Leuke inpak ideeën: 5 tips om een cadeau in te pakken

Ik ben eens op zoek gegaan naar leuke inpak ideeën om cadeaus een persoonlijk tintje te geven. Want als ik een cadeautje laat inpakken in de winkel zelf, kijk ik altijd met veel bewondering hoe men deze zo kunstig maar ook vooral snel inpakt.

Zelf denk ik dat het juiste inpakpapier , strikken, linten en creatieve ideeën het verschil kunnen maken tussen een gewoon ingepakt cadeau en een prachtig verpakt geschenk.

Maar zelfs met het juiste materiaal stuntel en vecht ik nog om iets überhaupt leuk ingepakt te krijgen.

leuke inpak ideeën

Leuke inpak ideeën

In dit artikel zal ik daarom 5 leuke inpak ideeën met je delen, zodat ook jij creatief aan de slag kan gaan met het inpakken van cadeaus voor Sinterklaas, kerst, een verjaardag, moederdag, vaderdag of zelfs voor Valentijnsdag.

Leuk inpak idee 1: Gebruik natuurlijke elementen

Zelf hou ik ervan om cadeaus in te pakken en natuurlijke elementen toe te voegen. Versier je ingepakte cadeau met takjes, bloemen of dennenappels. Bind ze vast met een dun lint om het cadeau een rustieke uitstraling te geven.

Benodigdheden

 • Inpakpapier
 • Natuurlijke elementen zoals takjes, bloemen, dennenappels
 • Dun lint
 • Transparant plakband
 • Schaar

Instructies voor dit leuke inpak idee

 1. Leg een stuk inpakpapier op een vlakke ondergrond, maar let er wel op dat het groot genoeg is om heel je cadeau ermee te bedekken.
 2. Leg je cadeau midden op het inpakpapier en vouw de zijkanten over elkaar heen.
 3. Vouw de boven- en onderkant van het inpakpapier zorgvuldig om het cadeau te bedekken en plak de randen vast met transparant plakband.
 4. Versier je ingepakte cadeau met takjes, bloemen of dennenappels. Met een dun lint erom heen is je cadeau helemaal af.

Leuk inpak idee 2: Personaliseer met foto’s

Een persoonlijke touch kan veel betekenen. Een foto van jou en de ontvanger is bijvoorbeeld heel persoonlijk om toe te voegen aan het ingepakte cadeau. Dit zorgt voor een emotioneel element en laat zien dat je moeite hebt gedaan om het cadeau speciaal te maken.

Benodigdheden

 • Foto van jou en de ontvanger
 • Fotoafdruk op fotopapier
 • Inpakpapier
 • Dubbelzijdige tape
 • Schaar

Instructies

 1. Kies een mooie foto van jou en de ontvanger, bijvoorbeeld een herinnering aan een bijzondere gebeurtenis.
 2. Druk de foto af op (foto)papier en laat deze drogen, dit kan eenvoudig met een printer die je thuis hebt staan
 3. Leg een stuk inpakpapier op een vlakke ondergrond.
 4. Plaats je cadeau in het midden van het inpakpapier en vouw de zijkanten over het cadeau.
 5. Vouw de boven- en onderkant van het inpakpapier zorgvuldig om het cadeau te bedekken en plak de randen vast met dubbelzijdige tape.
 6. Bevestig de foto aan de bovenkant van het cadeau met dubbelzijdige tape.

Leuk inpak idee 3: Verf en stempels

Creatieve inpakkers kunnen verf en stempels gebruiken om hun cadeaus een unieke uitstraling te geven. Probeer stempels met vakantie- of feestthema’s om je cadeau te versieren, of gebruik verf om abstracte ontwerpen te maken.

Benodigdheden

 • Wit inpakpapier
 • Verf in verschillende kleuren
 • Sponsen of kwasten
 • Stempels met inkt
 • Transparant plakband
 • Schaar

Instructies

 1. Rol het witte inpakpapier uit op een geschikte werkruimte.
 2. Gebruik de verf en sponsen of kwasten om creatieve ontwerpen op het inpakpapier te maken. Denk aan abstracte patronen of vakantie-gerelateerde afbeeldingen.
 3. Laat de verf drogen en leg je cadeau in het midden van het beschilderde inpakpapier
 4. Vouw de zijkanten over het cadeau en plak de randen vast met transparant plakband.
 5. Voeg extra details toe met stempels en inkt om je ontwerp af te maken.

Leuk inpak idee 4: Hergebruik oude kaarten

Een ander leuk inpak idee is het gebruiken van oude wenskaarten. Of bijvoorbeeld met oude routekaarten van vroeger, ook tof!

Oude wenskaarten zijn niet alleen sentimenteel, maar ze kunnen ook worden hergebruikt om cadeaus in te pakken. Je kan de kaart in de juiste vorm snijden en gebruiken als een geschenklabel of om het cadeau te versieren.

Benodigdheden

 • Oude wenskaarten
 • Schaar
 • Dubbelzijdige tape
 • Transparant plakband

Instructies

 1. Snijd een geschikte vorm uit een oude wenskaart, zoals een kerstbal of een hart.
 2. Leg een stuk inpakpapier op een vlakke ondergrond.
 3. Plaats je cadeau in het midden van het inpakpapier en vouw de zijkanten over het cadeau.
 4. Vouw de boven- en onderkant van het inpakpapier zorgvuldig om het cadeau te bedekken en plak de randen vast met transparant plakband.
 5. Bevestig de uitgesneden vorm van de oude wenskaart aan de bovenkant van het cadeau met dubbelzijdige tape.

Leuk inpak idee 5: Maak gebruik van stoffen

In plaats van het gewone inpakpapier, kun je stoffen gebruiken om cadeaus in te pakken. Stoffen zijn duurzaam en kunnen worden gerecycled. Ik vind het dus een elegante en herbruikbare verpakkingsoptie.

Benodigdheden

 • Stof met een leuk patroon
 • Schaar
 • Lint
 • Naald en draad

Instructies

 1. Leg de stof plat op een oppervlak.
 2. Plaats je cadeau in het midden van de stof.
 3. Vouw de stof over het cadeau en bind deze vast met lint, zodat het cadeau volledig is bedekt.
 4. Gebruik naald en draad om het lint op zijn plaats te naaien, zodat het niet losraakt.
 5. Voeg eventueel een strik toe aan het lint voor extra decoratie.

Een extra bonustip: Feestelijke linten en strikken

Een van de meest tijdloze manieren om een cadeau prachtig in te pakken, is door gebruik te maken van feestelijke linten en strikken. Dit leuke inpak idee is eenvoudig, maar leuk om een elegante uitstraling te geven aan je zelf ingepakte cadeau.

Het is ideaal voor allerlei gelegenheden, van verjaardagen tot jubilea en zelfs voor de feestdagen.

Benodigdheden

 • Inpakpapier in effen kleur: Kies een basiskleur die past bij de gelegenheid of de voorkeur van de ontvanger. Een effen inpakpapier is ideaal om je linten en strikken te laten opvallen.
 • Verschillende soorten linten in bijpassende kleuren: Verzamel linten in verschillende breedtes en kleuren die mooi bij het inpakpapier passen. De variatie in linten zal je cadeau net dat beetje meer geven.
 • Grote strikken: Gebruik grote, decoratieve strikken als de kers op de taart. Deze kunnen kant-en-klaar worden gekocht in knutselwinkels of online, en ze zorgen voor een directe blikvanger.
 • Dubbelzijdige tape: Dit is je geheime wapen om de linten en strikken veilig op hun plaats te houden zonder je inpakwerk te verpesten.
 • Schaar: Een schaar is belangrijk om linten op de gewenste lengte te knippen en je cadeau netjes af te werken.

Instructies

 1. Begin met het inpakken van je cadeau in het effen inpakpapier. Zorg ervoor dat het strak is ingepakt, zonder kreukels of rimpels.
 2. Kies een of meerdere linten en wikkel ze om het ingepakte cadeau. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, zoals diagonaal kruisen, parallelle lijnen of gewoon recht om het cadeau. Laat je creativiteit de vrije loop.
 3. Bind de linten stevig vast, maar zorg ervoor dat je het inpakpapier niet beschadigt. Maak een mooie strik om het cadeau extra elegantie te geven.
 4. Voeg de grote strikken toe. Deze kunnen worden vastgemaakt met dubbelzijdige tape om ervoor te zorgen dat ze op hun plaats blijven.

Linten en strikken zijn klassiek

Feestelijke linten en strikken zijn een klassieke manier om je cadeau iets extra’s te geven. Ze zien er dan mooi uit en het beste van alles is dat je met verschillende linten en kleuren eindeloos kunt variëren.

Of je nu een verjaardagscadeau inpakt of een geschenk voor de feestdagen. Het laat zien dat je aandacht hebt besteed aan de details en moeite hebt gedaan om het cadeau speciaal te maken voor de ontvanger.

Korte conclusie

Het inpakken van cadeaus kan een plezierige en creatieve bezigheid zijn. Met deze leuke inpak ideeën plus een bonustip kun je je cadeaus een persoonlijk tintje geven iemand aangenaam verrassen. Of je nu kiest voor natuurlijke elementen, foto’s, verf, oude kaarten of stoffen, jouw cadeaus zullen er ongetwijfeld prachtig uitzien.

Laat je creativiteit de vrije loop en maak van je cadeaus iets bijzonders!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven