Leuke tuin ideeën om met het hele gezin mee aan de slag te gaan

We zitten nu al weer een aardige poos thuis met zijn allen. Lukt het jou nog om het gezellig te houden? Of komen de muren én de kids inmiddels behoorlijk op je af? Zeker nu de lente zich echt van haar beste kant laat zien is de verleiding groot om lekker naar buiten te gaan. Om van de zon te kunnen genieten, hebben we wat leuke tuin ideeën voor je op een rijtje gezet. Want een fijn buitenproject kunnen jullie nu waarschijnlijk wel gebruiken, en je hoeft er dus niet voor weg! Afgezien van een snel tripje naar het tuincentrum misschien maar ook dat kan gewoon als je maar je gezond verstand gebruikt.

Met deze tuin ideeën is het volop genieten in je tuin!

Wie had ooit gedacht dat onze kinderen zo graag weer naar school zouden wilden? En wij naar het werk, niet te vergeten! De eerste week was het nog wel gezellig, zo’n spontaan ingelaste vakantie. Maar inmiddels zou iedereen het fijn vinden als weer terug naar normaal kunnen gaan. We missen het normale leven en vooral de mensen die daarbij horen. Het zal echter nog even duren voordat alles weer is zoals we gewend zijn. Maar één ding is een feit… van je tuin opknappen word iedereen gelukkig! In de tuin werken is niet alleen goed voor de tuin zelf, maar ook voor je hoofd. Daarnaast zijn het leuke projecten om met het hele gezin aan te pakken.

Even de zinnen verzetten? Bekijk dan onderstaande leuke tuin ideeën maar eens. Want leuke tuin ideeën zijn er genoeg, en een project in de achtertuin is een prima manier om de tijd die je nu over hebt aan te besteden! Zeker nu het zonnetje lekker schijnt. En je creëert meteen meer leven in je tuin. Heb je ‘alleen’ een balkon? No worries: ook daar kan je lekker mee aan de slag als je je balkon wilt opknappen!

Leuke tuin ideeën: wel naar buiten, niet weg van huis

Bron: Pinterest

Ga met plantenbakken aan de slag

Een inkoppertje misschien, dat je met plantenbakken aan de slag kan. Dat snap ik. Maar we bedoelen hier geen ‘gewone’ plantenbakken natuurlijk. Wil je echt een eyecatcher maken in je tuin, dan ga je met dit soort hardhouten plantenbakken aan de slag. Je kan ze gebruiken als prachtige afscheiding in je tuin met bijvoorbeeld je terras, maar ook tegen een muur misstaan ze absoluut niet. Ook leuk; combineer deze moderne houten plantenbakken bijvoorbeeld met een stukje terras in dezelfde stijl. leuke ideeën voor in je tuin hè! Onderstaande is weliswaar op een dakterras, maar dat kan natuurlijk ook in je tuin zo gecombineerd worden waardoor je één geheel maakt. Als je er ook nog eens planten voor bijen in zet, help je de natuur helemaal een beetje mee!

Houd jij van een natuurlijke uitstraling in de tuin? Dan kan je ook voor rotan plantenbakken gaan. Dit materiaal zorgt voor een rustige én natuurlijke look.

Bron: Pinterest

Graaf samen een vijver

Ga je liever voor een groot project omdat je nu toch voldoende tijd over hebt? Zeker nu de kids meer dan genoeg tijd hebben om mee te helpen met het graafwerk is een vijver een goed idee.

Bron: Pinterest

Denk goed na over de vorm van de vijver die je wilt aanleggen. Zeker wanneer je voor een kleinere vijver gaat is het aan te raden voor een voorgevormde bak te gaan. En vergeet niet te zorgen voor een pompsysteem dat het water in beweging houdt… zodat je het water helder houdt en de muggen op afstand. Stiekem toch geen zin in al dat graafwerk? Dan kan je in een oude teil ook heel gemakkelijk een mini-vijver aanleggen!

Bron: Pinterest

Leuke ideeën om je eigen moes- of kruidentuin te starten

Misschien zie je jezelf pas je eigen moestuin gaan runnen als je zelf opa of oma bent, maar waarom zo lang wachten? Je hebt nu misschien juist wel de tijd. En bovendien is het ontzettend leuk én leerzaam voor de kinderen. Konden ze ook zo genieten van de moestuin acties van supermarkten? Dan zal dit vast een van hun favoriete leuke tuin ideeën zijn.

Bron: Pinterest

Koop bijvoorbeeld zo’n één meter moestuinbak om mee te starten, dan kan je eerst een beetje oefenen voordat je het groots aanpakt, of gebruik een pallet als je liever een staand moestuintje start!

Maak je eigen waterput

Laat ik eerst even duidelijk zijn over het feit dat het geen echte waterput hoeft te zijn, dat scheelt alweer. Maar hoe leuk is het om een zogenaamde waterput in je tuin te hebben om die vervolgens mooi aan te planten? Je kan deze waterput bijvoorbeeld volgooien met voorjaarsbloemen, of je houdt hem echt als apart tuintje voor een van je kinderen. Zeker weten dat ze meer interesse in tuinieren krijgen. Zo heeft Lotte onze waterput ter beschikking gekregen… alleen de voorjaarsboemen zijn een beetje uitgebloeid. Tijd voor wat anders leuks erin.

Heb je nog een hoekje of strookje tuin over? Ga met deze toffe leuke tuin ideeën aan de slag, verzet je zinnen en geniet daarna volop.

Bron: Pinterest

 

Bron: Pinterest

Maak een fleurige border

Een ideaal project als je tuin verder al behoorlijk ‘af’ is: leg een fleurige border aan. Het enige dat je nodig hebt is een klein strookje – en wat mooie beplanting natuurlijk. Bovenstaande tuin ideeën vonden we op Pinterest die altijd leuke inspiratie geeft natuurlijk. Maar stel nu dat je geen echte border hebt, dan kan je dus heel mooi met bloembakken aan de slag zoals je op de rechtse foto ziet. Ik vind het prachtig. Nu lijkt dit me uit beton opgebouwd ofzo, maar ik ga zelf met de witte polyester plantenbakken aan de slag die ik bij Godu vandaan heb. Ik heb ze nu voor de jacuzzi neergezet en wil er iets van pampasgrassen ofzo in zetten. Lijkt me zo mooi als die straks in bloei staan, denk je niet? Of zou ik ze juist om de hoek heen zetten, wat vind jij?

Zoals je ziet moet er nog wel wat meer gebeuren onder onze overkapping (het plafond is nog niet af en de muur moet nog geschilderd), en moet het gras nog aangesloten worden op het terras. Maar stap voor stap komen we een heel eind 😉 .

Zo zijn bloembakken ook gaaf, met een bankje ertussen! Bron: Pinterest

Zet je huisdier in het zonnetje

Niet alleen wij mensen kunnen ontzettend genieten van dat lekkere lenteweer. Dat geldt voor onze huisdieren natuurlijk ook! Heb je in de tuin niet veel meer te doen dan zijn er ook leuke ideeën voor je huisdieren. Natuurlijk wordt het lastig als je vissen hebt (tenzij je ons vijver idee ter harte hebt genomen). Maar voor je cavia’s of konijnen kan je wel een leuk plekje in de tuin inrichten!

Voor inspiratie kan je bovenstaand Pinterest idee bekijken. Jaja, misschien dat bovenstaand project een klein beetje uit de hand is gelopen… Maar reken maar dat jullie knappe knager ook wel in zo’n paradijsje wil wonen! Zorg in ieder geval voor genoeg knabbelmateriaal. Ook is het fijn als ze lekker kunnen graven, en door tunnels kunnen kruipen. Zorg er ook altijd voor dat je cavia of konijn een veilig plekje heeft om in weg te kruipen. En natuurlijk dat de ren goed afgesloten is!

Maak zelf een nieuwe plant; planten vermeerderen diy

Wist je dat je voor nieuwe planten vaak helemaal niet naar het tuincentrum hoeft? In ieder geval niet als je in de tuin al wat planten hebt staan. Dan kan je namelijk helemaal zélf een nieuwe plant maken! En dus mag het niet ontbreken in ons lijstje met leuke ideeën voor in de tuin: planten vermeerderen. Het is heel gemakkelijk: knip gewoon een zijtakje af van de plant en zet dat in water. Bij heel veel planten zullen zich dan vanzelf wortels gaan vormen. Dat kan eventjes duren, maar dan krijgen de kinderen meteen een lesje geduld. Bij kamerplanten werkt het trouwens ook!

Psst… We hebben ook nog een overzichtje met handige tuin gadgets voor je op een rijtje gezet. Zo wordt het helemaal genieten in jullie groene paradijsje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven