Lifehacks kleding: 3 bijzondere manieren om je outfits mooi te houden

Lifehacks kleding. Waarschijnlijk hoef ik je niet te vertellen dat het leven van een moeder soms behoorlijk hectisch kan zijn. Werk en gezin nemen natuurlijk een hoop tijd in beslag, en dan wil je eigenlijk ook nog wat quality-time voor jezelf overhouden. Eén van de dingen waar ik het liefst zo weinig mogelijk tijd aan besteed is het huishouden dat weten jullie inmiddels 😉 , en dan in het bijzonder alles wat te maken heeft met het wassen, drogen en strijken van kleding. Maar ja, het moet natuurlijk wel gebeuren. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een aantal lifehacks, handige weetjes waarmee je het leven een beetje makkelijker maakt. In dit geval ben ik op zoek gegaan naar lifehacks kleding: trucjes om je kleding mooi te houden. Ga jij ze uitproberen?

lifehacks kleding

Ik schreef het eerder al in mijn blog over basisgarderobe tips: ik heb niet zo veel met blouses, maar dat komt eigenlijk alleen maar omdat je ze moet strijken. Elke keer als ik een webshop bekijk, overweeg ik toch weer om een mooie witte blouse aan mijn basisgarderobe toe te voegen (eigenlijk een must-have), maar tot op heden deed ik dat niet omdat strijken dan weer aan de orde komt. Totdat ik een aantal tips tegenkwam op internet, waarvan de eerste een top lifehack is, het maakt strijken van je blouse overbodig!

Kijk voor andere lifehacks kleding bij een kind kan de was doen.

Lifehacks kleding: je outfits mooi houden

Lifehack kleding 1; Kreukvrij uit de droger

Onderstaand filmpje trok me over de streep. Je hebt wel een droger nodig, maar het principe is heel eenvoudig: je stopt de blouse in de droger, doet er wat ijsklontjes bij en haalt de blouse er 15 minuten later compleet kreukvrij weer uit, check maar!

Lifehack Kleding 2; De vriezer en je kleding

Hoewel je de link misschien niet meteen legt, is een vriezer echt één van de handigste hulpmiddelen bij het mooi houden van je kleding. Heb je bijvoorbeeld een wollen trui waar veel haar vanaf komt? Een nachtje in de diepvries doet wonderen, ook met betrekking tot kriebelen. Heeft je kind om onverklaarbare redenen kauwgom in zijn of haar shirt? Het snoepgoed is een stuk makkelijker te verwijderen als het bevroren is.

lifehacks kleding

En ruikt je spijkerbroek niet meer helemaal fris? Dan hoef je je jeans nog niet meteen in de was te gooien. Iedere keer weer wassen van je jeans is niet goed voor de stof. Je jeans slijt daardoor te snel én hij verliest zijn vorm. Stop hem in een kussensloop en leg hem een nachtje in je vriezer. De vrieskou doodt alle bacterieën en je jeans behoudt zijn mooie kleur en vorm! Multifunctioneel, een vriezer!

Misschien ook het proberen waard!

Lifehack kleding 3; Crèmespoeling bij gekrompen kleding

Gekrompen kleding door te heet wassen: een nachtmerrie voor iedere huisvrouw. Want dan kun je die fijne trui en je favoriete jeans net zo goed meteen bij het grofvuil zetten, toch? Dat dacht ik in ieder geval wel totdat ik de volgende tip hoorde. Crèmespoeling, het product dat je normaal gesproken voor je haar gebruikt, schijnt een magisch effect te hebben op je kleding. Ik heb deze tip nog niet zelf uitgetest, maar hé als je kledingstuk toch al naar zijn grootje is….

Vul een teil of de gootsteen met koud water en voeg flink wat crèmespoeling toe. Leg het gekrompen kledingstuk in het water en wacht tot de crèmespoeling ingetrokken is (+/- 15 minuten). Vervolgens haal je het kledingstuk uit het water en wring je deze zo goed mogelijk uit (niet uitspoelen). Je kunt het kledingstuk plat op een handdoek leggen om ervoor te zorgen dat nog meer water geabsorbeerd wordt. Je hoeft het kledingstuk dan alleen nog maar te laten drogen en hij heeft (als het goed is) weer zijn oude formaat. Het proberen waard zou ik denken!

Nou, met deze lifehacks kom je weer een stapje dichter bij meer tijd en slimmer het huishouden runnen 😉 . Heb jij nog lifehacks die we moeten toevoegen aan dit rijtje?

2 gedachten over “Lifehacks kleding: 3 bijzondere manieren om je outfits mooi te houden”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven