Je lichaam ontzuren in bad met basisch badzout

Diamonds are a Girl’s Best Friend. Da’s niks nieuws, en daar hoeven we verder ook niks over uit te leggen. Zelfs de meeste mannen kennen de kracht van edelstenen. In de zin dat ze er heel veel mee goed kunnen maken 😉 . Maar wist je dat er aan edelstenen ook een ontzurend effect wordt toegeschreven? Voor ons helemaal nieuw, en in ontzuren zijn we wel geïnteresseerd. Eerder schreven we al een artikel over ontzuren met thee. En deze keer gaan we ons lichaam ontzuren met badzout. Mét edelstenen dus!

lichaam ontzuren

Verzuring, da’s zuur

Door veel groente en fruit te eten en het gebruik van suikers juist zoveel mogelijk te beperken kan je verzuring van je lichaam enigszins tegengaan. Beperk daarbij ook je consumptie van rood vlees als je serieus aan de slag wilt. Toch kan je verzuring niet helemaal voorkomen. Verzuren wil eigenlijk zeggen dat zure afvalstoffen in je lichaam blijven zitten. Door ontzurende producten te gebruiken reinig je je lichaam dus eigenlijk intern. Eerder probeerden we dat al met ontzurende thee van Alka, deze keer is het ontzurende badzout dus aan de beurt.

lichaam ontzuren

Je lichaam ontzuren in een warm bad

Het drinken van ontzurende thee was al absoluut geen straf – voor een goeie kop thee zijn we altijd wel te porren. En het ‘verplicht badderen’ met basisch badzout valt me ook alles mee 😉 . Het badzout zou moeten helpen tegen problemen met je huid, problemen met je gewrichten, met je spieren, kalknagels, vaginale schimmelinfecties, overtollig vocht en cellulitis. Too soon to tell na een uurtje badderen of ik nu echt van al die problemen af ben. Maar mijn huid is wel heel lekker zacht. Heb je nou geen bad, dan kan je het badzout ook als heerlijke scrub gebruiken onder de douche. Of doe het in een voetenbadje na een lange dag werken. Het effect van het badzout wordt groter naarmate je ook langer in bad blijft liggen.

Een oude traditie én een blijvertje

Het lichaam ontzuren door te baden is al een eeuwenoud gebruik. Door in basisch water te gaan liggen worden zure afzettingen op de huid geneutraliseerd. Dat klinkt nogal ingewikkeld maar ik denk maar zo: als het goed was voor Cleopatra en haar Egyptenaren is het vast ook goed voor mij. Zo oud is dit idee namelijk al! En je kan het zelfs voor je baby gebruiken. Wat misschien nog wat nostalgie voor je kleintje zal opleveren, want ook mama’s vruchtwater was basisch. Snap je meteen waarom een babyhuidje zo zacht is 😉 .

3 gedachten over “Je lichaam ontzuren in bad met basisch badzout”

  1. Avatar foto
    Lauren de Bruijn

    Ik wist niet dat edelstenen ook een ontzurend effect aan onze gezondheid kunnen toeschrijven! Ik ben op vakantie, en ik heb besloten om over mijn lichaam en gezondheid na het stressvolle werk te denken. Ik denk dat ik het badzout met edelstenen zal proberen, en ook wil ik een paar edelstenen in de vorm van stenen kopen. Hopelijk helpen ze me wel om te ontspannen!

  2. Allemaal mooi maar komen er ook artikelen voor onder de douche??? Niet iedereen heeft namelijk een bad.?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven