10 momenten waarop mijn hart overloopt van liefde voor mijn kind

Soms heb je dat. Zo’n gevoel dat je hart overloopt van liefde. Dat het bijna uit elkaar spat. Iedere ouder herkent dat gevoel van liefde voor zijn kind. Dit gevoel startte bij mij al tijdens mijn zwangerschappen, maar na de horror die bevalling heet werd deze liefde voor mijn kinderen alleen maar groter. Sterker nog, ik heb dat gevoel van extreme liefde voor mijn kind dagelijks. Het staat in schril contrast met het achter-het-behang-plak gevoel wat ik ook zeer regelmatig heb. De twee houden elkaar volledig in balans zeg maar 😉 .

Ik dacht, ik zal er eens een rijtje van maken, van de momenten waarop mijn hart overloopt van liefde voor mijn kind. De momenten waarop ik denk dat het niet mooier kan. De momenten waarop ik zéker weet dat dit is waar het leven om draait. Tja, het zijn ook net die momenten waarop ik me realiseer dat afscheid nemen van hen eigenlijk niet te doen is.

liefde voor mijn kind

10x wanneer mijn hart overloopt van liefde voor mijn kind

De volgorde in de momenten is voor mij niet van belang. Het kunnen grootste gebaren zijn, hele kleine dingetjes en nummer 1 is er zelfs eentje waar mijn kinderen helemaal niets voor hoeven te doen 😉 . Sommige momenten hebben trouwens ook niets met mij te maken. Het zijn dan de momenten waarop de liefde voor mijn kind zich vertaalt in een soort gevoel van trots bijvoorbeeld. Op wie ze zijn. Op wat ze doen. Afijn, hier komen ze!

  1. Het moment waarop ze opgekruld in bed liggen en met een vredig gezicht -licht snurkend- in diepe rust zijn.
  2. De blijdschap die ik op hun gezichten zie als we een weekendje zijn weggeweest en ze bij opa en oma hebben geslapen.
  3. Als mijn dochter thuiskomt en aangeeft dat ze heeft afgesproken met een meisje uit de klas omdat die eigenlijk geen vriendinnetjes heeft en nooit gevraagd wordt om af te spreken.
  4. Toen mijn -destijds- 2 jarige zoontje zei dat hij óók graag met mij wilde trouwen net als papa <3 .
  5. Bij alle plotselinge liefdesverklaringen en intense knuffels die ik van ze krijg.
  6. Als mijn op-de-bank-hangende-puber film kijkt met vrienden en ze onderling grapjes maken.
  7. Tijdens een gekke dans sessie na het eten waarin we ons met zijn allen enorm kunnen uitleven.
  8. Heel gek misschien, maar als ik foto’s van hen van vroeger bekijk dan bekruipt dat gevoel me ook.
  9. Tijdens hun zorgzaamheid als ik eens een keertje ziek ben of toen ik mijn oogleden heb laten corrigeren #zolief
  10. Het moment waarop Luc me bedankte voor alle hulp tijdens zijn proefwerkweek vlak voor de zomer

liefde voor mijn kind

Lees ook: 10x wat ik denk na twee weken vakantie en de kinderen thuis

In welke situaties stijgt bij jou de liefde voor je kind zodanig dat je hart er van overloopt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven