“Mam, mogen we nou eindelijk naar bed toe?” Dat is de ultieme vraag, nietwaar?

Leuke kinderbedden. Aangezien we nu met de verbouwing van Lotte haar kamer bezig zijn kan ik er maar geen genoeg van krijgen!

Ik ben helemaal verliefd op al die mooie huisjes die je ziet. Zo’n heerlijk knus veilig slaaphuisje. Helaas kan ik ze hier in ons eigen huis niet kwijt, maar dat wil niet zeggen dat ik er niet naar kan kijken natuurlijk! En misschien heb jij er wel plek voor…

Is jouw mini-me ook zo heerlijk zoet, als ‘ie slaapt 😉 . Ik zou bijna zeggen… het mooiste moment van de dag, haha. Helaas valt het niet altijd mee om die spruiten in bed te krijgen.

Natuurlijk is zo lang mogelijk opblijven verleidelijk, maar dan komen papa en mama nooit aan hun welverdiende rust toe. Daarom hebben we een paar leuke kinderbedden op een rijtje gezet die zó cool zijn dat de kids – hopelijk –  voortaan vrijwillig naar boven gaan.

Lees ook: De beste bedtijden op een rijtje; voor de kids én voor jou

Hoe slaapt jouw kind?

De een slaapt zodra zijn hoofd het kussen raakt, de ander moet eerst een uurtje woelen. Iedereen slaapt anders, en onze kinderen natuurlijk ook. Maar voor iedereen is een goede nachtrust even belangrijk. Zorg er dan ook voor dat het niet te licht is op de kinderkamer. Onze kinderen vragen daar trouwens ook specifek om. Hoe donkerder hoe beter. Vind jouw kindje dat nog wat spannend? Gebruik dan een heel klein lichtje, zo klein mogelijk. Zoals bijvoorbeeld dit mooie appellampje (maar € 4,95).

leuke kinderbedden met appellampje

En spullen waarvan je weet dat ze voor afleiding zorgen, zoals bijvoorbeeld de tablet, die laat je uiteraard gewoon beneden liggen. Bovendien hebben we een aantal hele leuke kinderbedden verzameld. Hoeft mama niet eens meer ’te zeuren’ dat het al bedtijd is; met een beetje geluk gaan je (b)engeltjes straks helemaal uit zichzelf naar hun kamer. Als ze daar überhaupt nog uit weg te slaan zijn 😉

Lees ook: Help! Mijn kind wil niet in in zijn eigen bed

Leuke kinderbedden: is het al bedtijd?

De tijd dat kindjes in kribbetjes sliepen is al lang voorbij. Maar ook een rechttoe-rechtaan kinderbed is al een beetje ouderwets. Is jouw mini-me het liefst op zijn of haar kamer aan het prullen? Waarom zou je er dan geen paradijsje van maken 😉 . Op zoek naar inspiratie? Check dan deze leuke kinderkamer ideeën maar eens!

De kinderkamer is één ding, maar ook van het bed zelf kan je werk maken. Heb je nou geen twee rechterhanden maar wil je wel een uniek bed scoren? Check deze toppers dan maar eens. In deze leuke kinderbedden zou je toch zelf ook wel een uiltje willen knappen?

leuke kinderbedden saartje prum

Slapen in een Amsterdams grachtenpandje

Slapen in een Amsterdams grachtenpandje op je eigen kamertje! Of eigenlijk zou je de leuke kinderbedden van Saartje Prum haast kamertjes op zich kunnen noemen. Dit grachtenpandje is een ultiem voorbeeld van een eigen huisje, vind je niet. Zaak is wel dat je je portemonnee opentrekt als je je kind in zo’n knus nestje wilt kunnen leggen, of dat je zelf héél handig bent! Het bed zelf kost namelijk € 1.995,00 zonder matras of inrichting. Maar moois is het wel en ach… je moet ergens van dromen nietwaar?

leuke kinderbedden, pratenbed

Bedolven in de golven

Echt iets voor de stoere slaper: dit piratenbed is niet voor de poes. Loopt zoonlief het liefst de hele dag met een zwaard rond? Of is juist je dochter helemaal geen roze prinses? Dit bootbed zal het goed doen bij alle stoere kids. Om ’s nachts lekker in te slapen, en overdag heerlijk mee te spelen. Bovendien kan je er alle zwaarden in opbergen. Al is het de vraag of je piraatjes dan ook aan slapen toe komen 😉 . We hebben het piratenbed met liefde een plekje in onze top 7 kinderbedden gegeven!

Gedut in de sleurhut

We geven het toe: je hebt er wat ruimte voor nodig 😛 . En er zijn mensen die op de camping een stuk minder luxe slapen, maar hoe gaaf is dit caravan bed! Hij is verkrijgbaar in heel veel kleuren en zorgt voor prachtige dromen bij jouw kleintje. Helaas zal er op menig kinderkamer niet genoeg plek zijn voor deze blikvanger, in ieder geval niet bij ons. Bummer! En in de tuin zetten lijkt ons ook wat zonde… Heb jij er wel plek voor?

leuke kinderbedden boomhut

De boomhut, een stoere jongensdroom

Wil jouw kind altijd al eens in een boomhut slapen maar durf jij het zelf niet aan met al die spinnen en andere beestjes in de natuur? Dit boomhutbed is dan de ultieme oplossing voor je ‘probleem’. Jouw zoon (of stoere dochter) kan lekker in stijl slapen en dromen over safari’s in de jungle terwijl jij heerlijk relaxt in je eigen woonkamer. Je snapt wel dat dit bed uitnodigt tot meer dan alleen maar slapen. Samen ravotten en een potje klimmen in dit boomhut bed staat waarschijnlijk óók bovenaan het lijstje van jouw kleine. En jij? Je hebt nu geen excuus meer… deze jungle is zelfs mama-veilig 😉 . Voor dit bed en voor andere kinderbedden kan je hier terecht.

Me-time in je hemelbed(je)

Een hemelbed, dat was misschien wel het eerste alternatief voor het saaie rechttoe-rechtaan bed. En die mag dus niet ontbreken in ons lijstje van leuke kinderbedden! Vooral niet omdat er tegenwoordig hele leuke nieuwe varianten van zijn. Zoals dit toffe meisjesbed (tenzij jullie jongen van roze houdt), wat een heerlijk plekje biedt voor meisjes die zichzelf uren op hun kamer kunnen vermaken. Let op: bij dit hemelbed moet je de voile wel los bestellen, maar dat heeft gelijk een voordeel. Je kan dus ook voor een ander design gaan.

Droom weg met Disney

Hét recept voor zachte dromen: een lekkere zoete Disney film. Dus een kinderkamer in Disney stijl, dat moet toch wel een goed idee zijn! Je hebt tegenwoordig hele uitgebreide collecties aan Disney bedden. Van Cars tot Hello Kitty en van Star Wars tot prinsessenbed: als jouw mini-me wel van een sprookje houdt zit er voor hem of haar vast en zeker een bed tussen! Onze favoriet is Peppa Pig die je hieronder ziet, maar slapen in een koets of een Cars vliegtuig is natuurlijk ook mega bijzonder.

Lees ook: Zo creëer je een kinderkamer met thema

2 gedachten over ““Mam, mogen we nou eindelijk naar bed toe?” Dat is de ultieme vraag, nietwaar?”

  1. Wat een super leuke bedden! Zo zou ik gelijk lekker jong willen zijn en een leuk bedje uitkiezen. Gelukkig heb ik twee kinderen waardoor ik allemaal leuke spulletjes kan kopen. Zoals ik pas een piratenbed voor mijn zoon heb gekocht en hij gaat nu graag naar bed toe

  2. Wat een leuk artikel! Wij houden van gekke bedden, vooral onze dochter. Wij hebben hier dan ook een “huisbed” staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven