Life is short

In de gang van mijn praktijk hangt een groot canvas doek. Toen ik het zag was ik er direct helemaal weg van. Het is een grijs doek met een groot hart erop. Daarover heen staat een tekst. Ik vond de tekst zo treffend en inspirerend! Het zijn inmiddels een soort geboden voor me geworden. Ik word er blij van en ik houd me er maar al te graag aan!

Dus hier komen ze, mijn 5 geboden:

LIFE IS SHORT:

BREAK the rules

FORGIVE quickly

LOVE truly

LAUGH uncontrollably

and

NEVER REGRET anything

that made you SMILE

Het leven is inderdaad te kort om je vast te laten zetten in een baan of een omgeving waar je niet op je plek bent en niet tot je recht kunt komen. Waar je jezelf niet vaak genoeg meer hoort lachen. Waar je vastzit in regeltjes die je beperken in je handelen. Waar je vaak gevoelens van onvrede ervaart die je verdrietig maken. Als loopbaancoach richt ik me erop dat je in je werk vooral jezelf moet kunnen zijn. Jezelf kunnen zijn en erkend worden in je eigenheid is iets wat volgens mij voor iedereen belangrijk is.

Ik werkte ooit in een bedrijf waar ik tijdens mijn beoordeling te horen kreeg dat ik te uitbundig had gelachen op de werkvloer. Echt waar! Ik wist direct dat ik daar weg moest.

Kun jij jezelf zijn in je werk?

Meer lezen van Marloes Halmans? Kijk hier

Wij maken in onze blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp.

Over de auteur

2 gedachten over “Life is short”

 1. Hoi Jeanne,

  Een toneelstukje opvoeren maakt niemand blij. Het belemmert je ook om je eigen kwaliteiten te erkennen en te gebruiken in je werk omdat je teveel bezig bent met doen wat van je verwacht wordt en zijn wie je volgens je functieprofiel zou moeten zijn.

  Veel succes en wijsheid bij het vinden van een nieuwe werkplek die bij je past!

  Groet,
  Marloes

 2. Avatar foto
  Jeanne van Dijk

  Hallo Marloes,

  Inderdaad een heel mooie tekst.
  Ik heb momenteel helaas geen baan, maar ik hoop wel dat ik in een eventueel nieuwe werkkring mezelf zal kunnen zijn. Het is te vermoeiend steeds een toneelstukje op te moeten voeren.

  Groeten,
  Jeanne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven