11 x leuke kinderfeestjes voor een 7-jarige: welk feestje kies jij?

Hoera! Mijn jongste zoon wordt alweer zeven jaar en het is tijd voor een kinderfeestje dus! De laatste weken heb ik mij verdiept in een speurtocht kinderfeestje, speelparadijzen, themafeestjes en alles wat er maar bij het organiseren van leuke kinderfeestjes komt kijken.

Nu hoef ik alleen nog maar een beslissing gaan nemen. Welke van die leuke kinderfeestje ideeën gaan we doen?

Ik twijfel tussen deze 11 leuke kinderfeestjes voor mijn zoon van 7 jaar. Wat vind jij het leukste idee voor een kinderfeestje?

Leuke kinderfeestjes voor een 7 jarige jongen

Los van onderstaande ideeën kan je ook op deze website leuk thema’s vinden waarbij alles al voor je geregeld is, of je kijkt bij Suus voor inspiratie.

1. Themakist huren voor kinderfeestje 7 jaar

Dit lijkt mij zo leuk! Je huurt een kist in een bepaald thema, zoals bijvoorbeeld een piraten, indianen, griezelen, voetbal of kabouters kist.

In de kist zit alles wat je nodig hebt: verkleedkleren, tafelaankleding en spelletjes. Als ouder ben je de leider van de groep en gaan jullie samen opdrachten doen.

Wil je dat er iemand helpt bij het verjaardagsfeestje? Ook begeleiding kun je er soms bijboeken.

 • Voordeel: niet te duur en thuis te regelen.
 • Nadeel: je hebt alle rotzooi ook thuis.

Misschien idealiseer ik een themakist kinderfeestje ook wel een beetje.

Ooit had ik zelf een Dinospeurtocht uitgezet, waarbij de kinderen op het einde dinosaurusbotten (gekookte kippenbotjes) uit de zandbak mochten opgraven.

Erg leuk, maar ze waren zo enthousiast dat we van opdracht naar opdracht renden en veel sneller klaar waren dan ik had gedacht. Toch vind ik deze verjaardag in jungle thema van mijn collegablogger ook leuk!

2. Speelparadijs of trampolinepark als feestje

Een kinderfeestje in een speelparadijs is iets wat veel kinderen geweldig vinden. Zelf vind ik het verschrikkelijk: druk, binnen en ik heb er geen lol van.

Om nog maar niet te spreken over het lawaai in zo’n hal. Maar eerlijk is eerlijk: aan zo’n verjaardagsfeestje heb je weinig werk! 

Jongste zoon die 7 jaar wordt heeft het er al twee jaar over dat hij met zijn kinderfeestje naar een speelparadijs wil.

 • Voordeel: weinig rommel in huis. Eten kun je op locatie en de kinderen vermaken zichzelf prima.
 • Nadeel: je houdt ze een uur echt bezig, daarna eten en drinken en dan ben je klaar…

Hier in de buurt hebben wij een groot indoor trampolinepark. Ook hier kun je leuke kinderfeestjes vieren. Je boekt hier voor een uur springen, de tafel met drinken kun je langer gebruiken.

Geloof me, na een uur zijn ze echt wel moe! Toch zijn er ook wel redenen waarom ik liever een speelparadijs ontwijk.

3. Reptielenfeestje

Een verjaardagsfeestje met reptielen heb ik thuis al met mijn oudste zoon en dochter gedaan. Zowel de jongens als de meisjes vonden het ge-wel-dig.

Wij mochten vier soorten reptielen kiezen die bij ons thuiskwamen.

De begeleidster vertelde van alles over de dieren: waar ze vandaan kwamen, wat ze eten, waarom ze er zo uitzagen. Alle vragen werden beantwoord.

Zowel de jongens als de meisjes luisterden ademloos naar het verhaal. Daar had ik vooraf nog wel mijn bedenkingen over trouwens, maar het ging super!

Allemaal mochten ze het dier ook even aaien of vasthouden. Lekker een baardagaam op schoot. En de echte durfals gingen op de foto met een slang.

Overigens was schildpad Bassie de grootste hit tijdens dit kinderfeestje, want deze mocht lekker loslopen.

 • Voordeel: je hebt iets speciaals én alle aandacht
 • Nadeel: is er niet 😉
leuke kinderfeestjes

4. Sportief kinderfeestje

Bewegen vinden kinderen vaak heerlijk, ook tijdens een feestje. Bij leuke kinderfeestjes past dus ook een sportief kinderfeestje, mits je kind van sporten houdt natuurlijk.

Je kunt bijvoorbeeld gaan klimmen in een klimbos, zwemmen, voetballen, hockey of een andere sportieve activiteit onder begeleiding.

Afgelopen week las ik zelfs over bootcampfeestjes met verschillende thema’s, zoals een politiefeestje waarbij de kinderen een training krijgen om de boeven te kunnen vangen. Superleuk!

Laatst had een ouder de gymzaal voor twee uur afgehuurd en een vrijwillige scheidsrechter bij de voetbalclub gevraagd om dit ‘voetbaltoernooi’ te fluiten.

De jongens hadden een geweldig kinderfeestje gehad.

 • Voordeel: kinderen kunnen hun energie lekker kwijt!
 • Nadeel: Veel sporten dient in de openlucht te gebeuren, dus mooi weer is gewenst

5. Leuke kinderfeestjes vieren? Doe een Virtual Reality feestje

‘Een VR-feestje? Ja dat wil ik!’, riep oudste zoon (10). Tijdens een virtual reality feestje stappen de kinderen binnen in een andere wereld.

Dankzij een VR-bril kunnen ze oog in oog staan met een dinosaurus of gillen tijdens een virtueel ritje in de achtbaan.

Dit is geen goedkoop kinderfeestje, maar ik weet zeker dat de grotere jongens dit enorm gaaf vinden. Mijn jongste oog in een oog met een dino zetten lijkt mij echter nog geen goed plan 😉 .

 • Voordeel: bijzonder en spectaculair
 • Nadeel: prijzig

6. Creatief kinderfeestje

Heerlijk idealistisch: een groep kinderen aan een lange tafel die de prachtigste dingen knutselen. Bij het kinderfeestje van mijn dochter heb ik dat één keer gedaan, maar het was geen groot succes.

De jongens op het feestje waren snel klaar, de meisjes wilden langer knutselen en ergens tussenin liep ik alles in de hand te houden.

Maar, creatieve leuke kinderfeestjes op een andere locatie vind ik dus wel leuk! Geen rommel in huis en een begeleider erbij.

Voor mijn jongste zoon die 7 jaar wordt zoek ik nog even door… of heb jij een leuk idee voor een creatief kinderfeestje voor jongens?

 • Voordeel: met gemengde groep lastig iedereen tevreden houden
 • Nadeel: rommel in huis

7. Kinderfeestje voor 7 jaar in het speelbos

Lekker ravotten, uitrazen en in de natuur spelen. Dat is wat in een speelbos heel goed kan. Je neemt een picknickmand mee en de kinderen kunnen hun gang gaan.

Vergeet ook de pleisters niet voor kleine ongelukjes. Eigenlijk is dit een prima optie voor een lowbudget geslaagd kinderfeestje.

 • Voordeel: goedkoop
 • Nadeel: weersafhankelijk

8. Verjaardagsfeestje in het museum

Er zijn genoeg musea die leuke kinderfeestjes organiseren. Het Nationaal Militair Museum, Openluchtmuseum, Maritiem Museum, Museum Gevangenpoort (die leek mij erg cool, trouwens), zodra je bij google zoekt op ‘kinderfeestje museum’ komen er een heleboel opties naar voren!

Op zoek naar een leerzaam en leuk verjaardagsfeestje voor je kind? Dan is een museum zeker een optie.

 • Voordeel: ook met slecht weer goed te doen
 • Nadeel: vaak moet je er een stuk voor rijden

9. Vier je leuke kinderfeestjes in een echt kasteel

Je voor een dag ridder of jonkvrouw voelen, dat kan op een kasteel! Zo hebben wij tijdens een kinderfeestje een keer een kinder rondleiding geboekt op kasteel De Haar.

Sindsdien weten mijn kinderen dus waar de pinnen op de muur van de herenslaapkamer voor zijn. Nu ik er weer aan terugdenk, was dit een erg leuk kinderfeestje.

Na de rondleiding aten we pannenkoeken op locatie. Geen rommel thuis en de kinderen kwamen met mooie verhalen thuis.

 • Voordeel: geen rommel in huis
 • Nadeel: is er eigenlijk niet 😉

10. Kinderfeestje op de boerderij

Leuk voor de jongste kinderen: spelletjes doen op de boerderij. Dieren eten geven, ravotten in de hooiberg, kaas maken. Trek de kinderen een stel laarzen aan en ze hoeven zich geen zorgen te maken over vieze schoenen!

 • Voordeel: lekker afwisselend, ze kunnen energie kwijt, vaak in de buurt
 • Nadeel: geen

11. Escape room als een van de leuke kinderfeestjes

Grote kinderen (vanaf een jaar of 10) vinden dit een geweldig verjaardagsfeestje. Althans, mijn oudste zoon kwam stuiterend thuis nadat hij met een kinderfeestje naar een escape room was geweest.

We waren boeven en moesten ontsnappen door raadsels op te lossen.

Keispannend mama, want de deurknop ging een keer vanzelf rammelen!’, aldus mijn pre-puber. Nu wil hij zelf ook zo’n feestje…’of een VR-feestje mam!’.

 • Voordeel: stoer
 • Nadeel: beetje prijzig misschien

Lees ook: Wat als jouw kind niet uitgenodigd wordt voor de kinderfeestjes?

Welk kinderfeestje voor mijn 7-jarige jongen?

Inmiddels hebben we toch alvast een kinderfeestje geboekt. Je zult het niet geloven, maar van alle leuke kinderfeestjes hebben ‘we’ gekozen voor een indoor speelparadijs.

Inderdaad, die optie waar ik niet zoveel zin in had. Maar goed, na twee jaar zeuren geef ik toe. ‘Vooruit, het is jouw verjaardagsfeestje’, denk ik dan.

Kan dat in ieder geval van zijn wensenlijst geschrapt worden. En hoef ik het nooit, nooit, nooit meer te doen! Want dat is bij ons wel een ongeschreven regel: per kind heb je nooit twee keer hetzelfde kinderfeestje.

Ach… en misschien valt het wel mee… En nu bedenk ik me dat een lego kinderfeestje misschien ook nog wel leuk was geweest!

Heb je trouwens een meisje? Dan heeft Esmee nog leuke tips voor een leuk kinderfeestje voor meiden!

Welke van deze leuke kinderfeestjes zou jij nog graag eens met je kind vieren?

4 gedachten over “11 x leuke kinderfeestjes voor een 7-jarige: welk feestje kies jij?”

 1. Tip voor een creatief kinderfeestje voor een jongen: met mijn zoontje hebben we vorig jaar (op locatie) een timmerworkshop gedaan. Superleuk. Ze gingen allemaal met een eigen getimmerd kunstwerk naar huis.

 2. Avatar foto
  Hadassa Lok

  Zo’n reptielenfeestje lijkt mij ook geweldig!
  Nog een stoere variant van een creatief feestje: zelf houten robots maken met bouwpakketten! VanStoerHout biedt dit aan.

  1. Hi Henriet, als je even googled dan kan je kijken of er bij jullie een bedrijf in de buurt zit waar je terecht kan. Zoek bv op reptielenfeestje, dan komen er een aantal bedrijven naar voren. Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven