote springkussens (de een nog groter en hoger dan de ander) en de twee hallen zijn in stukjes verdeeld. Elk stukje vertegenwoordigt een soort Lego. Zo is er een gedeelte met Lego City, Lego Star Wars, Lego Technic, Lego Chima, Lego Duplo en, mijn dochters favoriet, Lego Friends.

Ons koningshuis

Mijn dochter begon met het uittesten van de springkussens (ze zijn goedgekeurd). Daarna was het tijd voor de grote opening en de onthulling van het Lego Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima beeld door Peter van der Vorst. Kijk nou hoe mooi!Lego World koning en koninginVervolgens zijn mijn man en dochter de hallen doorgelopen. Ze hebben alle prachtige bouwwerken bewonderd en alle bouwhoekjes wel gehad. (er waren genoeg plekken waar je zelf fijn aan de slag kon met Lego). Mijn man vond de show van Lego Star Wars helemaal te gek. Het was een heel Star Wars verhaal, waarbij gebruik werd gemaakt van lichtbundels die de enorme (mooie) Star Wars figuren in het licht zette om het verhaal duidelijk te maken. Echt heel gaaf!   Lego World star wars

Mijn (kleuter)dochter was niet weg te slaan bij Lego Friends en heeft een bruiloft van Ariel gebouwd, waarbij de vissen met elkaar gingen trouwen. En ze moest natuurlijk met Emmet en Lucy “Wildstyle” uit de Lego film op de foto! Ze hebben het gigantisch naar hun zin gehad en kwamen helemaal vol met verhalen (en ja, ook met een rugzak vol met lego en duplo) weer thuis. Een zeer geslaagd uitje voor jong en oud!

Wil jij ook dit jaar eens een kijkje nemen? Dat kan, want ook deze herfstvakantie is LEGO World weer van de partij! In 2016 staat de jaarbeurs met Lego gevuld van 18 tot en met 22 oktober te zien in de Jaarbeurs in Utrecht.

Voor een kleine impressie kan je ook het filmpje van blogster Marije nog even bekijken.

httpv://youtu.be/rU7buFlvjC0

1 gedachte over “LEGO World, een fantastisch ervaring voor het hele gezin”

  1. Pingback: Wie gaat er ook naar LEGO World?? | Lisette Schrijft

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven