Hoe echt ben jij op social media? Maak een leuke profielfoto!

Tuurlijk! Als je op social media zit, dan wil je ook graag een leuke profielfoto. Iedereen doet zijn best om er goed uit te zien. Dat snap ik, en daar is ook niets is mee. Maar lastig blijft het wel om onderscheid te maken tussen echt, en wat minder echt 😉 .

Leuke profielfoto met de camera

Ik kom hierop omdat ik sinds gisteren een nieuwe telefoon heb. Woopwoop. Ik moet alles weer even kennen, maar ben al behoorlijk blij met mijn Huawei P8. Mooie grote telefoon, goede camera, lekker vlug, blablabla. Maar ik schrijf dit stuk niet om de Huawei te promoten 😉 . Nee, tijdens het kennismaken met mijn nieuwe maatje stuit ik natúúrlijk op de camera, niet geheel onbelangrijk voor mij en mijn blog.

En laat ik daar nu volkomen door verrast worden. Buiten het feit dat de camera mooie foto’s maakt, zitten er ook wat extra functionaliteiten in. Je kan makkelijk standaard een filter gebruiken om bijvoorbeeld al je foto’s eenzelfde look and feel te geven, maar er zit ook een ‘schoonheidsschuifje’ op. Een schuifje waarmee ik met een schaal van 0-10 zelf kan bepalen hoe mooi ik mezelf wil maken voor de foto. Nu schreef ik een tijd geleden al eens een blog over de gefotoshopte schoolfoto van mijn dochter. De blog ging viral en ontketende een ware rel op facebook met voor- en tegenstanders. Natuurlijk moest ik daar met dit schoonheidsschuifje weer direct aan terugdenken!

Want hoe makkelijk wordt het om een leuke profielfoto te maken, of je hele instagram account ‘vol’ te gooien met foto’s waar de echtheid niet meer in te onderscheiden is? Ik zal je voor de grap eens een aantal foto’s laten zien. Alledrie gemaakt met één druk op de knop. Eentje, gewoon zoals ik ben (in vol ornaat, met alle rimpeltjes 😉 ), eentje op de middelste stand en eentje waarin ik volgens het schoonheidsideaal op mijn best zou zijn, in ieder geval met deze camera.

leuke profielfoto

Ik ben zelf verbaasd wat een druk op de knop kan doen met je. Als ik de foto’s even goed bekijk dan schrik ik van de eerste foto (standje 0, gewoon zoals ik ben) 😀 , wat een rimpels zeg! Standje 5 ziet er wel redelijk uit, en standje 10 voelt als een soort van Linda de Mol poging 😛 . Bizar. Het zijn overigens 3 verschillende foto’s. Je kan niet achteraf bepalen of je een foto wilt bijwerken, je moet van te voren de stand beslissen.

Vertel eens, zou jij je laten verleiden om zo een leuke profielfoto te maken, of alle foto’s die je überhaupt maakt, automatisch te veranderen? Of blijf jij zuinig op jezelf en laat je jezelf zien zoals je bent?

6 gedachten over “Hoe echt ben jij op social media? Maak een leuke profielfoto!”

  1. Ik laat mezelf zien hoe ik ben, het enige dat ik aanpas islam de helderheid. Wel raar dat dit soort standen tegenwoordig standaard op je telefoon zit.

  2. Plastic fantastic baby! Hahaha er is niets mis met het mooier maken van jezelf. De een doet het met make-up. Ik bewerk m’n foto’s. Simple as that.

  3. Jeetje, inderdaad! Zelf heb foto’s van kindervoeten… geen gezichten, heb er nooit over nagedacht.
    Zou denk ik gewoon de natuurlijke ik, met alle oneffenheden 😉

  4. Het is eigenlijk bizar wat er tegenwoordig mogelijk is 🙂 Ik werk oneffenheden bij mezelf nooit weg op foto’s, ik gooi er vaak wel een filtertje overheen en speelt een beetje met het licht om de foto iets aantrekkelijker te maken.

  5. Heb dezelfde telefoon en ik gebruik m heel soms op 3-4 haha maar dan wel voor een profielfoto op fb bijv. Verder nergens voor. Heb m voor de gein eens op 10 gezet, jeeeeeeeeeee plastic fantastic leek het wel hahahaha. Ik ben vooral ook erg blij met de andere knop, de bolletjes rechts onderin waarbij je kan kiezen uit verschillende belichting 😀 die gebruik ik wel vaak voor foto’s van de kids enzo 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven