De leukste paasspelletjes voor een gezellige paasdag

Het is bijna Pasen, dus paasspelletjes verzinnen is een goed idee. Want je wil toch wel lekker bezig zijn met Pasen met de kids. Wat zou je allemaal kunnen doen met Pasen? In deze blog vind je diverse paasspelletjes en -activiteiten om te doen tijdens de Paasdagen. Van paaseieren zoeken tot aan verven en knutselen, maar óók hele toffe paas printables waarmee je uren plezier kan hebben met het hele gezin. Denk bijvoorbeeld aan het spelen van een paasbingo, paas ganzenbord, staartje prik en nog veel meer!

paasspelletjes

14x leuke activiteiten en paasspelletjes

Paaseieren zoeken

Over paaseieren zoeken hoeven we waarschijnlijk weinig te vertellen. Verstop de eitjes en laat de kinderen zoeken! Ben je dat een beetje zat? Dan zou je ook aan andere manieren kunnen denken.

Of laat de kinderen een keer de eieren verstoppen en dat jij moet zoeken. Zeker weten dat ze dat ook weleens heel leuk vinden om te doen. Natuurlijk kan jij ze niet meteen allemaal vinden…

Paashaas knutselen

Een mooie paashaas knutselen kan natuurlijk op veel manieren. Maar eigenlijk hoort het er wel bij, zeker bij kleuters. Op Pinterest kan je heel veel inspiratie opdoen. Met een wc-rol of gewoon uit karton geknipt, zijn mogelijkheden.

Op een groot vel papier een Paashaas maken met gekleurd papier en andere materialen. Of ga lekker creatief met vilt aan de slag!

Leuk paasspelletje: Paasbingo!

Een ander leuk paasspelletje is Paasbingo! Dat is bingo, maar dan met bingokaarten speciaal voor Pasen. De meeste kinderen vinden het spelen van bingo erg leuk, vooral als er ook diverse prijzen zijn om te winnen. En als het dan ook nog eens in thema is, dan wordt het helemaal feest.

We hebben speciaal voor jullie een eigen Paasbingo gemaakt om paasspelletjes te spelen. Deze paasbingo printable bestaat uit 26 unieke kaarten, een vel met omroepkaartjes en een complete uitleg over hoe je de paasbingo leuk kan spelen.

Je bestelt hem (net als de andere leuke paasspelletjes) hieronder.

Pasen
Dit zit er in de verschillende pdf(s):
8 verschillende paasspelletjes 
Paasbingo met 26 unieke bingokaarten
Ganzenbord met opdrachtkaarten
Duidelijke uitleg bij alle pdf’s

8 verschillende paasspelletjes

paas bingokaarten

Menukaart Pasen

We gaan zorgvuldig met je gegevens om

Eieren verven

Eieren verven hoort er zeker wel bij met (voor) Pasen. Je kunt ze ook decoreren met stickertjes. Kies je voor echte eieren of gaat het je meer om het creatieve stukje? Dan zou je ook voor piepschuim eitjes kunnen kiezen die de kinderen zelf mooi kunnen maken om te knutselen voor Pasen.

Groot voordeel is dat de eieren dus Pasen ‘overleven’ en langer gebruikt kunnen worden. Je kunt ze een lintje geven zodat ze in de paastakken kunnen hangen!

Mooie spullen voor de paastakken

Naast deze eitjes kan je ook andere dingen maken om in de paastakken te hangen. Je kunt de eitjes uit karton knippen en mooi maken. Maar een kuikentje of een paashaasje knutselen is uiteraard ook leuk.

Enkel lintjes is de bomen strikken kan eveneens mooi zijn. Uiteraard in mooie, vrolijke kleurtjes voor het echte paasgevoel.

Op stap met je paasspelletje: Hazenspeurtocht

Koop of maak pootafdrukken van de Paashaas en laat de kinderen de route lopen die de pootafdrukken aangeven. Natuurlijk zorg je ervoor dat de tocht langs leuke plekken gaat, waar de kinderen kunnen spelen of misschien kan je het combineren met het vinden van paaseitjes.

Op zoek naar de Paasmand (schat)

Op zoek naar de schat, maar in dit geval is het geen houten kist maar een paasmand. Natuurlijk met schatkaart en allerlei aanwijzingen. Je kunt dit binnen spelen en de tocht door het hele huis laten gaan. Maar dit is uiteraard ook prima te doen in de tuin of nog leuker: door de wijk.

Vraag aan iemand in de buurt of de paasmand veilig in zijn huis of tuin mag staan, zodat anderen er niet stiekem mee vandoor gaan. Geef aanwijzingen door middel van opdrachten of bijvoorbeeld foto’s. Of maak de schatkaart zo gedetailleerd zodat ze daar mee uit de voeten kunnen.

Paasgolf

Heb je ooit geprobeerd om te golfen met een balletje dat niet rond is? Is echt een ramp, want goed kunnen richten is eigenlijk niet te doen. Maar daarmee wel juist heel hilarisch. Koop van die plastic nepeieren en zorg voor golfsticks.

Maak bijvoorbeeld kartonnen dozen met hier en daar gaten erin zodat je een parcours door je kamer of tuin kunt maken. Teken er een paashaas op en je bent helemaal in het paasthema.

En dan maar proberen om de bal de juiste weg af te laten leggen. Voor de allerkleinsten te ingewikkeld, maar voor de groten zeker heel leuk. Je zou de dagen ervoor de kinderen ook al de dozen zelf kunnen laten verven.

Memory spel

Bij een paasspelletje kan je ook denken aan gezelschapsspellen. Maak van karton kaartjes met paasafbeeldingen. Uiteraard van iedere afbeelding twee. En dan speel je het gewone memoryspel. Je kunt het nog leuker maken door niet voor kaartjes te kiezen, maar voor eitjes die je kunt openen.

Van die surprise eieren. Dan kan je kiezen voor kleine dingetjes, bijvoorbeeld verschillende kleurtjes chocolade eitjes, een klein kuikentje en dergelijke. Ook nu zorg je ervoor dat er twee eitjes zijn met hetzelfde voorwerp. Wie onthoudt het beste waar wat inzit?

Die surprise eieren hoef je trouwens niet op te sparen, die kan je gewoon kopen.

Pasen ganzenbord

Paashaasborden

Ganzenborden, maar de gans vervang je door de paashaas. Uiteraard met aangepaste verhaaltjes die bij de paashaas passen. Neem ons paas ganzenbord als uitgangspunt en maak een aangepaste versie op een stuk stevig karton. Je zou als pionnetje natuurlijk een paasei kunnen gebruiken.

Een actief paasspelletje: Eierrace

Leg een ei op een lepel en ieder kind krijgt natuurlijk zo’n lepel. En dan mogen ze met lepel en ei een parcours lopen. Uiteraard moet het ei wel op de lepel blijven liggen. Valt het eraf, dan moeten de kinderen opnieuw beginnen. Wie is het snelst?

Bowlen met paashazen

Verzamel tien grote plastic flessen. Plak op iedere fles een grote kartonnen paashaas. En dan maar lekker bowlen op de gewone manier! Met grote kids bezig? Maak dan iets grappigs van je paasspel.

Misschien kan je een heel groot ei ergens kopen (er zijn hondenballen te koop in de vorm van een ei) en daarmee proberen te bowlen. Omdat de ‘bal’ dan alle kanten uitgaat wordt het wel heel lastig! Wie krijgt het toch voor elkaar? Je kunt dan ook afspreken dat je vijf keer mag gooien, waarbij je mag gooien vanaf het punt waar de bal is komen stil te liggen.

Piñata als paasspelletje

Waarom zou je verschillende tradities niet kunnen combineren? Vul een piñata met paaseitjes! En kleine pakjes is ook een idee om erbij te doen. Om de beurt mogen de kinderen slaan en natuurlijk mogen ze allemaal hun lekkers en cadeautjes pakken als het openbreekt.

Om te voorkomen dat twee kinderen met de buit ervandoor gaan en de kleintjes niks hebben spreek je hier wel wat over af. Dat iedereen bijvoorbeeld één pakje mag pakken en een bepaald aantal eitjes.

Nog een leuk paasspelletje: Paasei dobbelspel

Lekker spelen met een dobbelsteen. Wie komt het snelst bij de finish. Streep steeds het aantal stapjes af die je gegooid hebt. Je kunt een leuke kaart downloaden bij internetwijzer. Of je maakt zelf een plaat met een paasafbeelding, die je verdeelt in heel veel vlakjes. Ieder kind krijgt uiteraard een eigen kaart.

Pdf met printable paasspelletjes

Met onze pdf met paasspelletjes kan je nog meer leuke spelletjes spelen tijdens het paasweekend.

Deze spelletjes zitten allemaal in de paas printable:

  • een leuke paaskleurplaat
  • los een grappige paasrebus op
  • een puntentekening voor pasen
  • een doolhof
  • woordzoeker in paasthema
  • het paaspelletje wortel gooien
  • staartje prik doen met een haasje
  • samen met je kinderen een leuke paasslinger maken.

Hieronder kan je de diverse paas printables bestellen om er met de pasen een toffe middag van te maken!

Pasen
Dit zit er in de verschillende pdf(s):
8 verschillende paasspelletjes 
Paasbingo met 26 unieke bingokaarten
Ganzenbord met opdrachtkaarten
Duidelijke uitleg bij alle pdf’s

8 verschillende paasspelletjes

paas bingokaarten

Menukaart Pasen

We gaan zorgvuldig met je gegevens om

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven