Leuke verpakkingen voor kinderen verboden; kan dat niet anders?

Het is zover. De tabakswaren liggen achter slot en grendel, en een fles wijn kopen met je peuter in het karretje is er niet meer bij. En nu worden onze kinderen nog een keer ‘beschermd’ door de overheid. Leuke verpakkingen voor kinderen worden verboden. Say goodbye to de Dora Koekjes en K3 lolly’s.

kinderhelden op ongezonde voeding

Op zich denk ik dat weinig ouders er problemen mee zullen hebben. Net als ik trouwens. Het scheelt je misschien weer wat gezeur tijdens het boodschappen doen. Aan de andere kant: als leuke verpakkingen voor kinderen werken, waarom draaien we het dan niet om? Ik heb een beter idee.

Het paradijs op (kinder)ooghoogte

Aan de reacties op Facebook te lezen (van alle meelevende papa’s en mama’s) waren er weinig mensen op tegen. Wel vragen veel mensen zich af: is dit nou de oplossing? Het snoep wordt in de supermarkt bewust nog steeds op kinder-ooghoogte opgesteld. En is het trouwens sowieso niet gewoon een kwestie van ‘nee’ zeggen als ouder? Is het wel de taak van de regering, of de supermarkt, om jouw kind van het snoepen af te houden?

Wat vind jij? Heeft het zin om leuke verpakkingen voor kinderen te verbieden? Of is het juist totale onzin?

Leuke verpakkingen voor kinderen: daar kunnen we wat mee!

De trucjes van de marketing werken uitermate goed bij onze kids. Laten we daar gewoon eerlijk over wezen. Dat is al eeuwenlang zo: stop ergens stickers, een flippo, of voetbalplaatjes bij… En onze kinderen staan in het gelid opgesteld achter een dranghek bij de lokale Appie. Zet een Spongebob op je verpakking, en de kinderen willen het hebben.

Als leuke verpakkingen voor kinderen op die manier werken, waarom draaien we het dan niet om? We hebben het verboden op alles wat ongezond is. Laten we dan nu massaal K3 plaatjes en Dora’s op de snoeptomaatjes en de broccoli zetten. En hee, doe eens gek: pak meteen de spruitjes mee. Als we ze dan printen op papieren zakken in plaats van de plastic rommel die we nu verplicht in moeten slaan, zetten we meteen een stapje richting een betere wereld. Wie is er voor?

Plastic in verzorgingsproducten? Hou eens op!

Ouders en wijzer

Het blijft wat mij betreft aan jou als ouder wat je doet met het gezeur van je kind. Zolang je niet al te vaak toegeeft, zal het vast wel loslopen. Jullie zijn ouders en wijzer! En de grote mensen laten zich toch niet misleiden door leuke verpakkingen voor kinderen? Tenzij ze je de oren van je hoofd gaan zeuren om spruitjes, natuurlijk. In dat geval zou ik zeggen: gewoon aan toegeven 😉 .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven