Er zijn volop leuke sporten, maar er is er één waarvoor ik van de bank kom

Sporten… ik hou er niet zo van. Niet dat ik lui ben of er geen energie voor heb, maar het feit dat ik ’s avonds eindelijk rustig op de bank zit met een kopje koffie en er dan weer uit moet om naar de sportschool te gaan. Nee, daar hou ik niet van. Tel daar bij op dat ik me nooit zo op mijn gemak voel in de sportschool en dan is het gevoel compleet. Het gebrek zit hem natuurlijk niet in de leuke sporten die er allemaal zijn, want er is keus genoeg, maar gewoon niet voor mij. Of toch wel?

leuke sporten

Voor welke leuke sporten kom ik van de bank af?

Ik krijg altijd zo’n Jane Fonda visioen bij de sportschool. Misschien voor sommigen ook een heel herkenbaar gevoel. Zo’n gevoel dat je een pakje, hoog uitgesneden tot je oren, moet aantrekken. Anders hoor je er niet tussen. Onzin natuurlijk, maar toch. Bij mij speelt dat wel mee.

Skeeleren gaat dan nog wel

Ondanks alle (nergens op slaande) bezwaren heb ik eigenlijk toch wel altijd gesport. Met tussenpozen, ik geef het eerlijk toe. Ik heb vroeger aan badminton gedaan, heb een blauwe maandag op meisjesvoetbal gezeten, heb jaren gezwoegd in de fitnessruimte en heb geprobeerd om hard te lopen. Echt leuke sporten vind ik dat echter niet 🙁 . Sinds kort heb ik skeelers en dat vind ik wel leuk om te doen. Samen met mijn dochter over het fietspad racen en het mooie daarvan is dat ik het beter vol hou dan joggen. Ik heb zelfs nog adem over aan het einde van de rit, dus dat is helemaal positief.

De leuke sporten dichtbij huis; Zumba

Maar toch, ik wilde echt weer gaan sporten. Ik wist dat het weer tijd werd en impulsief heb ik me een paar weken geleden samen met een vriendin aangemeld voor een proefles Zumba. Terwijl ik ooit voor mezelf heb gezworen dat ik niet het type ben voor dit, steps of aerobics. Ik ben namelijk een drama op het gebied van danspasjes onthouden! Maar ook dat was geen excuus en doodzenuwachtig gingen we op weg, naar onze proefles Zumba. Bij ons in de wijk, dus geen excuus mogelijk dat mijn band lek was of dat ik moest krabben… want ik kon het lopen.

Aanstekelijke muziek

Terwijl we aankwamen, hoorde ik de muziek al tegemoet komen en ongewild begonnen mijn voeten al te bewegen. Het kon ook niet anders dan meedeinen op het ritme, want het was gewoon aanstekelijke muziek! Steeds zenuwachtiger meldden we ons bij de “juf” en haar enthousiasme trok ons over de streep! Het feit dat ze vrolijk riep dat we naast haar op het podium mochten staan, negeerde ik gemakshalve maar even. Maar ze stelde ons op ons gemak en haar aanstekelijkheid trok ons over de streep! Mijn vriendin en ik keken elkaar aan en we wisten van elkaar wat we dachten. Dit gaat goed komen!

Geen opgedirkte strakke lijven

Ondertussen begonnen zo’n vrouw of dertig langzaam binnen te druppelen en ik voelde me steeds meer op mijn gemak. Niets geen opgedirkte, strak in het lijf zittende, met een tot op de heupen uitgesneden, aan het lijf geplakte sportpakpoppetjes. Nee, gewone moeders, huisvrouwen en meiden van alle leeftijden. Gezellig, spontaan, leuk en vooral normaal!!

Het eerste wat de “juf”deed, was ons voorstellen aan de groep en vertellen dat er geen fouten konden worden gemaakt. Het ging niet om de pasjes, maar om de lol die we erin zouden hebben! En dat hebben we gehad! Wat een toples, wat een enthousiasme, wat een aanstekelijkheid! Het uur vloog voorbij en die avond hebben we ons gelijk aangemeld om iedere week te komen. En ondanks dat ik eigenlijk gewoon aan het dansen was met wat extra oefeningen, voelde ik de volgende dag mijn spieren behoorlijk.

Afspraken afzeggen voor de sportschool

Dit is sporten zoals ik het leuk vind. Nog nooit eerder heb ik dat meegemaakt, nog nooit eerder heb ik afspraken afgezegd omdat ik echt naar sport wil. Nog nooit eerder ben ik fluitend naar de sportschool toegegaan. Waarom? Waarschijnlijk vanwege de muziek, de positieve energie en de zwoele bewegingen, maar met name door de superleuke en enthousiaste manier waarop er les wordt gegeven en de gezelligheid van de groep!

Lieve juffen van Funkyfit, bedankt voor jullie enthousiasme iedere week! Echt helemaal geweldig zijn jullie en iedereen mag dat weten!

Voor welke leuke sporten wil jij nog wel van de bank af komen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven