10 leuke dingen om thuis te doen in deze tijd

Blijf thuis. Het ‘verplicht’ thuis blijven heeft tot gevolg dat mensen zich afvragen wat ze allemaal kunnen doen thuis. Veel van ons hebben het juist extra druk op het moment (denk aan thuis werken, maar ook je kinderen begeleiden met hun huiswerk), maar toch willen we ook graag andere leuke dingen doen thuis om deze periode goed met elkaar door te komen. Nu schreef ik eerder al een blog over wat je kan doen als je je verveelt, maar er is natuurlijk nog veel meer leuks te verzinnen. We zetten samen met Colorland in deze #blijfthuis campagne nog een aantal leuke thuisactiviteiten op een rijtje voor je.

10 leuke dingen om te doen thuis

Met onderstaande leuke dingen om thuis te doen zal je zien dat het hele thuis blijven helemaal niet zo erg is.

1. Samen koken en stoven; maak eens iets anders!

Dit is het moment om samen te koken. Normaal gesproken ben je niet thuis en heb je wellicht niet veel tijd om gerechten te maken die een aantal uren moeten stoven (tenzij je een slowcooker hebt natuurlijk). Nu kan dat wel! Betrek je kinderen bij het snijden en koken van de maaltijd zodat ook zij even tijdelijk met iets anders bezig zijn. Uiteraard kies je nu voor gerechten die je anders nooit klaarmaakt. Zo leer je je kinderen koken én weer eens iets anders proeven. Wedden dat ze het lekker vinden als ze zelf mee gekookt hebben? Meer inspiratie voor leuke dingen om thuis te doen vind je hieronder.

2. Verhuis je picknick naar binnen

Picknicken doe je buiten. Meestal dan hè. Want hoe leuk is het om in deze tijd de picknick naar binnen te verhuizen? Gooi een mooi kleed op de vloer (nóg leuker: zet die tipitent erbij) en maak het geheel gezellig met leuke dingen. Je kan je lunch natuurlijk al picknickend opeten, maar ook het eten wat je gezamenlijk gekookt hebt. Binnen no-time heb je een gezellige sfeer in huis en daar gaat het om.

3. Maak nu eindelijk dat foto album, of bekijk oude foto’s / dia’s

Heb jij ze nog, die oude dia’s van vroeger? Wij hebben twee jaar geleden met mijn vader nog zo’n dia avond gehouden. In een woord: fantastisch! Wat een geweldige herinneringen kan je zo ophalen met je hele gezin. Echt een van de leukste dingen om te doen nu je toch thuis bent. Heb je geen dia’s maar wel heel veel foto’s digitaal? Dan is dit een mooi moment om je even vast te bijten in het maken van een online fotoalbum via Colorland bijvoorbeeld. Wedden dat je kinderen je hier ook graag bij helpen?

knutselen met afval en re-cycle-me

4. Leuke dingen om thuis te doen? Lekker knutselen!

In een verloren uurtje tussendoor kan je lekker even gaan knutselen. Van vogels knutselen tot knutselen met karton en zomerknutsels maken, we schreven er al heel wat blogs over voor als je wat meer inspiratie wilt.

5. Hou een karaoke samen

Voor ons gezin mag een karaoke eigenlijk wel hoger in de lijst staan. Zo hebben Frank en Lotte deze week nog samen het nummer ‘Sweet Child of Mine’ opgenomen. Frank speelt daarin de piano en gitaar en Lotte zingt. Zo leuk om te doen en om naar te luisteren!

6. Hou een food challenge met je kids

Dit vinden onze kinderen hilarisch om te doen, een food challenge. Probeer er wel voor te zorgen dat dit niet leidt tot voedselverspilling, maar zie het als een kans om ze wat meer smaken te laten proeven. Laat ze fruit gebruiken, maar ook bijvoorbeeld kruiden en sauzen (op een lepeltje).

7. Doe een online cursus thuis om nieuwe leuke dingen aan te leren

Heb jij tijd over om leuke dingen in huis te doen, of zou je graag iets niets willen leren? Dit is het moment om daarmee te starten. Vooral ook omdat er voldoende aanbieders waar je momenteel gratis terecht kunt om cursussen te volgen. Je kan je hierbij richten op bijvoorbeeld programmeren of wordpress, maar je kan ook leren tekenen bijvoorbeeld.

8. Speel educatieve spelletjes online

Het viel ons op dat Smartgames de komende 6 maanden een gratis lidmaatschap heeft. Als je het hebt over leuke dingen om thuis te doen, dan valt dit zeker in die categorie. Je krijgt daarbij gratis toegang tot al hun logische denkspellen en educatieve opdrachten. Wordt met het hele gezin lid en hou je scores bij om er een onderlinge competitie van te maken, super leuk toch?

9. Stort je in de 1000+ puzzels

Half Nederland stort zich momenteel in het maken van puzzels en ik snap ze wel. Normaal gesproken doen wij dit altijd tijdens de kerstvakantie, maar ook deze periode leent zich hier uitstekend voor. Deze legpuzzels voor kinderen zijn bijvoorbeeld erg leuk.

10. Pak die ouderwetse sjoelbak weer tevoorschijn

Ouderwets sjoelen. Wij vonden dat vroeger ook leuk dus waarom zou je die sjoelbak niet onder het stof vandaan toveren om er met je kinderen een leuk partijtje van te maken? Maak er een jongens tegen de meisjes wedstrijdje van of puders tegen de kinderen. Whatever, speel met elkaar en geniet van elkaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven