Leuke games om te spelen; online, met Xbox, Switch óf playstation door de ogen van een puber

Met name mijn zoon heeft online gamen tot een nieuwe sport verheven. Nu kan ik ervoor kiezen om daar altijd maar tegenin te gaan, maar ik bedacht me dat een beetje interesse ook geen kwaad kan. De leuke games die ik inmiddels bij hem voorbij heb zien komen zijn enorm geavanceerd en het ziet er allemaal even prachtig uit. Hij heeft zo zijn voorkeuren, en ik ook. Ik zet de leukste games van dit moment voor je op een rij.

Leuke games voor pubers; de top 6

Ik heb een lijstje gemaakt van de leuke games die Luc me getipt heeft. Een aantal ervan speelt hij zelf, sommigen zou hij graag willen spelen en anderen zijn zeker nog steeds leuk, maar daar doet hij zelf niets meer mee. Heb jij een puber in huis die op zoek is naar leuke games maar weet je niet goed waar je hem of haar een plezier mee doet? Check dan zeker onderstaande lijstje even.

leuke games

1. Fortnite

Met stip op nummer één van de leuke games is Fortnite. In ieder geval wat zoonlief betreft dan. Hij speelt het dagelijks (oeps) en oefent zijn sociale vaardigheden en engels dus veelvuldig als hij al skypend Fortnite speelt met een stel andere gasten, waaronder ook buitenlanders.

Je hebt binnen Fortnite het ‘Save the World’ spel en het ‘Battle Royale’ spel. In het eerste zorgt een wereldwijde storm voor het grotendeels uitroeien van de bevolking. Er moeten zombie’s doodgeschoten worden en forten gebouwd. Je kan dit spel alleen spelen of in teams van 4 spelers.

In Battle Royale zit je met 100 mensen in een pool en moet je proberen om als laatste over te blijven. Hier is de tegenspeler dus de vijand. Fortnite uitgegeven voor Epic Games en is gratis verkrijgbaar voor de XBox, Playstation, Switch, PC en mobiel. In het spel zelf zitten de mogelijkheden om je geld uit te geven 😉 .

Tip: Heb jij een puber die -net als die van mij- ook graag tegen zijn vrienden speelt. Of eventueel zelfs leuke games op de xbox tegen andere spelers wil spelen? Bekijk dan eens de mogelijkheden met een Xbox live Gold tegoed.

Overwatch game

2. Overwatch

Deze leuke game wordt meestal gespeeld in twee teams van zes personen. Je kiest als speler een van de 28 helden uit waarbij iedere held zo zijn eigen functie heeft. De gehele mensheid wordt bedreigd door Omnic robots, een internationaal team van helden moet opgericht worden om de vrede te herstellen, de Overwatch. Deze game benut het samenwerken ten volle omdat iedere held zijn eigen specifieke bijdrage kan leveren.

Overwatch is ontwikkeld door Blizzard Entertainment en speel je op de Playstation of online via je pc. Je koopt Overwatch bijvoorbeeld bij Bol.com

roblox leuke games

3. Roblox

Nummer 3 van de leuke games die zoonlief oppruttelde is Roblox. Ik moet zeggen dat ik het wat moeilijk te begrijpen vond, maar het blijkt een spel in een spel te zijn. Of zoiets 😉 . Roblox zelf is dus eigenlijk een platform waarop miljoenen games te spelen zijn die allemaal ‘zelf gemaakt’ zijn. Het leuke aan ROBLOX is dus dat je zelf je eigen spel kan maken. En dat anderen dat dan kunnen spelen. Of jij het spel van anderen natuurlijk 😉 .

Door een account aan te maken kan je gratis meespelen op dit platform en ook zelf spellen maken.

rocket league games

4. Rocket League

Voetballen met auto’s. In het kort gezegd dan. In de nummer 4 van de leuke games wordt er gespeeld op een veld wat enigszins lijkt op een voetbalveld en de punten worden dus gescoord met rijdende auto’s. Een spel wat onze puber een tweetal jaar geleden fanatiek speelde, maar momenteel iets minder.

Ook Rocket League kan je spelen via de pc, de Xbox, de Playstation en op de Nintendo Switch. Ik vind het zelf wel een grappig spel, maar kan me voorstellen dat dit snel wat eentonig wordt, dat wel.

Alle Rocket League varianten vind je hier.

Lees ook: tabletgebruik kinderen zorgt voor schuldgevoel ouders

5. Ark Survival Evolved

Ben je een Jurrasic Parc fan? Dan is de game Ark echt een aanrader, het ultieme avontuur met dinosaurussen.  Je bevind je op een mysterieus prehistorisch eiland en moet op verkenning door verschillende gebieden. Je jaagt, oogst, bouwt werktuigen en verbouwt eten maar maakt ook een huis om in te leven.

Het doden van de dinosaurussen vind ik dan weer wat minder tof, maar je kan ze ook temmen, kweken en er zelfs op rijden! Je speelt Ark eventueel alleen, maar kan het ook met heel veel anderen spelen. Alleen al de manier waarop het gemaakt is is super mooi! Ideaal spel voor de gamer die van dieren houdt.

Ark is online te spelen op je pc, verkrijgbaar voor de Playstation, komt in december uit op de Nintendo Switch en is ook voor de Xbox verkrijgbaar. Je vindt alle games van Ark hier.

leuke games; minecraft

6. Minecraft

Nu ben ik zelf geen gamer, maar Minecfart heb ik altijd wel leuk gevonden. Een hele wereld bouwen met allemaal ‘blokken’. Een soort van veredelde blokkendoos, haha. Bij Luc alweer uit de gratie, maar Lotte speelt het nog regelmatig. Om me vervolgens te laten zien wat voor huis zij later p het oog heeft, waar het zwembad dan komt en hoe de hal erui komt te zien. Een soort van binnenhuisarchitect lijkt ze wel!

Wat mij betreft in ieder geval noodzakelijk in het lijstje van de leuke games, vooral omdat het ook de creativiteit van je kind ontwikkelt.

Ook weer verkrijgbaar voor de Xbox, Playstation, Nintendo Switch en downloaden voor op de pc.

ps… naast deze leuke games is er ook fantastische Minecraft LEGO beschikbaar. Misschien niks meer voor de puber, maar de wat jongere speler zal dit toch zeker nog kunnen waarderen!

3 gedachten over “Leuke games om te spelen; online, met Xbox, Switch óf playstation door de ogen van een puber”

  1. Avatar foto
    Christi Romkes

    Het zijn zo’n beetje alleen leuke games voor de jongens (behalve minecraft en roblox dan vind ik) dus als er ook een top 10 zou kunnen komen met ook games voor meisjes dan zou ik dat geweldig vinden!

  2. Ik mis GTA 5 nog. het schieten is niet zo aardig maar het racen door de straten van Los Santos is wel supervet. Al is dat volgens mijn zoon wel een beetje passe. Tja, ik ben ook maar een ouderwetse moeder, ik speel het liefst minecraft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven