Een leven zonder internet of tv, zou jij dat kunnen?

Heerlijk! Eindelijk verhuisd! Na het drama met mijn bovenburen en eigenaar (vertel ik in een ander blogje meer over) hebben we eindelijk de stap gemaakt. Op naar een appartementencomplex dichtbij het centrum. Even wikken en wegen vanwege een (bijna) 2-jarige die door het huis sluipt, maar hey: we hebben een heerlijk, ruim balkon en een grotere kamer voor haar! Ikke zo blij als wat, want dat betekent een nieuw likje verf en een nieuwe inrichting….al moet ik pappa nog even overtuigen dat een nieuw schilderijtje, kleedje, lampje, etcetera ook echt noodzakelijk is;) ! Het enige minpuntje is dat we momenteel leven zonder internet…

leven zonder internet

Hoezo leven zonder internet, dat is niet van deze tijd!

Voor ons gevoel een totale afzondering van de digitale wereld. We zitten namelijk in een nieuwbouwproject waar, door Ziggo, een aantal kleine schoonheidsfoutjes zijn gemaakt…..of laat ik gerust zeggen een big mistake, aangezien ze vergeten zijn om hun kastjes te plaatsen en er dus geen verbinding mogelijk is. Dat maakt dat we momenteel leven zonder internet. We hadden net een jaarabonnement afgesloten met Ziggo maar kregen van de makelaar te horen dat er problemen waren met het digitale deel. Hij gaf wel aan dat het binnen twee weken geregeld moest zijn. Oke…..dat moet nog wel lukken…..denk ik. Helaas kregen wij al snel te horen van Ziggo dat het nog wel 4 tot 5 maanden kan gaan duren (!) en hebben wij de beslissing gemaakt om over te stappen naar KPN die het waarschijnlijk over een week wel voor elkaar heeft.leven zonder internet

Wat doe je zonder internet?

Daar zit je dan. Helemaal happy de peppie met je nieuwe huis, meubels zoveel mogelijk op zijn plek, dozen voor het grootste gedeelte uitgepakt en de tv al aan de muur. Wat nu te doen? Een boek lezen? Ja waar staan die dozen ook alweer? Naaah geen zin om te zoeken. Een lekker bad dan? Heerlijk maar na twee dagen achter elkaar geweest te zijn ook alweer klaar mee. Hmmm, dan maar internet van mijn telefoon gebruiken, stel je voor dat je ook een week zonder smartphone zou zitten… En ja hoor het eerste smsje is al binnen; “U heeft 50% van uw internetbundel gebruikt…..” Oke, oke…. een filmpje kijken vanaf de harde schijf dan? Al duizenden keren gezien…..BORING!!!

Nou dan maar over mijn internetbundel heen….Facebooken maar! Nu denk je natuurlijk: “Nou zeg, kan je niet iets leuks gaan doen met je kleine?” Tuurlijk! We gaan vaak genoeg op pad of gezellig spelen, maar zelfs de kleine wijst naar de tv of de Ipad met een fronsend gezichtje….”Pieter Konijn, Zandkasteel en wel nu graag!!” Erg he? We wonen hier pas anderhalve week en het valt ons nu al zwaar 😛 . Hoe bedoel je verwend als de pest? Toch is het echt zo. Je bent zo gewend om even snel iets op te zoeken via internet of even het journaal te kijken, om uiteraard Idols en andere geestdodende programma’s niet te vergeten. Het is zelfs zo dat normaal gesproken vaak de tv gewoon aanstaat als een soort van achtergrondmuziek als je met vrienden bent. Vroeger deed je een muziekje aan en nu laat je lekker de tv lopen. Er zijn toch wel veel dingen die je moet missen als je leeft zonder internet!

Ook zo vervelend….ik heb geen idee wat er allemaal speelt op dit moment! Dat vindt mijn vader helemaal geweldig. Vaak belt hij op om te vragen of ik het al gehoord heb van dat ene ongeluk of die leidingen die gesprongen zijn….en dan heeft hij het zo naar zijn zin als ik geen flauw idee heb waar hij het over heeft. Hij gaat dan even lekker zitten op zijn praatstoel (zie het hem zo doen) en geeft een verslag dat nog langer is dan het nieuws op tv inclusief alle herhalingen. Super gezellig hoor, maarreee uhmmm…..graag mijn Idols en Pieter Konijn terug alsjeblieft!

Hoe bezeten zijn jullie eigenlijk van internet of de tv? Is een weekje leven zonder internet geen probleem voor je of word je daar zenuwachtig van?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven