De leukste kattenspeeltjes voor vermaak én tegen krabben!

Regelmatig mag ik iets testen voor onze hond, krijgt hij bijvoorbeeld een Snuffelbox of heb ik weer lekkere botten gehaald voor hem. Maar nog niet eerder dacht ik eraan om ook onze katten eens te verwennen. Natuurlijk krijgen ze naast hun kattenbrokjes ook wel eens wat lekkers, maar verder zijn ze ook veel buiten dus ik stond er niet zo bij stil dat de leukste kattenspeeltjes in huis misschien ook wel geinig zijn. Totdat ik van Kattenveertjes een toffe box kreeg om te reviewen. En nu hebben onze 3 poezen naast een heerlijk buitenleven, ook een heerlijk binnenleven, haha. Daarnaast heb ik de oplossing gevonden voor het scherpen van de nageltjes van onze poezen, lees maar verder!

leukste kattenspeeltjes van Kattenveertjes

Wat zijn nu de leukste kattenspeeltjes?

Dat is op zich best een uitzoekwerkje vind ik. Nu is natuurlijk niet iedere poes hetzelfde, en zijn er heel veel leuke kattenspeeltjes op de markt, maar door de doos van Kattenveertjes heb ik wel een beter idee over wat ze nu leuk vinden en waar ze niet naar omkijken. Heel handig dus. Eerst even wat meer informatie over Kattenveertjes zelf.

Wat is Kattenveertjes?

Kattenveertjes is hét adres waar je terecht kan voor alles voor jouw lieve viervoeter. Van speeltjes tot aan kattenmanden en van meubelrollers (onmisbaar) tot aan leuke krabpalen en dus de leukste kattenspeeltjes, waaronder de veertjes waar de webshop naar vernoemd is. Ook voor voer en verzorging kan je overigens hier terecht.

Naast dat je losse kattenspeeltjes kan bestellen, heb je ook de mogelijkheid om voor een box vol met de leukste kattenspeeltjes te kiezen. Goed idee vind ik zelf, want zo heb je vanalles in huis en kan je zo nu en dan ook wat wisselen. Zo heb je bijvoorbeeld een Kittenpakket, de Seizoenbox en een Mystery box. De boxen zijn los te bestellen, voor je eigen poezen of om cadeau te doen bijvoorbeeld. Maar je kan ook een abonnement afnemen als je dat fijner vindt.

Afijn, omdat ik niet kon kiezen heb ik eigenaresse Marscha gevraagd of ze voor mij een box wilde samenstellen. Zo werden niet alleen onze poezen maar ook ikzelf verrast, haha. Maar terug naar de speeltjes voor de leukste poezen, namelijk die van ons 😉 .

Onze poezen maken voor het eerst kennis met de kattenspeeltjes!

Bewegende speeltjes voor je kat

Katten zijn jagers en dol op alles wat beweegt. Het is dan ook heel leuk om kattenspeeltjes in huis te hebben die uit zichzelf bewegen. Of die je zelf kan laten bewegen. Een topper in het assortiment van de leukste kattenspeeltjes die we inmiddels in huis hebben is toch wel de verenstok. Deze vinden alledrie onze poezen (mama en twee dochters) super leuk. Het leukste van dit speeltje vind ik dat je ook daadwerkelijk zelf met je katten speelt. Heel eerlijk gezegd… dat deed ik niet zoveel. Maar nu pak ik nogal snel even de verenstok erbij om ze te triggeren. Langzaam heen en weer gaan en dan versnellen. Dat vinden ze leuk. En dan kijken wie er sneller is natuurlijk. Zij of ik. Meestal winnen zij het 😉 .

Ik heb ook zo’n bewegende vis voor de poezen. Ook die vinden ze leuk, maar in het begin nog wel stiekem een beetje eng. En ik moet ermee uitkijken dat ik deze niet op de grond laat liggen, want ook de hond vindt hem leuk. Alleen alles wat de hond leuk vindt wordt gesloopt, dus dat is minder handig.

Een simpele papieren zak

Denk jij dat je altijd kattenspeeltjes moet kopen om je poes de leukste momenten te bezorgen? Dat is niet waar hoor. Een simpele papieren zak of een kleine kartonnen doos doen ook wonderen. Weliswaar wordt met een doos niet veel gespeeld en wordt er vooral in gelegen, maar leuk vinden ze het wel. De papieren zak is overigens wel meer als speeltje in trek. Erin en eruit schieten vinden ze leuk. Of snel omdraaien in de papieren zak. Het is vooral het gekraak waar ze volgens mij blij van worden, haha.

Samen spelen toen ze nog kittens waren

Een andere poes 😉

Heb je al een oudere poes in huis, dan zal deze misschien wel even moeten wennen als er een nieuwe poes of een jonge kitten bij komt. Maar normaal gesproken vinden poezen het heerlijk om gezelschap te hebben als ze aan elkaar gewend zijn. Ze kunnen lekker samen spelen (check de video hierboven van onze kittens), maar ook fijn samen slapen.

leukste kattenspeeltjes

Eenvoudige kattenveertjes

Ook eenvoudige kattenveertjes en bonks doen de truc. Deze bewegen weliswaar niet uit zichzelf, maar even er tegenaan slaan met het pootje en de veer verspringt alweer een stuk. En dan is het direct leuk natuurlijk. Je hebt de kattenveertjes in verschillende maten trouwens. Grootste nadeel van deze leuke kattenspeeltjes is dat ze snel onder de bank terecht komen en dan krijg ik ze er niet makkelijk meer onderuit.

Kattenkruid in een muisje en in de krabmat

Een van de andere favorieten van onze poezen is een muisje (of iets dergelijks) gevuld met kattenkruid. Er zijn genoeg van die kleine pluche beestjes te krijgen die je open kan maken en kan vullen met kattenkruid. Dat vinden ze zo ontzettend lekker! Het lijkt wel of ze dan een beetje high worden, of helemaal verliefd! Ze beginnen dan echt een beetje te ‘vrijen’ met het muisje. Er overheen wrijven met hoofdje en hals bijvoorbeeld, maar ook pakken ze het muisje vast en rollen ze op hun rug met het muisje stevig tegen zich aangeklemd. Zo schattig!

Best thing ever… de kartonnen krabmat is echt een uitkomt hier in huis!

Kattenkruid is eigenlijk onmisbaar voor onze poezen. Ze vinden dit zo fijn ruiken. Ik gebruik het ook voor de kartonnen krabmat die ik van Kattenveertjes heb gekregen. Een ideaal ding, want deze zorgt ervoor dat de bank veel minder in trek is bij de poezen. In de kartonnen krabmat strooi ik wat kattenkruid en alledrie gaan ze er graag op zitten om de nagels te scherpen. Er blijft wat losgetrokken karton op de vloer achter, maar dat is na een stofzuigerrondje zo weer weg!

De laserpen

Een toppertje eersteklas is ook de laserpen. Hoeveel katten ik daar niet achteraan heb zien jagen. Te leuk! Ook die van ons kunnen een klein spelletje met de laserpen wel waarderen.

Nog meer leuke kattenspeeltjes

Uiteraard is er nog veel meer op de markt dat leuk is voor katten. Helaas kunnen wij niet alles neerleggen vanwege Ca$h, onze hond. Hij vind de kattenspeeltjes ook het leukste om mee te spelen, maar maakt zoals gezegd nogal makkelijk wat kapot. Balletjes en dergelijke heb ik dan ook niet liggen voor de poezen. Ik zou nog wel een keertje een snackrol willen proberen, maar denk dat die het ook niet lang volhoudt hier. Heb je geen hond in huis dan is zo’n snackrol, of een snuffelmat natuurlijk ook ideaal om wat kattenbrokjes in te verstoppen als bezigheidstherapie!

Waarom zou je kattenspeeltjes in huis halen?

Om te beginnen ben je aan een huisdier begonnen en moet je er ook voor zorgen. Zo simpel is het. Zeker als je een binnenkat hebt is het van belang dat ze zich een beetje kunnen entertainen. De leukste kattenspeeltjes helpen dus tegen verveling en kunnen er zelfs voor zorgen dat je kat niet te dik wordt. Een beetje beweging op zijn tijd is niet alleen voor ons goed, maar ook voor onze huisdieren.

Heb je zelf niet zo’n trek om met je kat te spelen, dan kan je ook kiezen voor kattenspeeltjes waarmee ze zichzelf kunnen vermaken of juist kattenspeeltjes waarbij de kat zijn intelligentie moet gebruiken. Ook dat werkt namelijk tegen verveling. Een kat of poes hoeft niet persé alleen veel te bewegen bij het spelen. Nadenken is ook een vorm van vermaak.

Als laatste kan je er met de leukste kattenspeeltjes voor zorgen dat je kat zich niet alleen vermaakt, maar ook zijn nageltjes onderhoudt. En dat is dan weer goed voor je bank of de gordijnen.

Ben jij een katteneigenaar en heb jij kattenspeeltjes in huis? Welke is dan bij jullie de favoriet? Heb je nog geen speeltjes voor je kat, dan zou ik toch eens bij Kattenveertjes gaan snuffelen voor een groot assortiment aan de leukste kattenspeeltjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven