Lekker in je lijf

De goede voornemens zijn alweer onder aan het lijstje to do beland bij de meesten van ons. Ik heb ze daarom maar niet gemaakt dit jaar. Doorgaan met waar ik mee bezig was, is al heerlijk genieten. Leuk werk, lekker thuis en sporten. Die laatste is er zo ééntje die je er in moet houden, maar waar je lang niet altijd zin in hebt. Want als mama wil je 100 dingen doen die allemaal belangrijk zijn dus laten we het sporten als snel versloffen. Terwijl we allemaal het heerlijke gevoel kennen als we na gedane arbeid in de sportschool weer huiswaarts  fietsen of rijden. Zo ook ik.

Mijn voornemen om meer te gaan sporten lukt nog steeds en zo spring ik braaf elke maandag op mijn fietsje om mij uit te kunnen leven in een fantastische Zumbales. Voor de les begeef ik me altijd nog even naar het ´krachthonk´ waar ik me elke keer weer verbaas over de jongentjes die, met hun proteineshake  naast zich, hun spieren bijna horen scheuren om breed te worden. Ook de vaders doen daar driftig aan mee, zonder shake weliswaar. Ondertussen probeer ik me te concentreren op mijn eigen krachttraining maar kan ik een brede glimlach op mijn gezicht evenals het wisselen van een blik met Nour, medewerker van de sportschool, soms niet weerhouden. Ook mannen willen mooi zijn, blijkt maar weer. Na mijn eigen spieren een half uurtje geprikkeld te hebben, spring ik vrolijk de Zumbales in waar Nicole ons flink aan het werk zet. Het is leuk, heerlijke muziek en ach een pasje verkeerd who cares.

Voldaan fiets ik naar huis en zet mijn fiets in de schuur. Bij het opendoen van de schuifpui tref ik een enorme puinhoop aan die ik in de sportschool totaal vergeten was. Speelgoed van mijn zoontje overal door de kamer, ja hij was al moe dus hoefde vandaag niet op te ruimen. De borden en pannen van het eten evenals een half glas wijn staan nog op tafel naar mij te gluren. O ja dat was waar toen ik de deur uit rende nadat we ons zoontje samen in bed hadden gedaan, riep mijn man dat hij nog moest werken en direct achter de computer dook. En daar zit hij nog steeds blijkt. Ik besluit snel te douchen en dan nog een glaasje te drinken met mijn lief. En die troep, ach morgen is er weer een dag. Nu even genieten van het moment en even bijkomen want voor je het weet ga ik weer op mijn fiets richting sportschool. Mijn lijf voelt zich er wel bij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven