Hellup, ik kan niet meer ontspannen!

Ontspannen, hoe doe je dat? Ik lijk het compleet verleerd te zijn. Ik ben altijd al een bezige bij geweest, dat wel, maar het lijkt steeds ‘gekker’ te worden. Ik val van het een in het ander. Zakelijk en privé.

Zakelijk gezien kan ik geen gas terug nemen. Ik hou van mijn werk en ben behoorlijk ambitieus. Daar komt nog bij dat ik niet kan kiezen. Ik wil het allemaal. Ik wil mijn ‘ei’ kwijt op MamsatWork, ben natuurlijk erg druk met Zazou.eu en heb daarnaast nog een bedrijf met een zakenpartner waar op dit moment ook een project loopt waar ik mijn handen vol aan heb. Allemaal heel leuk om te doen, maar bij elkaar ook meer dan een fullltime job natuurlijk, dat kan je op je vingers na tellen.

Dan privé. We hebben twee schoolgaande kinderen waarvan een met dyslexie, genoeg vrienden en familie voor de nodige sociale items op de planning, een hond en natuurlijk geen hulp in de huishouding (die is helaas twee maanden geleden gestopt en de bende is inmiddels niet te overzien). De kinderen sporten niet naast de deur (wat betekent dat ze gehaald en gebracht moeten worden) en ikzelf ben onlangs weer gestart met paardrijden. Het laatste zou toch moeten zorgen voor het ontspannen, maar driemaal per week (ik kan niets half doen) vreet aan mijn tijd en dat zorgt weer voor stress.

ontspannen

Ontspannen in de sauna?

Verder zou je zeggen… genoeg leuks! En dat is ook zo. Ik mis alleen dat moment ‘op mijn gat zitten en niets doen’. Maar gisteren was het dan eindelijk zover. Mijn ver-vooruit-want-anders-komt-het-er-nooit-van date met manlief. Hij is niet veeleisend, maar heeft zijn (lees: onze) dag al maanden geleden gepland. Een dagje sauna. Heerlijk even genieten en ontspannen. Alleen het ontspannen wilde niet goed lukken. Het heeft uren geduurd voordat mijn hoofd een beetje tot rust kwam. Voordat de gedachtes niet meer in een continue stroom kwamen en geen werkgerelateerde issues meer bevatten. Het tussentijds bespreken van de cijfers met manlief zal waarschijnlijk ook een duit in het zakje hebben gedaan, maar wanneer moet dat anders?

ontspannen met thee

Moeizaam kwam ik in een soort van relax modus waarbij het boek wat ik ter hand had genomen zorgde voor de afleiding en direct ook weer werkgerelateerd was omdat er een review over geschreven moet worden (over twee vliegen in één klap gesproken). En eind van de dag was ik dan eindelijk zover. Ik was een beetje ontspannen. Maar wat heeft het lang geduurd! Te lang als je het mij vraagt. Ik denk dan ook dat er iets moet veranderen. Ik ben er alleen nog niet uit wat 😉 . Moet ik iemand in dienst gaan nemen? Moet ik activiteiten afstoten? Moet ik dagelijks een half uur ‘prikken’ en een thee-momentje inlassen? Plan ik de vaste-donderdagavond-date met manlief weer in? Of gaan we toch nog even zo door? Want ondanks dat ik niet goed kan ontspannen voel ik me verder wel prima. Ik heb het naar mijn zin, de zaken gaan goed, mijn gezin draait ook gewoon door en met de nodige steken die we door de drukte laten vallen zijn we volgens mij gewoon heel doorsnee 🙂 . Ik mis alleen het ‘stilstaan bij’ en ‘genieten van’ .

Vertel eens. Kan jij goed ontspannen? En doe je daar iets speciaals voor? Geef mij eens een tipje van jouw sluier!

 

 

2 gedachten over “Hellup, ik kan niet meer ontspannen!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven