Lichaamsvet verliezen zonder dieet of sporten? Dit zijn je mogelijkheden

Voor diegene die graag lichaamsvet willen verliezen maar geen puf hebben voor het volgen van een dieet of een actief sportschema zijn er ook andere mogelijkheden. We zetten de vier meest bekende mogelijkheden voor het verliezen van vet op verschillende plaatsen in je lichaam op een rij.

4 methodes om lichaamsvet te verliezen

Ik moet het eerlijk toegeven, ik denk er wel eens over. Want wat zou het fijn zijn als ik niet strak hoef te dieten en veel hoef te sporten, maar toch wat strakker in mijn vel zou zitten. Nu zijn er andere manieren van calorieën verbranden zonder te sporten, maar die leveren niet heel veel op.

Maar blijkbaar is de nood nog niet hoog genoeg, want ik heb nog nooit écht stappen ondernomen. Wel vind ik het interessant om een beetje op de hoogte te blijven van de technieken.

Herken jij die extra kilo’s lichaamsvet die je graag wilt verliezen? Misschien wil je wel afvallen na je zwangerschap. Dit is alleen makkelijker gezegd dan gedaan, vooral niet als je postpartumdepressie of andere stressoren hebt in je leven. Wat kan je doen? Een van de beste manieren om dit aan te pakken is om een ​​liposuctie te ondergaan.

Overweeg je een lipsuctie? Zorg er dan altijd voor dat je een gezondheidsdeskundige raadpleegt voordat je hier aan begint. Laat je goed adviseren én zoek de juiste kliniek erbij.

Afijn, er zijn dus een aantal procedures die je kunt ondergaan om lichaamsvet te verliezen. Deze procedures zijn liposuctie, coolsculpting, buikwandcorrectie en bodylift. Hieronder vind je wat meer informatie.

lichaamsvet verliezen met liposuctie

Liposuctie

Liposuctie is een chirurgische ingreep die vet uit het lichaam verwijdert en vetproblemen zoals lipoedeem aanpakt. Het wordt gebruikt om lichaamsvet te verwijderen uit delen van het lichaam waar het moeilijk is om vet te verliezen door middel van een dieet en lichaamsbeweging. Denk daarbij aan je bovenarmen, dijen of buik.

Liposuctie kan ook nuttig zijn als je gelokaliseerde vetophopingen hebt die ondanks inspanningen om gewicht te verliezen aanhouden.

Liposuctie kan tot 50% van je probleemgebied verwijderen, maar het werkt niet voor elke persoon of elk gebied. De procedure omvat het maken van kleine incisies in het beoogde gebied en het gebruik van een buisachtig apparaat, een endoscoop genaamd, om overtollige vetcellen door deze incisies weg te zuigen.

lichaamsvet verliezen door coolsculpting

Coolsculpting om lichaamsvet te verliezen

Coolsculpting is een niet-invasieve procedure die hardnekkig vet op de buik, heupen, dijen en bovenarmen behandelt.

De behandeling omvat het koelen van de vetcellen met cryolipolyse of radiofrequentie. Het proces zorgt ervoor dat het lichaam deze cellen gedurende enkele maanden op natuurlijke wijze afvoert.

Coolsculpting kan worden gebruikt bij personen met veel lichaamsvet en weinig spiermassa, zoals vrouwen na de bevalling.

Naast het vormgeven van je lichaam postpartum, kan deze procedure ook helpen cellulitis te verminderen en de contourlijnen op je buik te verbeteren. Dit wordt veroorzaakt door gewichtstoename tijdens de zwangerschap.

Deze techniek om lichaamsvet te verliezen is de laatste tijd meer in opkomst, met name omdat je hiermee geen operatie hoeft te ondergaan.

overtollige huid verwijderen met buikwandcorrectie

Buikwandcorrectie om slanker te worden

Als je een moeder bent, ondergaat je lichaam behoorlijke veranderingen die je niet onder controle hebt.

Het resultaat is een losse, slappe huid en extra vet rond de taille en buik. Wil je lichaamsvet verliezen dan is een buikwandcorrectie een optie voor je als je van deze ongewenste effecten van zwangerschap, gewichtsverlies of gewichtstoename af wilt.

Dit kan door overtollige vetophopingen uit de buikstreek te verwijderen en uitgerekte spieren aan te spannen.

In het geval van een buikwandcorrectie verwijderen ze niet alleen lichaamsvet, maar ook een overschot aan huid.

Vaak wordt deze ingreep uitgevoerd als iemand heel erg veel gewicht verloren heeft zoals Linda bijvoorbeeld die meer dan 40 kilo is afgevallen door koolhydraatarm eten.

Bodylift, lichaamsvet verliezen en een buikwandcorrectie ineen

Bodylift is een combinatie van liposuctie en buikwandcorrectie. Je kunt tussen de 4-6 uur onder algehele narcose doorbrengen, terwijl de chirurg overtollige huid en vet rond je buik, dijen, armen, billen en borst verwijdert.

Er zijn dus een aantal procedures die je kunt ondergaan om lichaamsvet te verliezen. Raadpleeg een arts om erachter te komen wat het beste bij jou en je lichaam past.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven