Leuke kattennamen; van de meest voorkomende kattennamen tot hele bijzondere!

Nederland heeft afgelopen jaar massaal een kat aangeschaft en kiest weer voor dezelfde leuke kattennamen. Maar ook nieuwkomers zijn gesignaleerd zoals ‘Biertje’ en “Wifi’. Het zal je ongetwijfeld niet vreemd in de oren klinken. In de corona periode zijn er meer mensen die voor een huisdier hebben gekozen dan normaal gesproken het geval is. Katten zijn in dat geval ook nog eens redelijk ‘makkelijke’ huisdieren. Maar hoe noem je die schattige kitten die je op het oog hebt? Of die knuffelkat uit het dierenasiel? We hebben de leuke kattennamen eens voor je op een rijtje gezet.

In 2021 kozen nieuwe baasjes voor bekende kattennamen die al jarenlang in de top 10 staan. Simba blijft de populairste naam voor katers en Luna voor poezen.

leuke kattennamen lijst en tips

Populairste kattennamen 2021: Leuke kittens heten óók dit jaar Simba en Luna

Petplan voert jaarlijks onderzoek uit naar huisdiernamen. Vandaag maakte de organisatie de leuke kattennamen van 2021 bekend. Gebaseerd op data van ruim 16.000 kattenbaasjes zijn dit de resultaten:

Simba alwéér op 1

Simba blijft ook in 2021 de populairste kattennaam als je naar het leuke kattennamen lijstje kijkt. Beetje saai als je het mij vraagt, maar hé moet iedereen zelf weten toch? De top 3 kattennamen blijft overigens in zijn geheel onveranderd. Ook dit jaar moet Luna genoegen nemen met een tweede plek in de lijst van leuke kattennamen en Nala met een derde plek. Bij de overige leuke kattennamen in de top 10 is het stuivertje wisselen: Lola, Charlie en Gizmo moeten plaatsmaken voor Coco, Loki en Mia.

Lees ook: de leukste kattenspeeltjes en design kattenmanden vind je hier.

Top 10 leuke kattennamen 2021:

 1. Simba
 2. Luna
 3. Nala
 4. Bella
 5. Tommy
 6. Coco
 7. Pip
 8. Max
 9. Loki
 10. Mia

Er is ook nog een specifiek onderscheid gemaakt tussen leuke kattennamen voor katers en leuke kanttennamen voor de vrouwtjes poezen. Ook die top 3 wil ik jullie natuurlijk niet onthouden.

Top 3 kattennamen katers 2021:

 1. Simba
 2. Tommy
 3. Max

Top 3 leuken kattennamen vrouwtjes poezen 2021:

 1. Luna
 2. Nala
 3. Bella

Merkwaardige namen op de leuke kattennamen lijst

Niet elk kattenbaasje zet op de geboorteakte van zijn huistijger een alledaagse naam. Integendeel zelfs: ook merkwaardige kattennamen worden tegenwoordig gelukkig steeds vaker gekozen door hun leuke bazen. Want zeg nu zelf. Een baasje die zijn kat ‘Biertje’ of ‘Wifi’ noemt is toch een leukerd, niet? Zo heeft een vriend van ons (dierenarts) zijn kat destijds de leuke kattennaam ‘Taxi’ gegeven. Is toch grappig als je op straat je kat roept: Taxi!

Uit het onderzoek zijn de onderstaande leuke kattennamen gekomen. Ben jij dus nog op zoek naar een bijzondere kattennaam? Kies dan niet de populairste kattennamen uit, maar geef je poes onmiddelijk ‘karakter’ door een unieke naam!

 1. Biertje
 2. Wifi
 3. Lucky Lamborghini
 4. Espresso
 5. Poepie
 6. Mandarijntje
 7. Gucci
 8. Mister Nugget
 9. Kratje
 10. Moffel

De leuke kattennamen van onze eigen katten

Zoals jullie ongetwijfeld weten hebben wij zelf ook drie katten. Poezen eigenlijk, maar in de volksmond worden het toch katten genoemd. Twee van deze katten zijn kittens van onze moederpoes die ‘Lynx‘ heet. Dat vond ik destijds een passen en leuke kattennaam omdat zij – als Ragdoll- er wel een beetje als een Lynx uitziet vind ik.

Toen zij een nestje kreeg met vier kittens hebben we dan ook bedacht dat het misschien wel leuk is om al die kittens ook leuke kattennamen te geven van bestaande dieren. Zo werd de enige grijs zwarte gestreepte kitten ‘Tijger‘ genoemd en kregen het zwarte kitten de naam ‘Panter‘ toegedicht. De twee kittens die bij ons gebleven zijn heten ‘Panda‘ en Luiaard‘. Die laatste was bij haar geboorte ook echt net een luiaard om te zien, zo cute!

Maar eerlijk is eerlijk, ik vind de leuke kattennamen van hierboven echt een stuk grappiger. Een beetje à là de naam van mijn vorige poes die ‘Slofje‘ heette. Ook super geinig vind ik.

Binnenkatten worden ook ziek

Katten blijven in coronatijd ongekend populair. Toch is ongeveer 95% van deze kittens niet verzekerd. Een van de redenen hiervoor is dat baasjes van binnenkatten denken dat deze geen verzekering nodig hebben. Maar leuke kattennamen of niet, iedere kat – binnenkat of buitenkat- kan ziek worden.

“Helaas blijft dit een hardnekkige fabel die ook nog eens erg gevaarlijk is” , aldus Marelie Sweep. “Al jarenlang zien wij onder de meest ingediende claims juist behandelingen van aandoeningen die iedere kat kunnen overkomen, zo ook binnenkatten. Bijvoorbeeld een verstopping van het maagdarmkanaal veroorzaakt door een haarbal. Zo’n ellendig haarballetje kan leiden tot een dierenartsrekening van € 5.000,-.”

“En wat juist een gek gegeven is, is dat juist binnenkatten vaak worden aangereden” , vervolgt de general manager van Petplan. “De kat ontsnapt uit huis, schrikt van alle nieuwe geluiden op straat en schiet vervolgens onder een auto”.

Een verzekering afsluiten voor je huisdier, wel of niet doen?

Aangezien we niet in iemand zijn portemonnee kunnen kijken vind ik dit een lastige om te beantwoorden. Feit is wel dat ik zelf ooit eerder een verzekering heb gehad voor mijn paard waar ik achteraf enorm blij mee ben geweest. Ik heb met hem wat specialisten afgereden in verband met zijn longproblemen 🙁 .

Wil jij niet het risico lopen dat je torenhoge rekeningen krijgt en dat je moet beslissen of je je kat (of ander huisdier) wel of niet de zorg kan geven die hij of zij nodig heeft? Dan is een huisdierenverzekering zeker wat voor jou. Ook als je graag de kosten wilt spreiden en geen onnodige risico’s loopt maar gewoon een vaste lasten kostenplaatje wilt hebben kan je beter een verzekering afsluiten.

Deze huisdierenverzekering is ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en inmiddels uitgegroeid tot de grootste huisdierenverzekering wereldwijd. Met gepassioneerde dierenliefhebbers en experts wordt er elke dag hard gewerkt om de zorg voor huisdieren nog beter te maken. Naast een katten- en hondenverzekering bieden ze, als enige verzekeraar in Nederland, een verzekering voor konijnen en vogels. De beste zorg voor huisdieren dus. En een zorg minder voor hun baasjes.

Meer informatie over deze verzekering vind je hier.

1 gedachte over “Leuke kattennamen; van de meest voorkomende kattennamen tot hele bijzondere!”

 1. Kitty Bertje? Heel cool. (-;

  Leuke ideeën! Katten zijn altijd speciaal, dus ze moeten ook speciale namen hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven