Lifehacks met tandpasta: zo gebruik je die tube voor nog veel meer dan je tanden

Bij onze kinderen hebben we er een dagtaak aan om het nut van tanden poetsen te benadrukken. Een erwtje tandpasta op die borstel… en dan 3 minuten goed poetsen. Iets wat je ze echt moet aanleren. Maar wat is het fijn dat we tandpasta hebben, en ons gebit kunnen verzorgen! Tandpasta is sowieso een bijzonder goedje. Je kan er stiekem namelijk nog veel meer mee dan je tanden gezond houden. Wij hebben een lijstje lifehacks met tandpasta voor je samengesteld. Wie weet gebruik je die tube straks voor allerlei andere dingen!

Lifehacks met tandpasta, een veelzijdig product

Dankzij tandpasta houden we gebit en tandvlees gezond. En mooi wit, da’s voor velen van ons minstens net zo belangrijk. Maar met tandpasta kan je dus nog veel meer kanten op. Het witte goud komt gewoon uit een tube. Check onderstaande lifehacks met tandpasta maar eens. Blijkt het toch een verrassend veelzijdig product te zijn!

Pssst! Als je de lifehacks met tandpasta doorneemt zal je zien dat het in het huishouden verrassend goed van pas komt. Daar hoef je dus niet het duurste merk voor te scoren. Je zal zien dat de goedkopere merken ook prima geschikt zijn. Misschien niet aanbevolen door tandartsen, maar wel door huisvrouwen (en -mannen 😉 )! En het is weer eens wat anders dan onze lifehacks met zout.

lifehacks met tandpasta

Lifehacks met tandpasta

Benieuwd wat je nog meer allemaal met je tandpasta kan bereiken? Onderstaand lijstje van lifehacks met tandpasta helpt je op weg. Heb je zelf nog een tip voor die tube? Deel die dan in een reactie onder dit blog. Alvast bedankt!

1. Spiegeltje spiegeltje aan de wand

Spiegelen, dat doen we maar al te graag, toch? Maar na verloop van tijd kan een spiegel er dof uit gaan zien. De oplossing? Tandpasta! Dikke kans dat die op het plankje voor die spiegel staat… Gewoon een kwestie van even goed insmeren. Daarna even de tandpasta verwijderen. En je spiegel is weer als nieuw!

2. Lifehacks met tandpasta… als zeep gebruiken

Niet schrikken, je hoeft je gezicht heus niet met tandpasta te gaan wassen. Maar toch is tandpasta heel geschikt als zeep. Vooral voor het verwijderen van nare geurtjes. Heb je uien of knoflook gesneden, en blijf je dat geurtje maar ruiken? Of heb je friet gehaald en ruiken je handen nu de hele tijd naar een frikandel speciaal? Even wassen met tandpasta, en ze zijn weer helemaal fris.

3. Tandpasta in de aanslag: verwijder vieze aanslag

Je kan je huis nog zo schoon houden, maar op sommige plekken krijg je nu eenmaal vieze aanslag. Bijvoorbeeld op je koelkast. Of op het bad. En zelfs op bijvoorbeeld de lampen van je auto. Geen zorgen: ook hier komen de lifehacks met tandpasta van pas. Je kan vieze aanslag namelijk heel goed met tandpasta wegpoetsen. Doen we eigenlijk ook met onze tanden. Tandpasta is dan ook ideaal als schuurmiddel. Gebruik wat water om de tandpasta wat te verdunnen en overal goed bij te kunnen. Misschien is zalfs een tandenborstel handig om in de hoekjes te komen. Haal het geheel af met een vochtige doek, en de aanslag is verdwenen. Ook je strijkijzer kan je op deze manier schoonmaken.

Is tandenpasta zonder fluoride echt beter?

4. Een ‘aanslag’ van de kids? Pak de tube er maar bij

Sommig vuil hoopt zich niet langzaam op. Als je kinderen hebt, kan je zomaar opeens voor een huishoudelijk probleem komen te staan. Zoals een van hun creatieve buien. Gevolg: een ware Picasso op de muur. Ook hier kan tandpasta helpen: het kan zelfs watervaste stift verwijderen! Nu maar hopen dat je kinderen een oppervlakte hebben gekozen die wel tegen tandpasta kan. Verdun de tandpasta desnoods tot die bijna vloeibaar is. Ook dan heeft het nog een schurend en blekend effect.

Dit is echt een toppertje onder de lifehacks met tandpasta. Althans, als je kinderen hebt natuurlijk. Met tandpasta kan je zelfs inkt uit leer halen. Hebben de kinderen de bank bewerkt? Neem dan een kloddertje tandpasta en laat het goed drogen. Verwijder het, als het helemaal gedroogd is, met een vochtige doek.

5. In plaats van tanden poetsen: schoenen poetsen

Ook voor het schoonmaken van schoenzolen is tandpasta heel geschikt. Zeker lichte zolen worden al snel smerig. Gewoon even met de tandenborstel erover heen, en je schoenen stralen als nooit tevoren. Uhhh, vergeet alleen niet om een oude tandenborstel te gebruiken.

6. Huidverzorging: tandpasta!

Ben je door een mug gestoken? Dan hoef je niet allerlei chemische middeltjes te nemen om van de jeuk af te komen. Een klein beetje tandpasta helpt ook! Tandpasta kan jeuk van muggenbeet verlichten. Maar smeer jezelf er niet te dik mee in. Tandpasta droogt je huid namelijk uit.

Daarom kan je met tandpasta ook een puistje uitdrogen. Afblijven blijft beter… Maar als je snel van een puistje af wil zijn kan je het ´s avonds insmeren met wat tandpasta. Dan droogt het puistje uit, en kan je het de volgende dag makkelijk verwijderen. Maar denk er aan: het kan nog steeds een littekentje opleveren.

7. Krassen verwijderen

Nog een topper onder de lifehacks met tandpasta: je kan er krassen mee verwijderen! Heb je een scherm waar lichte krasjes op zitten? Zoals op je telefoon? Doe er dan een beetje tandpasta op. Verwijder dat weer met een vochtige doek, en je scherm ziet er een stuk beter uit. Natuurlijk werkt dit niet bij al te diepe krassen, maar wel met de kleintjes.

Shutterstock foto van tandpasta door Africa Studio

Heb je zelf nog een goede tip voor ons lijstje lifehacks met tandpasta? Dan kan je die delen in een reactie onder dit stuk!

 

2 gedachten over “Lifehacks met tandpasta: zo gebruik je die tube voor nog veel meer dan je tanden”

  1. Hoi,
    Wisten jullie dat jullie er tandpasta tabletten mee kunt maken? Spuit kleine erwtjes tandpasta op bakpapier. Strooi er daarna backing soda overheen en wacht 5 a 10 min. Voor een frisse adem!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven