Leontine Vreeke, working mam van week 41

“Mijn leven is net een soap!” Als puber met een groot gevoel voor drama heb ik dit echt meerdere malen uitgeschreeuwd als ik me weer eens in een zogenaamd onmogelijke situatie bevond met vriendjes, school of het leven zelf. Als ik nu terugkijk op de weg die ik heb afgelegd om hier te komen dan kan ik alleen maar teruggrijpen op die oude uitspraak.

Waar zal ik beginnen? Bij het moment dat ik stopte met school, 18 jaar oud en in de veronderstelling dat de hele wereld op mij wachtte, ook zonder diploma? Of is juist de stap terug naar school waar ik moet beginnen? Na het schoonmaken van toiletten, schoenen verkopen, achter de bar staan en in de brandsanering te hebben gewerkt was ik wel klaar met werken zonder een papiertje. In het jaar dat ik 21 werd mocht ik toelatingsexamen doen voor het HBO. Ik mocht de opleiding Commerciële Economie gaan doen. Ik was terug in de schoolbanken. Raar, heftig en moeilijk. Dat eerste jaar moest ik aan zoveel dingen wennen; ik was de oudste en niet meer de jongste in de groep, ik was ook wijzer of minder speels. Hele dagen je hoofd gebruiken en niet met je handen in het sop, ik was elke dag kapot wanneer ik thuis kwam. En thuis was een kamer, drie hoog achter met muizen.

Na het eerste jaar kreeg ik van de decaan te horen dat ze mij adviseerde om een stapje terug te doen, naar het MBO. Ik had wel genoeg studiepunten gehaald om door te gaan maar het was maar net genoeg. Maar op het MBO had ik me dood verveeld, juist daarom was ik een drop-out geworden. Na dat gesprek ben ik op zoek gegaan naar een andere school en een andere opleiding. Het werd International Marketing Management, HBO. Het was zwaar maar ik heb doorgezet en het diploma gehaald.

Dat diploma was belangrijk. Er ging een deur open naar een wereld die ik voorheen slechts van films en tv kende. Het grote zakenleven, ik was een yup. Ik genoot enorm van het reizen voor het werk, het wonen in het buitenland, ik zag mezelf groeien binnen de muren van Oracle, een grote multinational. Na twee jaar Ierland ging ik weer in Nederland wonen. En in 2006 ontmoette ik mijn Manlief met zijn twee kinderen. En toen was ik van feestende single yup opeens een stiefmoeder. De schok! Billen moeten vegen, op zaterdag om zeven uur moeten opstaan voor het smeren van boterhammen..Wat een contrast!

Bij Oracle heb ik zeven prachtige jaren gewerkt en toen, in 2010, was de koek op. Ik was nog geen drie weken weg bij Oracle en toen kwam ik erachter dat ik 4 weken zwanger was. Wat een grap! Op 1 april 2011 is mijn dochter geboren. Precies een jaar daarvoor hadden Manlief en ik een kluswoning gekocht in Rotterdam. Toen wisten we nog niet dat ik geen werk meer zou hebben, zwanger zou raken, een boek zou schrijven over maatschappelijk verantwoord ondernemen en een eigen adviesbureau zou gaan opzetten. Is misschien maar beter ook.

De zwangerschap, de bevalling en de kraamperiode waren nogal, hmm, ingrijpend? Ontwrichtend? Ontnuchterend? Mijn lijf, mijn relatie, mijn werk, mijn leven. Echt alles stond op zijn kop. Oh ja, we moesten ook nog het huis af laten bouwen en verhuizen. Gekkenhuis!

Maar we hebben het overleefd. We zijn er samen doorheen gekomen. En nu woon en werk ik in een geweldig huis, met mijn eigen kantoor, in een bruisend stukje van Rotterdam, vlakbij de kinderen van Manlief en hun moeder.

Maandag 10 oktober heb ik aan Henk Keilman (Dragons Den, investeerder) en Willem Lageweg (directeur MVO Nederland) de eerste exemplaren overhandigd van mijn boek “Met je boerenverstand, praktisch handboek maatschappelijk verantwoord ondernemen” tijdens de kick-off van het Future Leaders Event op kantoor van Oracle, mijn oude werkgever . In 2008 ben ik met Oracle naar India gegaan om te werken aan een project voor vrouwen op het platteland en was ikzelf deelnemer aan dit event. Nu steun ik met mijn boek Women on Wings, zij scheppen banen voor vrouwen in India. De cirkel is rond. Ik ben benieuwd naar het vervolg.

Kijk ook op www.seacitylady.com of www.leontinevreeke.nl als je nog wat meer van mij wilt weten.

Wil je ook een week lang in de spotlights? Geef je dan hier op!

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top