Mijn leven lijkt wel een sprookje; huwelijksaanzoek in Londen

Ik gooi mijn koffer op het opgemaakte bed en trek de vitrage open. Het sneeuwt! ‘Schat, het is bibber de bibber koud.’ Husband kijkt naar mijn schoenen. ‘Die schoenen passen niet bij sneeuw. Je hebt toch wel wat anders meegenomen dan alleen dat?’ ‘Of course, ik kom natuurlijk niet voor het eerst buiten.’

Ik haal mijn snowboots uit de koffer en schop mijn hakken uit. ‘Ta-daaa.’ ‘Wat denk je? Overleef ik zo ons shop-weekend in Londen?’

leven sprookje harrods warenhuis londen

Harrods: warenhuis van mijn dromen

Ik stamp de sneeuw onder mijn schoenen vandaan als ik Harrods binnen loop. Wat is dit toch een waanzinnig mooi en groot shop-walhalla.

Make my day.

Husband komt achter me aan in een snelle looppas en roept dat ik anders nooit zo hard loop. Ik reageer niet want ik kan mijn ogen niet van al het moois afhouden. ‘Schat, doe jij de heren afdeling en ik de vrouwen?’ Ik kan het hem niet aandoen om hem mijn route te laten volgen. Husband kijkt me minachtend aan. ‘Ben ik niet goed genoeg om te adviseren?’

Lees ook: ga je een paar dagen op pad? Neem mini toiletartikelen mee!

Alle Bijenkorfjes op elkaar gestapeld

Harrods is het bekendste warenhuis van Londen en als je in het zeven verdiepingen tellende gebouw loopt, lijkt alles op een sprookje. Het enorme warenhuis beslaat een compleet woonblok en ligt vol met de meest exclusieve merken zoals: Chanel, Gucci, Louis Vuitton en Yves Saint Laurent. Vind je het gek dat ik even de tijd wil nemen om al dit moois in me op te nemen in mijn eigen tempo. Om je een idee te geven hoe groot Harrods is: tel alle verdiepingen van de Bijenkorf in Nederland op en je hebt het totale vloeroppervlakte van Harrods.

Do I make myself clear?

Navigatie vergeten

Om deze hele vloeroppervlakte te kunnen zien, begrijp je dat mijn lichaam een flinke cardio heeft afgelegd. En na een intensieve cardio heeft mijn lichaam voeding nodig. Gelukkig hebben ze hier een horeca-afdeling waar je U tegen zegt. Ik zoek op de bordjes welke kant ik op moet, maar het is hier één groot doolhof. Ik zie door het bos de bomen niet meer.

‘Blijf maar staan,’ beveelt Husband als ik hem aan de telefoon heb. Ik blijf netjes wachten tot Husband mij uit deze benauwde positie komt redden. Daar is hij al: mijn redder in nood. De man van wie ik hou, bij wie ik nog maar een jaar ben en van wie ik nu al weet dat ik voor altijd bij hem wil blijven. Husband, is hij dan nog wel niet, maar de hele week heb ik al een donkerbruin vermoeden dat er iets speelt. Hij is ergens mee bezig…

Mijn leven lijkt wel een sprookje met mijn eigen sprookjesprins

We moeten op tijd terug zijn in het hotel zegt Husband. Hij heeft een restaurant besproken en we moeten ons nog optutten. ‘Aangezien jij je nog tien keer verkleedt, is het beter als we op tijd aan onze opmaak-sessie beginnen. ‘En, gaat hij verder, we moeten een borrel drinken in het hotel. Dat hoort.’

We krijgen bijna ruzie, omdat ik vind dat hij zo overdreven gestrest doet, maar ik bijt mijn tong af om de harmonie te bewaren.

En dan is het zover

Een glas champagne, een toost en een knielende Husband. ‘Wat doe je nou?’ speel ik verbaasd. Sprookjes bestaan niet? Maar dit sprookje gebeurt nu toch echt.

Nu, bijna zeven jaar later: we are still going strong. In de Grazia las ik dat Patrick Kluivert zijn vrouw na tien jaar opnieuw – met een knots van een ring – ten huwelijk heeft gevraagd. [hint hint hint]

Sprookjesverslaafd? Misschien. In ieder geval gaan we in april weer een weekend naar Londen – om te shoppen of course 😉

-x-

Ievy

ps Zelf een leuke stedentrip naar Londen maken? Er is zoveel te doen dat het echt de moeite waard is om samen naar toe te gaan. Even tijd voor zijn tweetjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven