Lekker eten in den Bosch; restaurant Aarde is een aanrader

Wil je lekker eten in den Bosch, dan zijn er legio mogelijkheden om een hapje te gaan doen. Toch zijn er ook onbekendere pareltjes waar je terecht kan voor een heerlijk diner, zonder dat je gelijk een hele dikke portemonnee mee hoeft te nemen. Ik vertel je wat meer over restaurant Aarde, waar Frank en ik onlangs heerlijk hebben gedineerd.

samen eten in den Bosch

Restaurant Aarde; dat is biologisch én lekker eten in den Bosch

Den Bosch is voor ons bijna ‘om de hoek’ en dat maakt dat we hier geregeld komen. Toch is het ook weer niet zo dat we iedere maand in den Bosch te vinden zijn om lekker te eten. We hebben immers ook nog twee kinderen die -ondanks dat ze regelmatig meegaan- er niet altijd bij hoeven te zijn. En als ze niet mee uit eten gaan, dan zitten wij nogal snel in ons eigen dorp, zodat we ook weer snel thuis kunnen zijn als het nodig is. De kinderen zijn dan alleen thuis, en dat gaat prima.

Dit keer mochten we op uitnodiging van Lonneke (eigenaresse van restaurant Aarde en Mamadrinktwijn en daarnaast vinoloog) lekker eten bij restaurant Aarde in den Bosch. We hebben de kinderen afgeleverd bij opa en oma en even de tijd voor onszelf genomen.

Wat is er bijzonder aan restaurant Aarde?

Daar wil ik wel graag even op ingaan, want je zou dit restaurant bijna voorbij lopen omdat het aan de buitenkant niet heel erg opvalt. Daarnaast zit het in de Verwersstraat in den Bosch waar nog veel meer restaurantjes zitten. Toch loont het de moeite om hier binnen te stappen en lekker te eten tegen een fatsoenlijke prijs.

restaurant Aarde den Bosche

Eerlijk en lekker eten in den Bosch

Buiten het feit dat je bij Aarde in den Bosch lekker kan eten is het eten ook nog eens zo eerlijk mogelijk. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan hoe het op je bord ligt, maar ook aan hoe het op je bord komt.

biologisch eten en drinken in den Bosch

Ze serveren smaken uit alle hoeken van de wereld maar de ingrediënten komen het liefst van lokale ondernemers en zijn zoveel mogelijk van biologische aard. Niet alleen het eten, maar ook de drankjes die geserveerd worden, zo hebben ze zelfs een biologisch biertje op de kaart staan. En daar hou ik van. Dat deze manier van duurzaam leven en eten hand in hand kan gaan met zeer smaakvolle gerechten dat bewijzen ze in dit restaurant. En als klant kan je daar zonder moeite in meegaan door gewoon lekker te eten.

Om de klant uit te nodigen eerlijk te eten is de helft van de kaart bij Aarde in den Bosch samengesteld uit lekker eten zonder vlees. Volledig passend in de filosofie dat we allemaal ons steentje moeten bijdragen hebben deze Bossche ondernemers daar bewust voor gekozen. Ben jij een enorme vleesliefhebber? Geen nood, er zijn nog voldoende gerechten mét vlees te krijgen.

nachos restaurant Aarde

Een (h)eerlijke proeverij bij Aarde

Ondanks dat de menukaart hele lekkere gerechten verklapt hebben wij ons gewaagd aan een proeverij waarbij lekker eten en wereldse smaken centraal staan. Als starter de nacho’s met een bubbeltje. Tja, je moet het toch een beetje vieren als je samen uit bent, nietwaar?

lekker eten den Bosch

In de volgende ronde kregen we een heerlijke griekse salade en een couscous met bietenmousse, op de voet gevolgd door groenteloempiaatjes, tsaziki en tortelini met spinazie.

eten bij Aarde in den Bosch

lekker eten den Bosch, restaurant Aarde

De laatste ronde krijgen we huisgemaakte indische rendang naar een origineel oma’s recept. Heerlijk.

Wat misschien even wennen is in dit restaurant in den Bosch: het lekkere eten wordt opgediend in schaaltjes en het bord waar je de eerste gang van eet (inclusief vork en mes) wordt niet afgehaald voordat je de volgende gangen opgediend krijgt. Ik weet niet of dat dit nu een toevalstreffer was omdat het een proeverij was, maar zelf heb ik het geplaatst onder de noemer ‘duurzaamheid’. Als je als ondernemer iets verder kijkt dan is al die afwas eigenlijk helemaal nergens voor nodig en zeker niet milieuvriendelijk. Het gaf mij dan ook een goed gevoel alhoewel ik dus wel even moest wennen 😉 .

biologisch eten den Bosch

Het concept Earth; water, koffie en thee

De duurzaamheid zit verweven in het gehele concept, zonder afbreuk te doen aan smaak en kwaliteit. Sterker nog… het komt waarschijnlijk de smaak van het lekkere eten en drinken ten goede. Zo schenken ze bij Aarde water, koffie en thee van Earth, een leverancier die 100% van de netto winst gebruikt voor het financieren van duurzame watersystemen in arme landen. Zo gaat lekker eten in den Bosch hand in hand met het maken van goede keuzes.

Om die trent voort te zetten -en uiteraard omdat we de koffie zo lekker vonden- heb ik meteen even op internet gezocht of EARTH koffie ook voor particulieren te koop is. En jawel! Je kan deze koffie gewoon online bestellen! Weer een kleine tip om een stukje duurzamer te leven.

Restaurant Aarde in den Bosch review

Veel restaurants zitten in den Bosch propvol op donderdag, vrijdag en zaterdag. Wil je lekker eten in den Bosch dan is restaurant Aarde een hele goede keus. De gerechten hebben een verfijnde smaak en worden mooi opgediend. Daarnaast is dit restaurant prima betaalbaar. In de zomer hebben ze overigens een fantastisch terras

Wil je in den Bosch naast lekker eten ook een beetje duurzame keuzes maken? Dan zit je bij Aarde helemaal goed. Enne, nog een tip: maak ook eens een stadswandeling door Den Bosch, waar je in het historische centrum veel terugziet van de geschiedenis van de stad. En je krijgt er meteen honger van!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven