Mijn liefde voor social media gebruik; het voelt haast onmisbaar

Soms voel ik me al best oud. Als ik praat over ‘vroeger’ bijvoorbeeld. Of als mijn buurmeisje van vijftien me vreemd aankijkt als ik het over Hyves of CU2 heb. En dat terwijl ik nog maar 26 ben. Maar 26 is net zo’n leeftijd dat je je de eerste keer dat je de telefoonkabel uitrolde om een halfuur te kunnen internetten nog kunt herinneren. En dat je op school leerde hoe je een plaatje van een olifant moest opzoeken via een zoekmachine. Niets van dat alles leek op het social media gebruik van nu.

social media gebruik

Mijn social media gebruik in een notendop

MSN vs. Snapchat

In pak ‘m beet vijftien jaar tijd is er een hele hoop veranderd. Zo ook op het gebied van social media gebruik. Zat ik op dertienjarige leeftijd urenlang te MSN’en en te krabbelen via Hyves, gebruiken de dertienjarigen van tegenwoordig Snapchat. Ik ga graag mee met m’n tijd, maar dat Snapchat is me nog een brug te ver. Ik snap gewoon simpelweg niet wat ik er nou precies mee kan.

Onderdeel van mijn leven

Met andere social media-kanalen kan ik beter overweg. Facebook en Twitter zijn onderdeel van mijn leven en mijn werkzaamheden geworden, ik heb een tijdje heel bevlogen gepind op Pinterest en ook op Instagram ben ik al een paar jaar erg actief. Vooral Instagram en Twitter hebben een plaatsje in mijn hart veroverd. Twitter omdat het dé plek is voor de meest briljante inhakers en de leukste commentaren op voetbalwedstrijden, songfestivals en dagen als de Gay-Pride en Koningsdag, en Instagram omdat ik via dit platform even kan wegdromen naar de mooiste plekken op aarde en ik in beeld op de hoogte blijf van de hoogtepunten uit het leven van mijn vrienden.

Gelikt account?

Zelf deel ik ook graag het één en ander via social media. Ik ben echter geen Instagrammer met een perfecte feed. Mijn eigen account is een wirwar van lekker eten, mooie plekken, gelikte selfies, babyfoto’s en kijkjes achter de schermen bij mijn ZZP-bestaan. Hoe anders is dat op mijn andere account (@Friesland.blog.nl), waar ik probeer een perfecte mix te creëren met de mooiste plekjes en evenementen in Friesland. En oh, wat heb ik er een lol in, om dit account bij te houden!

Social media, het levert nog eens wat op!

In de loop der jaren ben ik echt gaan houden van social media. Het heeft me al veel gebracht. Mijn vorige baan kreeg ik zelfs naar aanleiding van dat ik het bedrijf in kwestie was gaan volgen op Twitter! En nu ik als ZZP’er werk heb ik al een flink aantal opdrachten via social media binnen weten te harken. En weten jullie die kofferguys in Miljoenenjacht nog? Ook via social media voor elkaar gekregen. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat ik Mamsatwork.nl nooit had leren kennen zonder social media. Zo zie je maar weer waar social media wel niet goed voor is!

Hoe zit het met jouw social media gebruik? Van welke kanalen maak jij allemaal gebruik?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven