Voor de lente knutselen; haal samen de lentesfeer in huis

O wat is het leven fijn als de zon schijnt! Lente is het nog niet… Maar zodra het zonnetje zich weer laat zien krijg ik spontaan het voorjaar in de bol! Herken je dat? Zin om voor de lente te knutselen, te rommelen in huis, beetje schoon te maken. Wil je ook lente knutsels maken met je kind? Lees dan zeker even verder!

Dé tijd van het jaar om lekker samen naar buiten te gaan. Is het weer even iets minder? In dit blog vind je genoeg inspiratie om te knutselen met de lente in je hoofd! Kan je toch de sfeer vast in huis halen zonder aan de lenteschoonmaak te beginnen.

De lenteknutsels variëren per project, qua ‘moeilijkheidsgraad’. Maar maak je geen zorgen: er is voor alle leeftijden genoeg te doen. Ja: ook voor papa en mama!

lente knutselen en inspiratie voor lente knutsels

Samen knutselen voor de lente? Wij zijn voor!

We zijn klaar met de winter. Helaas liggen er nog luttele maanden ijzel, sneeuw en ruiten krabben in het begin van het jaar. Maar zodra het eerste waterige voorjaarszonnetje zichzelf laat zien mag wat mij betreft de vlag uit!

De perfecte reden om lekker met de kids te gaan knutselen als je de lente voelt aankomen! En hopelijk krijg je zoveel inspiratie van onderstaande lenteknutsels dat je niet eens wilt wachten op de eerstvolgende regenbui.

Veel knutselplezier! Enne, heb je zelf (of je mini-me) een mooi knutselidee? Dan voegen we dat natuurlijk graag toe aan dit lijstje. Of je kijkt even bij het knutselen in de zomer voor inspiratie!

Fris je huis op met een van deze plant trends voor het voorjaar

Lente knutsels van bloem tot bijtje; 10 toffe ideeën!

Waarschuwing: niet alle knutsels hebben we zelf uitgeprobeerd, de ideeën vonden we op Pinterest, en alle credits gaan naar hun creatieve makers!

1. Knutsel een boom met knopen

Een van de mooiste dingen aan het voorjaar is misschien wel dat de wereld weer kleur krijgt. Maak zelf ook zo’n mooie boom in bloei met knutselen! Knutselen met dit lente idee is een eitje. Het enige dat je nodig hebt zijn verf of stiften, een hele voorraad gekleurde knopen, en lijm.

Tip: Heb je niet genoeg knopen in huis? Dan kan je ook puzzelstukjes van een oude puzzel gebruiken. Verf ze in knallende kleurtjes, en je krijgt een heel leuk effect!

Als het voor je kids nog moeilijk is kan jij ze ook helpen met het tekenen van de boom. Kunnen ze hem daarna lekker zelf ‘volhangen’. Weer eens wat anders dan een kerstboom versieren!

2. Flower Power knutselen in de lente

Vind jij het ook zo heerlijk om, zeker tijdens het voorjaar, bloemen in huis te halen? En wat is er nou mooier dan een boeketje made by je eigen kinderen? Voor meelezende vaders: dit zou ook zomaar een knaller kunnen zijn voor Moederdag! Je kan even de link opslaan…

Maar goed, back on topic. De bloemetjes! Je maakt deze bloemetjes heel gemakkelijk zelf met ene papieren rietje, wat papier en als je wilt kan je natuurlijk ook nog wat verven.

3. Let me tell you ‘bout the birds and the bees…

In het voorjaar laten alle vogels weer flink van zich horen! Dus in dit lijstje lenteknutsels konden ze moeilijk ontbreken. Halen jullie deze lente ook de vogeltjes in huis?

Knip vogeltjes uit gekleurd papier. Daar kan je ook gewoon oude tijdschriften voor gebruiken! Dan is het kwestie van het maken van de ‘elektriciteitsdraden’ op een groot papier of canvas, en je meesterwerk is klaar.

lieveheersbeestjes knutselen in de lente

4. Lieveheersbeestjes lente knutsels

Super leuk voor de kleintjes, deze knutsels van Buggy & Buddy. Hier vind je maar liefst 18 lieveheersbeestjes knutsel ideeën om te maken. Vindt jouw mini-me ook álle kleine beestjes vies… Behalve deze lieverdjes? Ach, sommigen van ons groeien daar nooit overheen 😉 . En deze zijn nog leuk om te maken ook.

kuikentje knutselen

5. Kuikentjes voor de kuikentjes in de lente knutselen

Heb jij een creatieve kleine in huis? Laat jouw eigen kuikens dan zo’n lief piepkuiken knutselen. Deze lenteknutsels zijn makkelijk te maken, zeker als mama een handje wil helpen! Je hebt karton nodig, wasknijpers, veren en oogjes.

Hoe je dit project precies maakt lees je op Housing a Forest.

bloemen als prachtige lente knutsels

6. ’n Bloemetje van papier

Het is even oefenen, en zoals je wel ziet geen project voor je kleuter… Maar zodra je de techniek doorhebt vallen deze lenteknutsels nog best mee! Het ziet er ingewikkelder uit dan het is.

Maar wel met een prachtig resultaat, of niet soms? Het enige dat je nodig hebt is gekleurd papier, lijm, een stuk karton als bodem… En een goede portie creativiteit en geduld!

Dit knutselidee komt van 100 LayerCake.

een bijtje knutselen in de lente

7. Een bij knutselen in de lente

In een lijstje lenteknutsels hoort een bij er natuurlijk ook bij! En dit is ook nog een speciaal bijtje, dat nog kan bewegen ook. Maar steken zal ‘ie niet, want dit is toch een hartstikke lief beestje?

Dit knutselidee komt van Easy Peasy and Fun. En hier vind je trouwens nog veel meer leuke creatieve ideeën: een aanrader voor creatievelingen!

eieren knutselen in een vogelnestje

8. Maak een vogelnestje als lente knutsel

Bij de lente horen natuurlijk ook eitjes. Vogelnestjes, die zijn ook leuk om te knutselen in de lente! Dit voorbeeld komt van What Meegan Makes. Maar met een vogelnestje kan je natuurlijk alle kanten op.

Ga samen maar eens buiten kijken hoe de vogeltjes het aanpakken. Kan je meteen wat materiaal verzamelen voor jullie eigen nestje.

9. Bouw je eigen vogelhuis… van ’n melkpak

Zijn jouw kids echte vogelvrienden? Dan zijn ze na het bouwen van hun eigen nestje vast nog niet klaar. En in dat geval hebben we hier nog wat leuke lenteknutsels voor ze: een vogelhuisje van een melkpak.

Want tijdens de koudere lentedagen lusten de vogels vast nog wel een hapje, en het staat nog gezellig in de tuin ook.

10. Lammetjes tellen

Wat hoort er meer bij een voorjaarsgevoel dan lammetjes? Niet alleen de kleintjes kunnen er van genieten… Hoe oud je ook bent: van een dartelend lammetje ga je je zelf ook een beetje dartel voelen. En dus mag deze knutsel in de lente knutsels top 10 niet ontbreken.

Je kan hem ook met de kleintjes doen: zet jij het lammetje in elkaar, en dan kunnen zij lekker de watjes plakken. Als dat nog geen gezellig beestje in huis oplevert?

Heb jij zelf een leuk idee voor lenteknutsels? Of heb je een van bovenstaande ideetjes uitgeprobeerd? Dan zijn wij natuurlijk heel benieuwd!

lees ook: 9 Tips om de lente in huis te halen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven