Lego World Nederland: gaan jullie er ook heen in de herfstvakantie?

Lego worldVan woensdag 18 oktober tot en met 24 oktober vindt in de Jaarbeurs in Utrecht de nieuwe editie plaats van Lego World Nederland. En laat dat nou precies tijdens de herfstvakantie zijn! Als je er nog nooit bent geweest is het écht een aanrader. Zeker als je kids hebt die helemaal weg zijn van Lego. En laten we eerlijk zijn: welke kinderen zijn dat nou niet?

Een ideaal en leuk gezins-uitje. Want wie is er nou niet gek van Lego? (wij hier thuis allemaal). Je zou zelfs opa en oma mee kunnen nemen, want ook die speelden vroeger al met Lego. En er is zo veel te zien en te doen bij Lego World Nederland. Vervelen gaat je daar echt niet lukken hoor!

Lees ook: Je eigen Lego-fidget-spinner maken? Kinderspel!

Lego World Nederland

Ieder jaar heeft Lego World wel een verrassing in petto. Zo kwam een paar jaar geleden een hele speciale koninklijke gast… Tijdens de opening onthulde Peter van der Vorst (royalty deskundige) toen een koninklijk kunstwerk. Het was een levensgroot bouwwerk van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima! Dit unieke bouwwerk werd gemaakt door LEGO Certified Professional Dirk Denoyelle. Samen met zijn team heeft hij hier maar liefst 600 uur aan gewerkt en zijn er meer dan 100.000 LEGO steentjes gebruikt. Wat voor spannends zou er dit jaar op de agenda staan?

Natuurlijk is er ook nog veel meer te doen. Er moet ook gespeeld worden 😉 . Het programma voor dit jaar is nog niet helemaal bekend. Maar reken maar dat er weer genoeg leuks te doen is!

Hier nog wat leuke LEGO FUNFACTS:

– Wist je dat er ruim 23 vrachtwagen gevuld met LEGO steentjes richting LEGO World rijden?
– En dat deze vrachtwagens samen meer dan 14 ton aan LEGO steentjes vervoeren?
– Wist je dat er meer dan 1.500 LEGO bouwwerken per dag worden gebouwd tijdens dit evenement?
– En dat er vervolgens meer dan 70 mensen nodig zijn om alle bouwwerken weer af te breken?
– Wist je dat je met 40 miljard LEGO stenen op elkaar gestapeld naar de maan kunt lopen?
– En wist je dat je met LEGO alles kunt maken? Zo kunnen zes 8-nops LEGO stenen worden samengevoegd op 915.103.765 verschillende manieren! image

En? Ga jij in de herfstvakantie met je kinderen naar Lego World? Mijn man en dochter gaan er zeker naar toe! Als twee echte Lego fanaten moet je daar natuurlijk zijn geweest. En hoe ze het hebben gehad, is binnenkort te lezen. Tickets bestellen? Kijk dan op de website van Lego World Nederland.

Lees ook: Activiteiten met kinderen op vakantie: ’n lijstje van onze favorieten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven