Leuke kledingwinkels vinden door offline en online shoppen te combineren met Findur!

Je wilt nog even snel een nieuwe winterjas kopen, maar je hebt geen zin om uren door de stad te slenteren, ook al zijn er nog zo veel leuke kledingwinkels. Je weet eigenlijk al wat je ongeveer wilt, maar wil toch ook graag de jas even passen. Herkenbaar? Dan is de nieuwe app Findur iets voor jou!

De app combineert het overzicht van online shoppen met het plezier van winkelen in de stad. YEAH! Het werkt heel erg simpel (je zou denken dat het door een vrouw bedacht is 😉 ). Je stelt in waar je wilt gaan winkelen en vervolgens laat de app je alle kleding zien die daar op dit moment in de winkels ligt. Als een soort Tinder swipe je vervolgens door het aanbod en kun je je favoriete items bewaren op je wishlist. Daarna wijst hij je ook nog eens de snelste route naar de winkel, zodat je het artikel meteen kunt gaan passen. Natuurlijk kan je ook selecties maken, ik vertel je hieronder meer over de mogelijkheden.

leuke kledingwinkels vinden, app findur

Nieuwe leuke kledingwinkels ontdekken

Met Findur ga je niet alleen goed voorbereid op pad, ook tijdens het winkelen word je verrast. Zo beland je met de app juíst ook in winkels die je normaal helemaal niet zou binnenlopen, vanwege hun etalage bijvoorbeeld. Ik weet niet of je dat herkent, maar ik ‘scan’ zelf de etalages. Ziet die er niet goed za uit naar mijn zin, of zie ik niets hangen wat mijn aandacht trekt? Dan loop ik door. Terwijl ze binnen misschien best wat leuks hebben hangen, of sterker nog… eigenlijk precies dat item waar ik naar op zoek ben! Zonde!

Lees ook:  Bespaartips kleding, 6 tips die je portemonnee een handje helpen

Swipen op de bank

Even niets te doen ’s avonds? Natuurlijk kan je facebooken of maar wat rond googlen, maar het is ook erg leuk om gewoon lekker op de bank door Findur te swipen. Zo is iedere swipe weer een surprise. Pas wel op, het risico bestaat dat je je telefoon aan de oplader moet leggen terwijl als je ook maar een beetje verslavingsgevoelig bent 😉 .  Weet je nog niet precies wat je wilt, geen probleem! Je laat jezelf gewoon inspireren door de app. Zo kun je de avond van te voren al op je gemak de leuke kledingwinkels ontdekken en je winkelroute uitstippelen.leuke kledingwinkels vinden

De app Findur

De app telt inmiddels al 1000 winkels en is in bijna iedere stad in Nederland al te gebruiken. Eindhoven is echter wel de echte uitblinker met 22 winkels in het centrum. Niet zo gek, want de studenten die deze app hebben ontwikkeld zien Eindhoven zo ongeveer als hun thuisbasis. De winkels variëren van bekende ketens als de Bijenkorf, WE Fashion, vanHaren en Hunkemöller tot kleinere boetiekjes (op dit moment alleen in Eindhoven).

De app maakt géén onderscheid tussen grote ketens en kleine boetiekjes. Al het aanbod is even zichtbaar en in totaal vind je in Eindhoven al zo’n ruim 15.000 artikelen. Waarvan bijna 4000 in mijn maten. Genoeg te swipen dus!

Handig: Je hoeft ook niet bang te zijn dat het item ergens anders in de stad goedkoper is, de app laat namelijk automatisch de goedkoopste zien!

Findur is pas net op dreef en de komende tijd zullen er nog veel meer winkels bij gaan komen. Daarnaast zal de app onder andere worden uitgebreid met kinderkleding. Zeker het volgen waard dus!

Lees ook: Kleding mooi houden? Wij geven je 3 bijzondere lifehacks! 

Maar waarom hebben ze Findur nu bedacht ?

Het doel van Findur is om het gat te dichten tussen webshops en de fysieke winkelstraat. De app is ontwikkeld door studenten van de Technische Universiteit Eindhoven naar aanleiding van hun onderzoek naar ‘de winkel van de toekomst’.

Hieruit bleek dat veel mensen online oriënteren voordat ze naar de stad gaan, maar het beoogde product vervolgens vaak niet kunnen vinden. Door winkels te laten samenwerken binnen een platform, proberen ze dit probleem op te lossen en willen ze de stad aantrekkelijker maken.

Een mooi initiatief vind ik, want al die lege winkelstraten, dat is ook niks.

https://youtu.be/fVxYbTvrPsY

Efficiënt shoppen, een app voor mannen dus?

Het idee is inderdaad begonnen als een app gericht op mannen. Al snel kregen de makers echter commentaar van veel dames: “ook voor ons hoeft winkelen niet altijd een hele dag uit te zijn”. En zeg nou zelf, ook drukke moeders hebben niet altijd zin en tijd om een hele dag te gaan winkelen, toch? En heb ik wel een keer de hele dag tijd, dan nog kijk ik liever in leuke kledingwinkels die naar mijn smaak zijn, zodat ik ook tijd over hou voor een gezellige lunch en een lekkere cappuccino ;).

Net als bij online shoppen kun je in de app bij deze leuke kledingwinkels gebruik maken van filters. Zo kun je heel doelgericht gaan winkelen en bespaart het je een hoop zoektijd. Ik zocht bijvoorbeeld op een ‘blauw jasje’ maat ‘m’, en de app gaf me er al zo’n 70 in Eindhoven. In je persoonlijke profiel stel je eenmalig je maten in, zodat je enkel items ziet die ook echt relevant zijn voor jou.

Tip: Mocht je man nou niet zo van shoppen houden, stel dan voor hem vast een leuke wishlist samen. Zo hoeft hij het alleen nog maar te gaan passen en kunnen jullie de rest van de middag lekker besteden op het terras 😉 .

Je vindt de Findur app in de itunes store en in de Google Play store

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven