Nondeju, die lerarenstaking hakt erin zeg

Ik ben gesloopt. Eigen keuze in dit geval, want ik ben gisteren met mijn kleine diva op stap geweest. Door de lerarenstaking kwam er zomaar een doordeweekse dag ter beschikking, voor ons samen. Op de verjaardag van haar grote broer, dat dan weer wel. Maargoed, hij moest toch naar school. En dus besloot ik om er een mama-dochter dagje van te maken. Lekker samen de stad in. Aan het eind van de dag maak ik de schade op en mijn conclusie is… een lerarenstaking kost geld 😉 .

lerarenstaking kost geld, samen de stad in

Lerarenstaking kost geld

Overigens denk ik dat er veel moeders het aan het eind van de dag met me eens waren, want jemig wat was het druk in de stad zeg! Maar buiten dat was het een dag met een gouden randje. Eigenlijk was dit de eerste keer dat ik met mijn meid de stad in toog voor een partijtje shoppen. Met een lekkere lunch tussendoor. Kleine meisjes worden groot. En dat merk ik niet alleen aan haar kledingmaat en aan de manier waarop ze haar eigen smaak ontwikkelt. Anderhalf jaar geleden wilde ze namelijk nog helemaal niet mee de stad in, lees maar…

Winkelen met mijn dochter? Ze speelt liever met haar lego…

Dat ze groter wordt merk ik overigens ook dat ze aan de lunch die ze naar binnen werkt. Zomaar iets bestellen van de lunchkaart. Iets wat ze nog niet kent. Om er vervolgens achter te komen dat het hartstikke lekker is. Een trots gevoel borrelt in me op. En als ze ook nog al haar sla opeet die erbij geserveerd wordt dan ben ik helemaal onder de indruk 😉 .

lotte eet croque monsieur

We shoppen ons een slag in de rondte

Samen struinen we vervolgens de Bijenkorf en H&M door, werken we Coolcat van boven tot onder af én sta ik meerdere malen met mijn handen vol kleding bij de paskamers in een lange rij te wachten. Ik geniet. Ik geniet van de stoerdere kleding die ze kiest. Roze is uit 😛 . En daarnaast geniet ik enorm van haar gekwebbel. Nu snap ik eigenlijk ook pas waarom mijn moeder dit vroeger zo gezellig vond om met mij te doen. Samen de stad in. Het voelt bijzonder en breekbaar tegelijkertijd, om dit met mijn dochter te ervaren. Raar eigenlijk dat er een lerarenstaking aan te pas moet komen om deze date te plannen.

God weet hoe lang -of kort- ik hiervan nog mag genieten. Want voor ik het weet ziet ze haar moeder straks niet meer staan en gaat ze liever met vriendinnen shoppen! Dus dat die lerarenstaking geld kost, dat neem ik in dit geval op de koop toe. Ik lik mijn financiële wonden en kijk terug op een heel geslaagde dag.

Hierbij roep ik dan ook alle leraren op om er in de komende maanden nóg een paar dagen staking achteraan te plakken. Ik steun jullie! Met heel mijn hart. Omdat jullie het verdienen om er op vooruit te gaan! En stiekem ook een beetje omdat ik nog wel een paar daagjes wil daten met mijn dochter 😉 .

3 gedachten over “Nondeju, die lerarenstaking hakt erin zeg”

  1. Ze mogen van mij wel vaker staken. Niet alleen omdat ze gewoon veel te weinig verdienen, maar ook omdat we zo nog eens een dagje iets samen kunnen doen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven