Spelenderwijs spellen op de letterspelmat

LetterspelmatKen je dat? Dat gevoel van ‘waarom ben ík daar nou niet op gekomen’ als je weer eens zo’n leuk product ziet dat eigenlijk zo logisch in elkaar zit dat je dat zelf ook had kunnen verzinnen? Althans, dat denk je dan. Maar ja, dat talent is aan mij voorbijgegaan. Maar niet aan degene die de Letterspelmat heeft uitgevonden.

Een soort Twister maar dan met letters. Meer dan de mat heb je niet nodig, en die is nog uitwasbaar ook. Geniaal toch?? Roep een woord en vind met armen en benen de juiste letters. Inspiratie voor woorden vind je zelfs rondom de letters. Maar door zelf woorden te verzinnen wordt de woordenschat vergroot en wordt er ook geoefend met de spelling. Ik zeg: win-win!

Mijn oudste dochter zit in groep 3 en dus met haar neus middenin de taalontwikkeling. Spellen, schrijven, lezen. Het ‘hakken en plakken’ verandert langzaam in een aaneenschakeling van woorden en zinnen. Perfect dus om deze letterspelmat van Trendy Speelgoed in de groep te gooien. En dan bedoel ik niet groep 3, maar wel bij dochterlief en vriendin 😉 .

letterspelmat

Leren en bewegen met de letterspelmat van Trendy Speelgoed.

De letterspelmat viel direct in de smaak. Het is dan ook erg actueel bij ze, dus hun kennis kan direct worden ingezet bij dit spel. De lichtgewicht mat wordt zorgvuldig uitgevouwen en neergelegd. Aangezien geduld bij de meiden geen schone zaak is, stonden ze uiteindelijk beiden in spreidstand op het matje terwijl ik en mijn jongste dochter van 4 woorden opsomden. Het was leuk om te zien dat spellen nu niet in de schoolbanken maar echt op een ‘fun’ manier geoefend werd. Ze hebben zelf niet eens door dat ze daadwerkelijk aan het oefenen zijn.

Letterspelmat2

Uiteindelijk speelden ze om de beurt, met de een op de mat en de ander die woorden verzint. Nadat de voorbeelden op de mat waren uitgeput, moesten de hersentjes even gaan kraken. Na een poosje denken riep de vriendin ineens: ‘ziekenhuis!’. Uhm, daar hebben we niet genoeg armen en benen voor haha! Korte woorden dus. Aan de andere kant… het moet lukken, met z’n tweetjes op de mat.

Wil jij ook zo’n leuke en leerzame letterspelmat van Trendy Speelgoed winnen?
Geef dan in een reactie onderaan dit bericht of op Facebook en geef aan voor wie jij deze graag zou willen winnen. Let op! Deze actie loopt tot en met 30 Maart 2016.

 

86 gedachten over “Spelenderwijs spellen op de letterspelmat”

 1. Avatar foto
  Ingrid Dijk-Hopster

  Ik doe er graag mee voor Quinten, hij is pas 6 geworden en zit in groep, hij leest al een tijdje woordjes, maa de dubbele klanken vindhij nog lastig dit lijkt me ene perfect hulpmiddel voor hem om die extra te oefenen op een speelse manier

 2. Gelukkig kan ik nog net mee doen! Mijn dochter is 5 en druk bezig met letters; ik denk dat ze met dit spel heel blij zou worden en dit dan ook kan spellen!

 3. GAAF!!!
  Dit zou mijn dochtertje echt super leuk vinden en zou ook voor erg veel pret kunnen zorgen op haar verjaardagsfeestje!
  Overbodig om te zeggen dat ik graag mee doe met deze winactie 😉

 4. Avatar foto
  Lusan van Beers

  Ik maak heel graag een kansje voor Jaimy zijn klas groep 2b. Ze zijn momenteel druk bezig met het leren van letters. Dit helpt ze op een leuke speelse manier. Duimen maar

 5. Als ik geluk heb win ik hem graag voor de juf van groep drie en vier,
  want geluk vermenigvuldigd zich als je het gaat delen.
  Ik gun de kinderen uit groep 3 en 4 op school veel rekenplezier,
  want dit spel is samen zo veel leuker met zo velen.
  De juf van mijn zoontje is er vast heel blij mee en ik hoop dat,
  zij met deze mat in de rekenles de kinderen goed afmat.
  Beweging en nadenken schijnt een goede combinatie,
  het zorgt voor voldoende beweging en daarna weer opperste concentratie!

 6. Ik zou deze mat graag winnen voor Sander van 6: in groep 2 worden nu spelenderwijs de eerste letters aangeleerd en deze mat zou een mooie aanvulling daarop zijn.

 7. Leuk echt iets voor mijn zoon Noah. Hij gaat komend jaar naar groep 3 maar in groep wordt al veel aandacht aan letters gegeven. En dit is een hele goede manier om op een leuke manier er mee bezig te zijn. Ik
  Doe graag mee.

 8. Twister vinden ze ook leuk, en met twee kindjes onder de 6 is dit natuurlijk superleuk om te doen. Ik maak heel graag kans op dit leerrijke spel

 9. Super leuk voor Gijs van 5! Hij is druk bezig met het herkennen van letters en hoe kan hij beter oefenen dan met deze mat. En dan ook nog samen met zijn vriendjes. De perfecte combi van spelen en leren

 10. Ook via deze weg nog maar even reageren , net op fb ook al gedaan 🙂 ik zou deze graag willen winnen voor mijn dochtertje. Superleuk ding! Nog nooit eerder gezien.. fingers crossed ?

 11. Ik zou hem graag winnen voor Fabiënne. Ze gaat na de zomer naar groep 3 en is nu al volop aan het oefenen met lezen. Dit zou natuurlijk superleuk zijn om te oefenen.

 12. Ontzettend leuk, deze speel- en leer mat! Ik zou deze mat graag winnen voor mijn 2 kinderen, waarvan de oudste letters erg interessant aan het vinden is! Samen met de buurtvriendjes wordt dat vast en zeker dikke pret op het grasveld in de tuin!

 13. Wat een super leuke manier om letters te leren! 🙂
  Mijn kleine meid is 5 en kan sinds kort haar naam “schrijven” en wil heel graag leren lezen ♡♡

 14. Avatar foto
  Sandra van Limpt

  Wauw wat een leuk en leerzaam speelgoed! En wat een mooi verjaardagscadeau als we hem zouden winnen ?? hier zal onze zoon nog lang plezier van hebben!

 15. Avatar foto
  jolein koolske

  Oh wat super super leuk zeg !!! Ik doe dolgraag mee voor mijn knappe dochters. Ze zijn nog maar 2 en bijna 4 jaar oud maar dansen het liefste de hele dag 🙂 Zo kunnen ze dansend leren, helemaal geweldig dus 🙂

 16. Graag voor onze dochter. Ze gaat bijna naar de grote school…ze staat werkelijk te trappelen. En dan kunnen we spelenderwijs thuis gaan oefenen!

 17. Helemaal leuk voor onze dochter, zit in groep 3. Helaas beklijven de letters niet, maar dit is in ieder geval een leuke/speelse manier op met de letters bezig te blijven.

 18. Wauw.. wat leuk!! Ik wist niet eens dat zoiets bestond. Dit is echt voor mijn zoontje. Hij is al druk met oefenen over spelling en het leren lezen van een boek. Dit zou een hulpvaardig spel zijn om samen met zijn vriendjes hier thuis te kunnen spelen. Ik doe heel graag mee! 🙂

 19. Ik doe graag mee voor mijn zoon. Door de spellen die we doen is hij al best goed met cijfers voor zijn leeftijd dus we gaan wat meer met letters doen. Ideaal dus dit spel.! De bijkomende beweging is natuurlijk nooit fout en maakt het denk ik alleen maar leuker. Ik zie het ons ook buiten doen in de zomer, kleed eronder, paar stenen op de hoeken en vooral fun hebben ermee! Wij doen dus graag mee met deze leerzame, actieve en leuke winactie!

 20. Avatar foto
  Linda de Bode- Meester

  Met een peuter, kleuter en schoolmeid is dit een ideale mogelijkheid om schooltje mee te spelen en aldoende leert men

 21. Wat leuk en leerzaam voor dochter elise die na de vakantie naar groep 2 gaat en zelf zo graag extra wil leren!

 22. Leuk onze Lenn zit ook in groep 3 en is heel veel met schrijven bezig, dus ze zou dit echt geweldig vinden

 23. Wat een leuke manier om speels letters te leren en de taalontwikkeling bevorderen! Mijn zoontje zit pas in groep 1, maar is al volop bezig met “letters lezen”. Hij zou enorm genieten van dit spel!

 24. Avatar foto
  anica aarts

  oh wat ideaal voor mijn kleine meid.. tot mijn spijt loopt ze een beetje achter in de klas op deze manier kan ze spelender wijs oefenen en dan tot volgend jaar naar de volgende groep gaan

 25. Avatar foto
  annelies Pietens

  Wat een geweldige methode. Ik zou graag mee willen doen voor mijn dochter Eliza. zodat ze dat samen met een vriendinnetje kan spelen..

 26. Ziet er leuk uit! Ik doe graag mee aan de winactie. Voor mijn oppaskindjes, tweeling van vier jaar oud. Ze zijn al druk bezig met de taalontwikkeling. Dit spel stimuleert het goed!

 27. Avatar foto
  w. van lier

  Super leuk cadeau, voor mijn beide zoontjes. Kunnen ze zich mooi vermaken als ik tijdelijk “gehandicapt” ben door schouderoperatie

 28. Avatar foto
  Frans Jurriens

  Voor mijn stoere vent van 4 die net aan de basisschool is begonnen. Helemaal weg van letter en woorden en kent al sinds zijn 2e, uit zichzelf, het hele alfabet.

 29. Onze dochters zouden dit geweldig vinden! De jongste is nog iets te klein om letters al te begrijpen, maar heeft er geen enkel probleem mee om heerlijk op de vloer achter haar grote zus aan te jagen. Leuk dat het leerzaam is, maar vooral ook gewoon erg leuk! 😛

 30. Erg leuk voor de kinderen van mijn huishoudelijke hulp, die mij twee keer per week helpt om mijn huishouden draaiende te houden. Zelf kan ik dat helaas niet meer. En aangezien thuishulpen op dit moment niet al te veel verdienen, zou het fijn zijn als ik haar hiermee kan verrassen

 31. Wat een supermooi spel. Ik doe graag mee voor mijn zoontje Jens die steeds meer met letters aan de gang is. Het lijkt mij een zeer leerzaam spel voor hem!

 32. O ja hier zullen mijn kinderen super blij mee zijn! En mama natuurlijk ook. Hoe leuker het leerzame speelgoed hoe beter!

 33. Super leuk voor mijn nichtjes, waar ik elke zondag op pas!! Kunnen ze op deze manier hun energie kwijt ipv de tent afbreken

 34. Hoi Marjolijn!
  Twister wordt hier al graag gespeeld, dus denk dat deze letterspelmat met heel veel plezier wordt toegejuicht!
  Het alfabet zit er net een beetje in bij de meiden namelijk…
  Dus met het spel komt het allemaal wel!

 35. Het lijkt me leuk , nuttig en leerzaam voor mijn kleinkinderen in Lelystad en aangezien mijn dochter in verwachting is van haar derde kind een zoon is en al 2 dochtertjes heeft zal dit een leuke en gezellige leerzame afleiding voor ze zijn.
  succes allen en veel win plezier gewenst

 36. Mijn dochter zit in groep 3 en heeft behoorlijk last van dyslexie. Daarnaast is ze heel energiek en snel afgeleid. Met deze speelmat kan ze op een speelse manier oefenen met letters en woorden. Zo komt ze toe aan haar bewegingsdrang en oefent ze met de letters. Ze moet namelijk echt elke dag oefenen met lezen en dat vindt ze nu al niet meer leuk deze mat zou haar er erg mee helpen. Ik geef zelf ook les in groep 4 en ik weet zeker dat mijn klas deze mat ook erg leuk zal vinden. Zo sla ik 2 vliegen in 1 klap!

 37. Avatar foto
  b te boekhorst

  Wat zou ik dit graag in onze groep 3 gebruiken! Spelen, bewegen en leren ineen. Lijkt me een heel goed product!

 38. Avatar foto
  Erika van koert

  Wat een leuk product.
  Mijn zoontje doet dit jaar voor de tweede keer groep drie. Het gaat al veel beter als vorig jaar maar hij kan nog wel wat motivatie gebruiken. Dit zou ideaal zijn om spelenderwijs te leren

 39. Ik zou de mat graag willen winnen voor mijn dochter (9) en zoontjes (4 en 6). Wij hebben enige tijd in het buitenland gewoond en daardoor heeft vooral mijn dochter een achterstand met in het Nederlands schrijven. Dit spel zou haar eens op een leuke manier kunnen helpen.

 40. Avatar foto
  linda raaijmakers

  Ik win dit heel graag voor onze tweeling Lucas & Eva. Eind mei worden zij voor het eerst grote neef en nicht. Alleen nu horen ze best regelmatig als ze echt te groot worden voor speelgoed: “Dat is straks voor de baby van tante Chantal.” Heel sneu, maarja ze hebben steeds weer speelgoed dat bij hun leeftijd past aangezien ze goed vooruit willen 😀

 41. Aan Marjolijn ism TrendySpeelgoed

  Wauw. Ja deze prachtige spe (e)lmat zou ik dolgraag willen winnen voor mijn 6 jarige dochter. Ze gaat volgend jaar naar groep 3, maar het herkennen en benoemen van letters vindt ze heel moeilijk. Nu hoeft ze dat nu nog niet allemaal te weten, maar ik zou haar dolgraag spel (l)enderwijs haar op weg willen helpen. En voor haar vriendinnen is dit ook een heel leuk spel!
  Mvg Mama Alyt

 42. Aan Marjolijn,

  Mijn dochter is zes en gaat volgend jaar naar groep 3. Alleen met het herkennen en benoemen van letters heeft ze best nog wel veel moeite. Ze herkent eigenlijk alleen de letters van haar eigen naam. Nu hoeft ze zich (met name mama) daar in groep 2 nog niet druk om te maken, maar ja straks in groep 3 zal er veel op haar afkomen. Daarom oefen ik thuis nu al met haar op een speelse wijze. Deze letterspeelmat zou ik daarbij perfect kunnen gebruiken en kan ze ook met vriendjes en vriendinnetjes gaan oefenen. Dat is natuurlijk veeeel leuker dan met mama.
  Spelenderwijs leren is het leukste leren!!!
  Mvg mama Alyt

 43. Wat gaaf!!! Lijkt me super leuk voor mn twin boys kunnen ze vast veel plezier mee beleven :D!

  Ideaal voor in ons nieuwe huis ook!

 44. Dit is echt gaaf, zeker voor mijn zoontje van net 6 en dochtertje van 4,5 die allebei zeer geïnteresseerd zijn in letters lezen en schrijven!

 45. Avatar foto
  Kelly Aarts

  Oh, WoW, deze staat al heel lang op het verlanglijstje voor in mijn klas! Groep 3, en we willen graag wat speelser werken. Heel hard duimen dus maar!

 46. Wat gaaf!!
  Ik zou deze wel willen winnen voor onze dochters, ondanks dat de oudste 8 is heeft zijn een spraak/taal ontwikkelingsstoornis dit zou haar best eens kunnen helpen!

 47. Avatar foto
  Nadine Quist

  Dit zou perfect zijn voor de dochter van een vriendin. Ze zit ook in groep 3 en heeft juist te horen gekregen dat ze thuis extra moet oefenen omdat het niet helemaal goed genoeg gaat en wat is er nou leuker dan spelenderwijs oefenen?

 48. Avatar foto
  claudia quaedvlieg

  voor onze vier kids maar voornamelijk voor onze tweede zoon jesse omdat hij met zijn zware adhd en zijn extreme hypemobiliteit en dus al 5 jaar ( hij wordt de 14de 7 jaar) logopedie krijgt en niet meer zo graag oefent want hij moet al zoveel en dit dus erg leuk zou zijn om het weer op een spelende wijze te doen!!

 49. Ik zou heel graag willen winnen voor mijn oudste zoon. Hij is 4, maar al heel veel bezig met lezen en schrijven. Hij zou dit helemaal geweldig vinden!

 50. Zou mooi zijn voor mijn kanjers.
  Eerst m’n zoontje en daarna kan z’n zusje er ook gebruik van maken.

 51. Avatar foto
  Nicol meewis

  Wat een gave mat zeg, onze Zoon zit nu in groep 2 en ze zijn bezig met letters. Deze zijn toch erg lastig;) met deze mat maakt t erg leuk, niet alleen de letters spelend te leren maar ook om te kunnen leren schrijven.

  Wij duimen!

 52. Avatar foto
  Bianca Fenna

  Wat een ontzettend leuk product. Met een dochter van 8 die niet zo heel hoog scoorde op de Cito met spellen en een dochter van 4 die ver voor loopt op haar leeftijdsgenootjes, zou deze mat perfect zijn. de oudste kan extra oefenen en de jongste wordt goed gestimuleerd.

 53. Avatar foto
  Danielle Swarttouw

  Wat een ontzettend leuk ding! ! Die wil ik graag winnen voor mijn twee kindjes Evy & Dexx zodat ze samen kunnen oefenen!

 54. Avatar foto
  elisabeth maria martina

  mooi kado voor kleinzoon tije, binnenkort wordt hij 4 en gaat voor het eerst naar school spannend

 55. Erg leuk voor onze dochter! Ze is 4 jaar en nu al gek op lezen en schrijven. Nou ja, echt lezen kan ze nog niet, maar met schrijven komt ze al een heel eind! Voordat ze 4 werd zei ze: mama wanneer mag ik eindelijk naar school? Dan kan ik leren schrijven want ik wil een boek schrijven! ?
  Met deze mat kan ze mooi oefenen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven