Let op! Het aanvragen van de kinderopvangtoeslag veranderd

Voor het aanvragen van de kinderopvangtoeslag gaan nieuwe regels gelden. Vanaf 1 januari 2014 moet de toeslag worden aangevraagd binnen drie maanden ná de maand dat de kinderopvang van start is gegaan. Wacht je langer, dan loop je kinderopvangtoeslag mis.  

Kinderopvangtoeslag is een inkomensafhankelijke tegemoetkoming in de kosten van de kinderopvang. De toeslag is met terugwerkende kracht aan te vragen, maar er gaat wel wat veranderen. Vanaf 1 januari 2014 is die periode verkort  tot drie maanden. Dat betekent dat een aanvraag voor de toeslag uiterlijk drie maanden na de maand waarin de kinderopvang is gestart, binnen moet zijn. Voorbeeld: Een kind gaat vanaf 20 januari 2014 naar de kinderopvang. De ouder vraagt kinderopvangtoeslag aan op 15 juni 2014. De ouder heeft recht op kinderopvangtoeslag vanaf 1 maart 2014. 

Recht op toeslag kinderopvang

Ouders kunnen recht hebben op kinderopvangtoeslag als ze beiden werken of een opleiding of inburgeringscursus volgen bij een gecertificeerde instelling. Ook komen ze in aanmerking voor de toeslag als ze in een traject naar werk zitten als werkzoekende. Een tweede voorwaarde is dat hun kind naar een geregistreerde kinderopvang gaat. Hoeveel kinderopvangtoeslag je als ouders krijgt, hangt af van een aantal aspecten. Zoals van je inkomen, het aantal kinderen dat naar de opvang gaat en het aantal uren waarvoor ouders recht hebben opvang. Wil je meer informatie of kinderopvangtoeslag aanvragen? Kijk dan op www.toeslagen.nl.

Vertel ons wat jij van deze wijzigingen vindt!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven