Lemon kip: heerlijk gerecht uit de slowcooker

Tijd tekort, maar toch een heerlijk diner op tafel zetten? Deze lemon kip in citroen-knoflooksaus uit de slowcooker is dé oplossing. De kippendijen garen langzaam in een kruidige mix van knoflook, citroen en boter, waardoor ze boterzacht en vol van smaak worden.

Het fijne aan dit recept is dat je na 15 minuten voorbereiding de slowcooker het werk laat doen. Vier uur later heb je een smaakvolle kip die perfect past bij rijst, een frisse salade of wat knapperig brood.

lemon kip gerecht slowcooker

Langzaam gegaarde lemon kip

Kippendijen zijn ideaal voor de slowcooker omdat ze sappig blijven en heerlijk mals worden. De combinatie van knoflook, citroen en roomboter geeft dit gerecht een frisse, maar ook rijke smaak. De kruiden – waaronder oregano, paprika en een vleugje chilivlokken – zorgen voor extra diepte.

Terwijl jij je bezighoudt met werk, het gezin of gewoon even ontspant, verandert de slowcooker dit simpele gerecht in een smaakvolle maaltijd.

Ingrediënten van de lemon kip

  • 1 kilo kippendijen
  • 1 1/2 citroen
  • 25 gram roomboter
  • 20 gram verse peterselie
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 rode ui
  • 1 el uienpoeder
  • 1 tl milde paprika
  • 8 knoflookteentjes
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1 el oregano
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

Voor de bereiding van deze lemon kip begin je met het plaatsen van de kippendijen in de slowcooker. Snijd vervolgens de rode ui in dunne ringen en voeg deze toe aan de kip. Pers de knoflook direct boven de slowcooker uit, zodat de smaak zich goed kan verspreiden tijdens het garen.

Was de citroenen grondig en pers het sap uit een halve citroen over de kip. Rasp de schil van deze citroen – maar alleen het gele gedeelte, want het witte deel kan bitter smaken – en voeg de rasp toe aan de slowcooker. De andere citroen snijd je in parten en zet je even apart voor later in het kookproces.

Snijd de roomboter in stukken en verdeel deze over de kippendijen. Bestrooi het geheel met uienpoeder, milde paprikapoeder, oregano en een snufje chilivlokken voor een subtiele pittigheid. Verkruimel het kippenbouillonblokje boven de slowcooker, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.

Zet de slowcooker aan op de stand ‘low’ en laat de lemon kip langzaam garen gedurende vier uur. In het laatste uur voeg je de citroenparten toe, zodat ze hun frisse smaak nog beter kunnen afgeven. Snijd ondertussen de verse peterselie fijn en strooi deze ook over het gerecht heen. Na vier uur heb je een heerlijk malse lemon kip die perfect past bij rijst, een frisse salade of knapperig brood.

Graag eerst extra informatie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven