‘Lekker glijden’ in de sauna, hoe je van ‘anti’ naar ‘pro’ sauna kan gaan

Wat betreft de sauna ben je of helemaal anti of helemaal pro. Je houdt er van of niet. Iets ertussen in gaat eigenlijk niet. Vroeger hield ik niet van de sauna, althans dat dacht ik. Gatver, de hele dag in je blote kont rondlopen en met te veel mensen in de sauna ‘lekker samen zweten’. Maar sinds een paar jaar ben ik helemaal om. Niet meer anti, maar pro dus. Heerlijk om een hele dag niks aan je hoofd te hebben, behalve de vraag wanneer je iets gaat eten of drinken en wat de volgende activiteit is. Een dutje, een saunagang of een lekker bubbelbadje. En ja, het omkleden vind ik soms even gek in een gemengde kleedkamer, maar dat is ook zo over.

in de sauna

In de sauna met vrienden en vriendinnen?

Onder vrienden en vriendinnen zijn de meesten ook wel in voor een potje zweten. Een van de dames was eerst altijd nogal antisauna. Als we haar meevroegen, moest ze eerst nog 10 kilo afvallen (met alle respect, zij en wij wisten ook wel dat dat er niet inzat) en zich mentaal voor kunnen bereiden op het bloot zijn tussen anderen. Ik vraag me dan af: hoe weet je nou wanneer je dat bent? Een van de heren in ons gezelschap gaat juist heel graag naar de sauna en stelde voor om dan gewoon gezellig met zijn allen te gaan. Daar had hij helemaal geen problemen mee.  Je snapt, onze vriendin met saunavrees was niet direct laaiend enthousiast. En zo meer van onze vriendinnen 😉 .

Fontana Resort Bad Nieuweschans is ook een heerlijke sauna, lees hier onze review

Verjaardagscadeautje

Op de eerstvolgende verjaardag van de vriendin, gaf ik haar een cadeautje en zei erbij: ‘We hebben het er al heel vaak over gehad en we weten dat je het spannend vindt, maar nu met dit cadeau is er geen weg meer terug.’ Arme vriendin liep rood aan en de schrik sloeg haar om het hart. Ze dacht namelijk dat we het over kinderen hadden (dat is weer een andere column waard). Bij het uitpakken van de speciale saunahanddoek met elastiek die mooi boven je boezem blijft hangen, viel er daarom bijna een last van haar schouders. Maar natuurlijk moest ze er aan geloven en trokken we de agenda voor haar vuurdoop in de sauna.

Van anti naar pro

Inmiddels is vriendin ook prosauna en dompelen we ons regelmatig een dagje onder in ontspanning (en soms een ijskoud badje) in een saunacomplex. Volgens mij is dat ook de manier om van anti een pro te worden 😉 , gewoon regelmatig doen!

Tijdens ons meest recente dagje in de sauna hadden we het erover dat we nooit gedacht hadden dit zo ontspannend en fijn te vinden. Al blijven we ons verbazen dat in de sauna al het bloot zo gewoon is en als je in een winkel bij de pashokjes ook maar per ongeluk een glimp van een onderbroek opvangt, je niet weet waar je moet kijken. Dat is toch vreemd! In de sauna maak je gezellig een praatje met een wildvreemde dame die naast je in het bubbelbad zit, of geeft een blote meneer je bij het dompelbad advies dat je in een keer helemaal kopje onder moet. Allemaal zonder blikken of blozen. Ja ok, natuurlijk kijk je even hoe de piemel van die ene mooie jongen eruit ziet en vergelijk je de borsten van de andere dames met die van jezelf. Maar dat is toch niet zo akward als je denkt.

Glijden in de sauna

We gingen die dag naar een opgieting, ofwel een löyly. Dat gebeurt in een heel grote sauna, waar je met een man of 50 in kan. Er deed ook een groepje van vier jonge (leuke!) mannen mee. Uitzonderlijk, want hoeveel mannen ken jij die tegen elkaar zeggen : ‘Goh, jongens, zullen we binnenkort eens lekker een dagje de sauna induiken? ‘

De opgieting was best heftig, na een kwartier wil die 50 man dan ook zo snel mogelijk uit. Maar dan al die mensen door één deurtje krijgen, dat valt nog niet mee. Bij de deur aangekomen, wilden ik èn een van die leuke mannen precies op hetzelfde moment naar buiten lopen. We botsten zijdelings tegen elkaar aan. Waarop hij met een grijns zei: ‘Ach, het glijdt wel lekker.’ Brrrr…je zou er bijna weer ‘anti’ van worden 😉

Vertel eens,ben jij te porren voor een lekker dagje in de sauna, of ben jij een anti die we nog moeten overtuigen? En als je gaat, ga je dan alleen met vriendinnen? Of ook met vrienden?

 

tip: Mijn eigen favoriete sauna ligt in den Bosch. Helaas hebben zij nooit en leuke aanbieding 🙁 , dus vaak kijken we even wat verder dan onze neus lang is. Zo zijn we al eens in het Elysium geweest, ook een heerlijke sauna met vaak leuke aanbiedingen. En ook de Veluwse Bron bevalt ons goed! Heb jij nog een favoriete sauna te tippen?

Andere leuke artikelen vind je hier:

*gebruikte afbeelding is van Shutterstock

2 gedachten over “‘Lekker glijden’ in de sauna, hoe je van ‘anti’ naar ‘pro’ sauna kan gaan”

  1. Inderdaad, heerlijk een dagje om te relaxen en niks om je voor te schamen! Velen die zich er toch niet zo prettig bij voelen hebben soms een combi-sauna thuis staan, maar met vriendinnen een dagje weg is het allerleukst!

    Anne

  2. Heerlijk zo’n dagje relaxen …meestal met me schoonzus of moeder naar het Elysium !!! Even helemaal niks moeten en even zonder kids hihi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven