Tips voor leuke gezelschaps- en bedrijfsuitjes

Buiten de zomer zijn er nog genoeg andere momenten waarop het ontzettend gezellig is om met een groep op pad te gaan. Zo kan je met een groep vrienden of familie op pad of leuke bedrijfsuitjes doen.

Het hoeft zelfs geen specifieke reden te hebben, want gezelligheid kent geen tijd. Wanneer je al veel hebt ondernomen, kan het wellicht lastig zijn om nieuwe activiteiten te bedenken. Kijk dan in ieder geval alvast even naar onze vriendenweekend tips voor activiteiten, daar vind je al veel inspiratie.

Misschien kunnen wat voorbeelden je daarbij helpen. Van bedrijfsuitjes in Scheveningen tot winterse activiteiten, je vindt het hier allemaal.

leuke en bijzondere bedrijfsuitjes, tips en ideeën voor langs de kust

Leuke bedrijfsuitjes plannen, niet alleen voor de HR afdeling

Het is niet altijd eenvoudig om te bedenken wat je deze keer zal doen als je met collega’s op pad gaat. Maar leuke bedrijfsuitjes zijn wél van belang als je wilt dat iedereen het gezellig heeft.

Een goed bedrijfsuitje is dus noodzakelijk. Vandaar dat we daar graag wat tips over geven, want laat het nu zo zijn dat vaak alle input van het personeel welkom is. Zie jij dus een leuk idee voor een bedrijfsuitje in dit artikel staan? Gooi het dan zeker in de groep bij HR of de personeelsvereniging, wie weet pakken ze het op!

Tips voor de leukste uitjes met het bedrijf

Wat in ieder geval belangrijk is, is dat je bij het plannen van leuke bedrijfsuitjes rekening houdt met het personeel (en eventuele aanhang) dat mee gaat. Overweeg de volgende vragen om het bedrijfsuitje bij zoveel mogelijk personeel aan te laten sluiten:

  • is iedereen goed ter been?
  • hoe is de verdeling qua leeftijd van de deelnemers?
  • zijn jullie allemaal dare devils, of juist niet?
  • wil men graag een weekend met het personeel op pad, of liever alleen een middag?
  • dien er eten bij te zitten en zo ja, waar wordt het peroneel gelukkig van?

Bij wavevents.nl ben je in ieder geval aan het juiste adres als je wat inspiratie zoekt voor leuke bedrijfsuitjes.

Er zijn verschillende unieke en creatieve uitjes die je kunt doen, zoals Zorb voetbal of bijvoorbeeld een schilderworkshop op het strand van Scheveningen. Deze locatie leent zich perfect voor diverse uitjes.

Bij mooi weer is er niets heerlijker dan genieten van cocktails, en ook hiervoor kun je een workshop volgen. Als je een volledige dag gepland hebt en wat meer tijd wilt, is er ook de mogelijkheid om er een overnachting bij te boeken. Er zijn voldoende geschikte locaties beschikbaar.

Tochten maken met het personeel

Het meest plezierige is toch wanneer je samen bezig bent. Dit hoeft echter niet per se met een sport te maken te hebben.

Een wandeltocht is ook zeer geliefd. Bovendien is het een fantastische activiteit voor de kinderen. Een wandeling in het bos kan namelijk erg boeiend zijn, vooral als je onderweg ook nog een speeltuin tegenkomt. Je weet dan zeker dat ze er van zullen genieten.

Download ook eens de app Geocaching, of doe een escape room als leuk bedrijfsuitje. Op deze manier kunnen jullie op zoek gaan naar schatten tijdens deze wandeling. Jullie komen uiteindelijk alleen even uitgeput terug thuis, maar het is dan in ieder geval een geslaagde dag geweest.

Ijssculpturen maken in de winter

In de winter moet je het ook leuk zien te houden tijdens een bedrijfsuitje. Gelukkig zijn er genoeg uitjes te bedenken die passen bij het koude weer.

Een goed voorbeeld is ijssculpturen. Deze workshop kun je op meerdere plekken volgen, en er is altijd een gastheer of gastvrouw aanwezig. Om helemaal in de stemming te komen, kun je er soms zelfs voor kiezen dat dit de kerstman is. Een betere sfeer kun je bijna niet krijgen!

Na afloop nog gezellig een drankje doen bijvoorbeeld in de vorm van een glühwein, vormt de perfecte afsluiter van de dag.

Dit is weer zo’n goed voorbeeld van een uitje dat je met iedereen zou kunnen doen. Jong of oud, wel of niet goed ter been, een ijssculptuur zelf leren maken kan altijd.

Het hangt er maar net van af of iedereen van de kou houdt, maar dat het een leuke ervaring zal zijn, is zeker.

Nova Zembla is een van de leuke bedrijfsuitjes die je kan boeken

We gaan terug in de tijd. Heb jij ondernemend personeel of een familie die alles aanpakt? Dan behoort dit zeker tot de mogelijkheden voor leuke groepsuitjes of bedrijfsuitjes.

Met je team reis je af naar de 16e eeuw, waar Willem Barentsz per schip afreisde naar het noordelijkste puntje van Europa.

Je krijgt allerlei passende uitdagingen voor je kiezen met de groep en mag zelfs je eten koken op een zelf gestookt vuur.

Misschien geen activiteit voor de luxe friemels maar zeer geschikt als teambuilding bedrijfsuitje voor het leuke personeel dat je hebt!

Beach cleaning voor de strijders onder het personeel

Wil je als bedrijf graag je steentje bijdragen? Wat dacht je dan van een beach cleaning als leuk bedrijfsuitje. Het klinkt misschien niet bij al je personeel als muziek in de oren, maar je moet het eigenlijk zo zien:

Het is in principe een leuke wandeling over het strand waarbij je ook nog wat goeds doet voor de natuur. Daarnaast krijgt het personeel tijdens de beachcleaning ook uitleg over de flora en fauna rond de duinen en over hoe al dat afval effect heeft op het gebied.

Persoonlijk vind ik dit een tof bedrijfsuitje en ik ben ervan overtuigd dat je -als je dit combieert met een heerlijk etentje voor het personeel- iedereen met een tevreden gevoel naar uit gaat!

Proeverijen als leuke bedrijfsuitjes

Over een heerlijk drankje gesproken,lekker eten is natuurlijk ook belangrijk.

De proeverijen kan je bijvoorbeeld als leuk bedrijfsuitje boeken, maar zou je ook gewoon met je partner of een vriendin kunnen boeken. Het perfecte uitje als je even bij wilt komen van een drukke tijd.

Denk aan likeurproeverijen, maar als je meer van de hapjes bent, is er ook genoeg te vinden. Voor ieder wat wils dus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven